Přejít na obsah

LiborS.

Uživatel
  • Počet příspěvků

    47
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

1 Sledující

O uživateli LiborS.

  • Narozeniny 3.3.1988

Kontaktní metody

  • Web URL
    http://
  • ICQ
    348426451

Oznámení LiborS.

Nováček

Nováček (1/14)

1

Popularita

  1. Ahoj. zatím koukám bez odpovědi. doufám ze pomohu kapkou do mlýna. já jezdím s tímto. : https://www.facebook.com/vojtechelectronics/ je to haldex ovladan potenciometrem , s displayem ukazujici svornost ,teplotu a další vychytávky.
  2. ahoj. prosim tě, mám octávii 98 1.9TDi a climatronic 2001. chtěl jsem se optat na první věc. zabudoval jsem do auta N.T. eber. Hydronic D5W C (puvodem audi 98 2.5tdi) a vývod co bz měl být do climatronicu jsem dle dočtených informací připojil na červenou svorku 20pin. bufík sepnu tlačítkem ale climatronic nic nedělá. v návodu ale od webasta psalz černou svorkovnici a asi 1 pin. tak ted nevím kde je pravda. jinak ten 18tý pin na pomalejší chod větráku jak zde píšete platí též pro octávii? druhá část dotazu. bufík má tlačitko (zjednodušeně funguje jako zvonkový vypinač sínací kostru a signalizuje stav kontrolkou ) mám dálku v autě a je na ní i výsup na otevírání kufru, skoušel někdo tuto variantu ? myslím zapojení tohoto výstupu alarmu k sepnutí či vypnutí bufika? případě přepínač u tohoto výstupu (léto kufr-Zima bufík?) dík za odpověd Jinak poslední hloupej dotaz, climatronic se kvuli bufiku snad nemusí překodovat?
  3. Přátelé, kamarádi. příčinu této záhady jsem nakonec odstranil. abych jen podotkl nakonec jsem zjistil že elektrika climatronicu byla z angličana,topení klasika ale motorek ventilátoru taky anglie. tudíš abych ještě dodal motorek anglický má taky obrácené póly ale u mého případu nebylo potřeba je měnit. jináč k tem klapkám ,musely se opravdu přehodit včechny vývody konkrétně na 3klapkách 1. s 3. a 4. s 6. a u klapky recirkurace tušim 1. S 2. a 4. s 5. nepředpokládám ale že by někdo sehnal elektriku z angličana.
  4. dnešní poznatek, schemata s 98 i 2001 jsou pro zapojení klapek totožná. však podstatnou věc jsem oběvil až dnes když motor běžel a ohřál se. jsou do jedné větve zapojeny 4klapky, 2na nastavení místa ofuku, 1na teplý -studený vzduch a 1 na recirkulaci vzduchu. tato obrácená funkce je na všech 4klapkách. otázka zní. je li možnost že se mi dostalo elektriky pro climatronic z anglické verze (nic jiného mě už nenapadá) tam nevým jaké jest zapojení. a případně nemá li jej někdo. a druhá otázka je jak tuto funkci obrátím na správnou? otočením polarity na motorku,či jen na rezistoru a nebo obou dvou najednou? děkuji předem za odpovědi :-)
  5. no tak to zas tak jistě nevím. prohlídnu různý modelový roky s climatronicem jestli nebyla nekde inovace. jinak dělají to oboje klapky ne jen jedna
  6. climatronic v nem 04 a dal jsem 00 , klapky se nastavily ale problém přetrvává. skusil jsem dát i druhou ř.j. climatronicu. ale je to stejné
  7. předem poprosím admina aby toto téma nezamykal, ve foru zástavba climatronicu mi nikdo neodpovídá a potřebuji nutně nějakou radu. climatronic funguje, jen má klapky mísícího vzduchu jakoby obráceně (zapnu li ofuk okna, okno se zavře ,atd) defakto jako by byla obrácena polarita na servomotorcích climatronic jsem dodělal dle schemat dodatečně dle příslušných návodů,závada v diag. pouze jedna a to recirkulační klapka, jelikož je vadná a zatím jsem ji nevyměnil. nejde mi do hlavy když do svazku climatronicu jsem nijak nezasahoval a tudíš je propojena Ř.J. climatronicu s klapkama stejně jako z výroby ,tak proč vznikla tato závada. nesetkal jste se s tímto už někdo ? mám jen někde zaměnit kabely aby funkce byly jak mají být a nebo se stala chyba někde jinde? Díky moc za radu. v autě není interier takže je vše odkryté ale rád bych problém již vyřešil aby se dalo pokračovat ve zkládání.
  8. zjednodušuji dotaz. climatronic elektrika z 2001 a auto 1998 , schema zkombinováno asi po týdnu z různých variant. problém? klapka mísící vzduch do nožního p. -čelního okna a druhá klapka okno s nohy - ofuk palubka mají oboje jakoby obrácenou polaritu. pro mě není problém podle schema zjistit 2 vodiče na servomotor a mezi sebou je zaměnit, dotaz spíše zní neví li někdo jak se to mohlo stát? PŘECI JEN SE SVAZKEM CLIMATRONICU SE NIC NEDĚLÁ tak mi to nejde do hlavy. jinak doufám že mi někdo odpoví,předem mu taky děkuji.
