Přejít na obsah

rkonf

Člen ŠKODA Klubu
  • Počet příspěvků

    923
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Kontaktní metody

  • Web URL
    http://
  • ICQ
    0

Návštěvy profilu

3 921 zobrazení profilu

Oznámení rkonf

  1. Problém se týká TDI. TSI nemá litinový blok.
  2. Dle Etky tam patří: 04E905612C (BOSCH) 04E905602 (NGK) V druhovýrobě by to měly být: BOSCH 0241145523 NGK PKER7A8EGS Tuk: Liqui Moly Pro-line 3381 Koupíš to třeba na autodily-cardo.cz
  3. Myslím, že to mám podobné. Kód motoru DADA.
  4. rkonf

    Zimní pneumatiky

    Můžeš. Jen si do infotainmentu nastav upozornění při překročení 210 km/h. Pak projdeš i přes STK a vše je plně legální.
  5. Koukal jsem při přezouvání a tlumiče jsou suché.
  6. Ahoj, loni jsem koupil zánovní Octavii 1.5TSI (najeto 7 tkm). Nyní jsem překonal 20 tkm a všiml jsem si změny v chování zadní klikové nápravy. Její uložení nejspíš změklo. Auto je citlivější na boční vítr. Při pomalém přejíždění nerovností jsou citelnější pohyby zadní části karoserie ze strany na stranu. Na některých nerovnostech je cítit, že zadní náprava nedrží tak dobře přímý směr. Je normální ta změna v chování nápravy po překročení určité hranice najetých km nebo je něco špatně?
  7. Tento zvuk mě provází již od roku 2005 ve Fabii I., pak ve Fabii II., v Rapidu. U Octavie III. to pár měsíců vypadalo, že ne, ale nakonec taky. Nedělá to vždy, ale nikdy jsem to v servisu nehlásil a nikdy (krom toho zvuku) problém nebyl.
  8. Navíc se hladina oleje u tohoto motoru měří u teplého motoru a myslím, že pak bude přesně na max.
  9. rkonf

    Závady

    Hlásím drobnou závadu. Měl jsem celý bok motoru od oleje a na spodním krytu motoru byla loužička. Příčina byla v netěsnosti krytky přestavovače vačkového hřídele. Vyřešeno výměnou krytky a přetěsněním na záruku. Najeto 77000 km.
  10. Jen malý update k předchozímu příspěvku po cca 7000 km. Vibrace na jedničku a dvojku při větším přidání plynu jsou stále trochu cítit, takže to u 1.0 TSI nebude pro každého, ale žádná katastrofa. Dobrá zpráva je, že stále nic neklepe. A ještě lepší zpráva je, že auto je daleko stabilnější v přímém směru. Tzn. na dálnici a při ostrém větru. Zkrátka s tím původním uložením převodovky (v mém případě ještě hodně unaveným) celá přední náprava přes poloosy dost hýbala celým motorem a to se projevovalo na jízdním projevu. Nyní je auto jisté víc, než když vyjelo z autosalonu. To vše ještě umocnilo přezutí ze zimních 15" na letní 16". Takže velká spokojenost.
  11. Ono to není jen o SW povolení, ale i o úhradě licenčních poplatků.
  12. Chtěl jsem tím říct, že pokud člověk shání specifický originální díl, co nemají e-shopy, tak je levnější objednat v Kelly než v autorizáku.
  13. rkonf

    Závady

    Zní to jako nějaká kladka nebo něco kolem řemenu (alternátor, spojka klimakompresoru). Bacha aby to nebylo od rozvodů. Jinak s tou střechou to mohla být i smůla a to se na reklamaci dát bohužel nedá. Ale tohle bych řešil v jiném tématu...
×
×
  • Vytvořit nový...