Přejít na obsah

ferokulda

Uživatel
  • Počet příspěvků

    177
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení ferokulda

  1. Také mám po faceliftu, tedy s filtrem. Od výroby byl 0W20, při prvním servisu dali 0W30 a já s tím pokračuju (Shell). Na první TK emise též naprosto v pořádku (do benzinu dávám VIFko).
  2. Také jsem nedávno měnil svíčky, kupované též ve Škoda dílech, NGK 04E 905 602. Původní byly směrované přibližně na tu šestou hodinu, nové po utažení někde mezi šestou a devátou hodinou. Nemusí to být zcela přesně směrované na tu šestou, je tam nějaké rozmezí (ve stupních). Záleží také, jak kvalitní (kalibrovaný) je momentový klíč, kterým se to utahuje. Na chodu motoru nepozoruji vůbec žádné změny od výměny svíček.
  3. Asi by to nevadilo, ale pokud ti tam 5 let dávali 5W-40, asi bych v tom pokračoval.
  4. tom01: A když jsi tu gumu takto upravil a zámek utáhnul na původním místě, tak když zavíráš dveře, je slyšet, že to je tlumenější?
  5. Kde jste tu gumu do zámku kupovali? V Autokelly nejsou skladem, na Škoda dílech nelze podle čísla 4M0 837 087 nalézt. Přímo u VW dealera? Deawon: Ta guma na třmen má jaké objednací číslo?
  6. Deawon: Ty jsi ty zámky povoloval, když jsi tam ty gumy instaloval? Myslíš, že by tam šli nasadit i bez povolování?
  7. Zdravím. Mám Fabii III facelift s patrně stejnými či podobnýmu zámky, jako Rapid. Kolem zámku ve dveřích a plechem je mezera. Půjde tam ta guma nasadit bez jejich povolování?
  8. Johank Jojanka: Co jsem vyčetl, je to normální klasický akumulátor. Není to EFB ani AGM. Pokud máš v autě inteligentní nabíjení (funkční), moc dlouho ti tam nevydrží.
  9. Zdravím. Nevím, jestli zde již toto téma je. Lze vyměnit chladící kapalinu u 1.0 TSI v domácích podmínkách? Je k tomu potřeba nějaké speciální nářadí, přístroj? Mám diagnostiku (VAG-COM), pokud je třeba. U 1.0 MPI jsem si ji vyměnil sám, tam to nebyl problém. PS: Na to, že je chladící kapalina doživotní, jak hlásá Škodovka, nehraju 🙂.
  10. ferokulda

    Svíčky

    Takže svíčky vyměněny. Originály mají stejné řezání závitů, tedy všechny svíčky mají stejně orientovanou elektrodu po utažení (směrem dopředu). Zároveň vymeněný vzduchový filtr a zkontrolovány šrouby přestavovače vačkového hřídele. Vše OK (najeto cca 40 000 km).
  11. ferokulda

    Svíčky

    Dobře díky. Svíčky samozřejmě na moment utahovat budu.
  12. ferokulda

    Svíčky

    Zdravím. Chystám se na motoru 1.0 TSI vyměnit svíčky. Dle servisní příručky je nutné sundat trubku vedení vzduchu i filtrbox. Při demontáži té trubky vedení vzduchu tam píší, že se mění těsnící O-kroužky (ty žluté). Je to nutné je měnit za nové, nebo pokud budou v pořádku, můžu tam vrátit stávající? Díky.
  13. Jak si přečteš kdekoli, na velmi krátké trasy se TSI nehodí. Osobně bych na tak krátké cesty tento motor nevybíral. Vybíral bych spíše Fabii III s 1,0 MPI (do Rapidu se asi tento motor nedával), který je do města podle mě ideální.
  14. Na drobné škrábance a ťukance od kamínků stačí ta tužka, nepotřebuješ tu opravnou sadu. Mě tu tužku, co jsem postnul (d-k) doporučil kamarád, co se živí detailingem.
  15. Doporučuju spíše opravnou tužku, škrábance či ťukance s tím opravíš lépe než se štětečkem, nekape to, není potřeba žádné ředidlo. Není ani potřeba na to potom nanášet bezbarvý lak. https://www.d-k.cz/kategorie/dk-opravne-tuzky/skoda/
×
×
  • Vytvořit nový...