  9. ahoj, po sáhodlouhém čtení jsem se pustil do přestavení manual climy v mé octavii 1.9TDI 1998 na climatronic. (jsem autoelektrikář) ale musím se i tak optat. zapojen svazek klimatroniku k stávající elektrice jsem řešil studováním schemat mého ročníku a z které pochází asi novější klimatronik.vše je zapojeno krom tlaku chladiva a vedeni z klimy do topení. problém však sem zjistil ten,když topení zapnu ,nastavím napž foukání na okno, klapky se nařídí směrem na ofuky posádky. dám li jinou funkci opět to nesouhlasí.ani u jedné. nesetkal se s tímto zádrhelem už někdo? nemuže to doufam ovlivnit ten kabel do motorový jednotky ? jinak svazek sem zapojil ku topení snad správně i když kladky mají stejné svorkovnice tak délkou vodíčů by zámněna neměla být ani možná. děkuji předem za každou radu. po zamčení tematu překopírovávám dotaz. pročetl jsem článek snad celej ale nejsem z toho moudrej. napadá mě jestli je v diagnostice skouška jednotlivých klapek ,případně jaká adresa? a pokud ne jestli je možnost kdzž je vadná na vnitřní cirkulaci aby to takto zlobilo? předem děkuji, sem z toho takovej nesvůj kdzž neco dlouho nejde... :-)
  10. pánové se spojkou už zápolim přez půl roku. mam O1. r.v.98 tdi s chipem a trysky 106KW naměřeno, spojka seriová dvouhmota byla měněna už když sem dal jen trysky, sehnal sem komplet jednohmotu ,přítlačák udajně z vr6 a lamelu k tomu, že jela v autě asi měsíc. tak sem to vše dal do auta a po chipu zas začinala klouzat. sem si nadával ,že sem měl dát lamelu novou. nechal sem tady lamelu přenýtovat ve ferodu lepším obložením než seriovým co mi nabýdli ,pak je prý už jen keramický. byl sem spokojen cca 3měsíce až do tedka. je sice pravda že občas na ní šlápnu ,ale zas nejsem blázen abych ji nějak rasil. pověste mi co by to mohlo ještě dělat,u 4-5rychlosti jak sepne u cca 1800ot turbína tak to proklouzne a pak se zas chytí. sem z toho vážně už neštastnej to auto mě už tolik stálo a furt to neni ono
  11. sundat kola, a budto dírou po šroubu šroubovákem doštelovat samostav nebo sundat buben a doštelovat ho natěsno aby buben šel nasadit ale nepřibrždoval. pokud bubny sou starší ideální na brusce odstranit probržděnou hranu aby šel buben lépe nasazovat. samostav je takový kolíček který má za funkci držet pakny co nejblíže k bubnu. měl by být z té užší strany přitahován pružinkou. jinak lanovody zas povol aby ta páka měla vubec nějakou dráhu
  12. zdravím vás všechny ,máme takový problém. octavia rok 2003 motor 1.8 20V turbo po nastartování jede na 4válce, po zahřátí jede už pouze na 3. je divné že pouze na volnoběh a od 1500 ot jak začne tlačit turbo tak jede už pořád na 4. jízda pěkná, jen volnobvěh se chvěje. dělá to první válec(u řmenice) měnily se mezi sebou hydroštely,trafa i vstřiky. nakonec se nechal udělat výbrus, přetěsnit a natlakovat hlava a po složení to dělá opět. tlak v prvnim válci je 9.5 v ostatních 10.5 po zahřátí. neví někdo co by toto mohlo dělat?
  13. mám toledo 2. rok 2000, a mělo kotouč i vzadu, mužeme se domluvit. s octavii 1 to je stejný
  14. zdravím všechny. pročítal jsem spousty článků ale prosil bych o objasnění ohledně setrvačníku v Octávii 81kw AHF r.v.98 měl by tam být dvouhmotný setrvačník. zajímá mě z kerých konkrétních motorů které mají jednohmotu to jde na tento motor přestavět. pokud se to nějak musí kombinovat taknapište co z kerýho motoru. kdyby tyto díly náhodou někdo vlastnil tak bych i měl zájem.lamelu bych nakonec asi koupil s ložiskem novou ale abych věděl na jakej model. předem díky.
  15. pripojuji se taky k vám. důkladně sem četl s nadějí že se dopídím čím to může být ale marně. mě to dělá taky jak popisujete, přitom jsem automechanik ale na vlastním autě se to vždy hledá nejhůř... kdyby někdo na to nakonec přišel prosim písněte.taky sem toho dost povyměnoval a prd platný...
×
×
  • Vytvořit nový...