Přejít na obsah

čmelda boris

Uživatel
  • Počet příspěvků

    14
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení čmelda boris

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

0

Popularita

  1. Děkuju za příspěvky. Souhlasím s tím, že udělat ty rozvody (nebo přinejmenším je nejdřív nechat změřit) bude vhodné. Proti tomu žádná. A mám to i v plánu. Co mě ale zaráží, je to, že ta kontrolka občas přestane svítit, takže se to tváří, že je vše ok. Za pár dní se ale rozsvítí znovu. To mě přivedlo na tu myšlenku závady na kabeláži. EDIT: Mám možnost zkusit zánovní čidlo z druhé ruky za 200 Kč, tak jsem si říkal, že by se to za tu cenu dalo. Zase bych to ušetřil za práci servisu (toto bych si vyměnil sám). EDIT 2: Je to tohle čidlo otáček klikového hřídele?
  2. Hovořil jsem se servisákem. Než se mu uvolní místo, ještě mě navedl na čidlo otáček KLIKOVÉ hřídele. Že prý to také může hodit tuto chybu (na vačkové hřídeli). Zkusil bych ho vyměnit. Zhruba tuším v kterých místech je (podle dílenské příručky). Můžu to jako laik vyměnit tak jako v případě čidla vačkové hřídele? Nebo je tam složitý přístup, na který je potřeba pořádné servisácké vybavení? A ještě další tip na prověření je kabeláž - našel jsem zajímavý článek zde. Neřešili jste to také někdo?
  3. Díky, podařilo se. Zajímavé je, že mám "starší" variantu na modelu z r. 2013.
  4. Děkuji za obšírnou odpověď. Návod (ke svému autu) mám, jsou v něm vyobrazeny dokonce dvě varianty zadního stěrače. Bohužel na autě mám variantu třetí. Konkrétně - v návodu radí zmáčknout pojistku a vytáhnout lištu. Tu pojistku tam ale nemám...
  5. Já jsem nevěděl, co to znamená "na přípravky", proto jsem se na to ptal o 6 příspěvků výše. Teď už je to pro mě srozumitelnější. A tyhle přípravky běžně servisáci mají? Taky mám pocit, že je cca o 15 % větší spotřeba. Je to možné? Může to souviset?
  6. Měnili jste někdo zadní stěrač (Fabia II)? Myslím stírací lištu. Mám tento nový: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5j6955425-zadni-sterac-oe-6551.html Jak demontuju starou lištu? Stačí silou zabrat? Zkoušel jsem to zatím bez výsledku a bojím se, abych větší silou něco neurval.
  7. Díky za tipy. Na skoda-dily stojí rozvodová sada 6193 Kč - https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/03c109158asad-rozvodova-sada-1-2htp-skoda-25228.html. Ani v sadě není vodní pumpa. Kde prosím koupím sadu za 2,5 tis.? ---- A ještě se zeptám - není nějaká další možnost, která by se dala ještě prověřit před výměnou rozvodů?
  8. Co prosím znamená zkontrolovat rozvody "na přípravky"? Kontrolka občas sama zhasne. Ve velká chyba s tím takto jezdit? A ještě podotázka - může při výměně rozvodů zůstat v motoru olej?
  9. Ahoj, mám 1.2 HTP CGPB. Po 100 tis. km mi začala svítit kontrolka "systém kontroly výfukových plynů". Na diagnostice jsem vyčetl chybu "10980 - Camshaft Position Sensor" - čidlo pozice vačkové hřídele. Po výměně tohoto čidla se chyba po pár startech objevila znovu. Původní čidlo vráceno. Občas kontrolka sama zhasne, ale vždy se opět po několika startech rozsvítí znovu. Nevíte, čím by to mohlo být? Nepozoruji žádné snížení výkonu auta, jízdní vlastnosti subjektivně stále stejné.
  10. Ahoj, nevíte, kde najdu nějaký přehled servisních úkonů podle najetých km (nebo podle stáří vozu)? Například: 60 000 km: výměna svíčky, olej, filtr olejový, filtr palivový atd... edit: (Fabia II 1.2 HTP, r.v. 2013) Díky.
×
×
  • Vytvořit nový...