Přejít na obsah

Zoro55

Uživatel
  • Počet příspěvků

    53
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Kontaktní metody

  • Web URL
    http://
  • ICQ
    0

Oznámení Zoro55

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. U mě to byl vadný kontakt v zámku kufru. Zkus vytáhnout konektor ze zámku a propoj kontakty. Jsou tam na signalizaci zavřeného kufru a osvětlení.
  2. Jestli máš tyto brzdiče, tak tam RS nejdou dát. Musíš vyměnit jěště těhlice a tlumiče. 1,9 má 50 mm šířku tlumiče a 2,0 a RS mají 55 mm.
  3. Je to dávno, co jsem to tu psal. Sjely se mi také vnitřní strany. viz foto (pneu měla jen 21 tis km). Geometrii jsem měl v pořádku. Moje ojetí je způsobeno stylem jízdy tj. smýkání předních kol v zatáčkách. Když si zatočíte kola do plného rejdu, tak jde jasně vidět záklon kola. A čím širší pneu, tím se ta vnitřní hrana pneu více sjíždí. Krajní hrana se nesjíždí, protože se na vnitřku zatáčky jen lehce dotýká vozovky odstředivou silou.
  4. Zoro55

    Koroze karoserie

    Taky mi těsnící gumy prodřely lak na zadních podbězích, ale naštěstí ne až na kov. Všimnul jsem si toho včas. S gumama jsem chodil do servisu na reklamaci, že vržou ale vždy je namazali a šel jsem. Vyřešil jsem to pak tak, že jsem koupil nové a měkké. Mají úplně jiný profil a tvrdost. Mám taky r.v. 2005.
  5. Tak posílám pár fotek. Ale nevím jestli z toho něco poznáš. Když budeš chtít nějaký detail, tak doplním. Gumy ti klidně dám, buď v Praze nebo možná v Brně. Posílat se mi nechtějí, ale kdyby to jinak nešlo, tak i to.
  6. Kdybys to těsnění chtěl vyzkoušet, tak mám doma kompletní starý na OII. Měnil jsem je, protože vrzalo. Chystám se je vyhodit.
  7. Mě drnčel kryt sání vzduchu. Zalepil jsem to silikonem.
  8. Zrovna dnes jsem chtěl napsat podobný dotaz. Nesvítí mi pár dnů osvětlení v kufru. Pojistka je v pořádku, protože je společná s vnitřním osvětlením a přihrádkou spolujezdce a tam svítí. Zámek kufru funguje a signalizace na maxidotu taky. Měřil jsem napětí na osvětlení a tam je. Druhý přívodní kabel ke světlu jde od spínače osvětlení v zámku a ten je zřejmě vadný. Zámek jsem měl venku, a ten je nerozebíratelný. Přikládám schéma. Asi by to chtělo přesunout do :Závady, poruchy, servis.
  9. To mě zajímá. Až to budeš mít, tak napiš, jak to provést a jak naprogramovat. Dík.
  10. Jestli máš modelový rok 2007, tak ty lišty pod světly už mají to vybrání. Já mám 2006 a už jsem tam měl ty prohlubně a ostřikovače nemám. Takže jsem řezal jen ten plech.
  11. Musím Rosťu opravit. Kola budou vystrčena o 16 mm protože standartní 17" kola mají ET 54. Někdo z fóra má 17" kola ze Superba a ten má ET 37. Mám dojem, že ty kola v předu přesahují. Vejdou se ale snad se dotýkají podběhu. Do ET 38 bych nešel. Zapoměl jsem odkaz u prvního příspěvku: http://www.e-pneu.cz/tech_podpora.php A tady píší že je nutná úprava: http://www.elektrony.cz/?&volba=ElKonf...Octavia%20II%20[5/112]&velikost=17&typ=typ%201Z%20Liftback
  12. K tomu, aby neškrtaly kola musíš znát ještě šířku ráfku. Zkus kouknout na tutu stránku, tam je výpočet alternativních rozměrů ráfků. http://www.e-pneu.cz/tech_podpora.php
  13. Tady se nejedná o to, že nedrží stopu. Auto na rovné silnici a při bezvětří jede rovně, nikam netáhne. Ale problém je v tom, že "nechce změnit směr" při pootočení volantem. Když jsem to tenkrát reklamoval, tak jsem měl najeto asi 1500 km.
  14. Je to samozřejmě možné, že šlo i o zapamatování nastavení dorazů. Ale v každém případě se tím odstranila středová vůle na volantu. Další mechanické seřízení nedělali.
  15. Kalibrace probíhala asi takto: Technik začal postupně zadávat parametry auta(model, motor, atd) pak se doklikal na řízení (to menu si už nepamatuju). Pak probíhalo nastavení podle příručky: nastavení střední polohy volantu a počkat 3 s, otočit volant do leva a podržet v dorazu 3 s, pak na druhou stranu to samé. Pak zase střední poloha 3 s. Možná jsem něco vynechal, ale je to už 2 roky. V každém případě se pak změnila vůle na volantu. Dělali to v Praze Na Podbabě. Ale servis nijak moc nedoporučuju. Byli silně neochotní. A jak jsem psal výše, technik po projížďce prohlásil, že je to v pořádku. A nastavení provedli jen jako preventivně a z protekce. A samozřejmě neřeším vyjeté koleje na dálnici, tam to auto taky lítá z leva do prava pořád. A na 17" 225/45 o to víc.
×
×
  • Vytvořit nový...