Přejít na obsah

Petr158

Uživatel
  • Počet příspěvků

    64
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení Petr158

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Chtěl bych se někoho zkušeného zeptat jak se prodává/kupuje auto přes soukromý inzerát.Kdybych potřeboval prodat vozidlo za cca 200tis-případný zájemce si auto prohlédne,projede a má-li dál zájem co pak se děje dál?Nikdy jsem auto takto neprodával a tak bych potřeboval poradit s těmito body: 1.Kupní smlouvu mám stáhnout z internetu?Je na smlouvu nějaký všeobecně daný vzor? 2.Smlouva se podepíše a takto velké peníze za vůz už se převádějí z ůčtu kupujícího na učet prodávajícího nebo ještě se to platí stále hotově?Jestliže by chtěl kupující platit hotově(snad ne) nejspíš by mělo předání peněz proběhnout někde v bance aby se ověřila pravost peněz ne? 3.Kupní smlouva je platná a majitelem vozidla do připsání peněz je stále prodávající ikdyž kupující složí zálohu např.5000,-kč při prohlídce vozu? 4.Mám kupujícímu při podepsání smlouvy a složení zálohy předat i nějaký doklad od vozidla(např.malý TP) když ještě nemám připsány peníze na ůčet(nebo předány hotově)? 5.Předpokládám,že odhlášení vozidla se děje až když je finančně vše srovnáno-jaké doklady potřebuji k odhlášení vozu a musí být přítomen i kupující? Odhlášení musí být v místě přihlášení prodávaného vozidla? 6.Odhlášení platí kupující nebo prodávající? 7.Je nějaké riziko prodeje vozidla přes inzerát(např.napadení při prohlídce,falešné peníze apod.) nebo je prostě lepší prodat auto v bazaru(ikdyž je vůz zcela v pořádku)? Nikde na internetu jsem "manuál prodeje" nenašel
  2. Tak lak v servise opraven..leštilo se s to prý čtyři hodiny a šlo to těžce dolů,ale povedlo se:)
  3. Aha..tak to jsem zase o něco chytřejší..díky,na přechozím vozidle Octavii vínové metalízy jsem za těch deset let co jsem ji měl nic takového nezpozoroval takže mě to na tom Roomu ted docela vyděsilo..a ví někdo odkuď se ta polétavá rez bere? Takže doporučujete karoserii jednou za čas tím přípravkem TAR REMOVER přeleštit a pak umýt vodou?
  4. Tak v servisu kde jsem dneska auto zanechal na pozorování a nafocení toto ještě neviděli.Ze škodovky jim pak bylo oznámeno,že se nejspíše jedná o povrchovou korozi jakých si miniaturních kovových částeček,které přilnuly na karoserii v době kdy auto stálo v nějakém takovém prašném prostředí..čili asi to jak psal uživatel "Voice".Nejsem si teda vůbec vědom,že bych vozidlo někde takhle zaparkoval,každopádně v servisu posléze jednu takovou tečku prý uspěšně odstranili bez poškození laku.Příští týden posílají ze škodovky do servisu nějakého člověka se speciální leštičkou co by toto měla odstranit na celém vozidle. Tak jsem na to zvědavej co z toho bude,jsem objednanej na příští pátek tak pak poreferuji jak to "dopadlo"
  5. Mám Roomster 2008 a pred cca 14dni jsem po umytí vozu objevil pod lakem drobné tečky rzi po celé karoserii.Nejdřív jsem si myslel že je to jen nějaká zažraná špína tak jsem vzal auto radši pořádně umýt do myčky,naleštil a teprve potom bylo pořádně vidět že ty tečky jsou skoro po celém vozidle.Jsou vidět až při detailnějšímu pohledu-z cca 1 metru vidět nejsou(když auto nebylo umyté tak jsem nic nezpozoroval). Dneska jsem navštívil autorizovaný servis a mám Roomstra přivézt hned zítra znovu aby to nafotili a pošlou foto do škodovky,že takovéhle poškození pod lakem ještě neviděli.Tak jsem moc zvědavej jak se k tomu škodovka postaví,ale podle mě není takovéto poškození laku normální.
  6. díky za vysvětlení..to si je pořizovat teda nebudu:(
  7. mám Roomster 1,6 77kw a v TP mám zapsán maximální rozměr kol 6,5Jx16 ET43.Dá se na STK zapsat do techničáku i originální kola Arkos 6,5Jx16 ET38 ze Scouta? Jestli ano musí být k těmto kolům certifikát?
  8. Petr158

    Prevodovka 1.6

    No tak v pátek mě to potkalo taky..nejdřív na trojku motor jakoby hučel a v sobotu sem musel ject cca 80km a začala hučet dvojka,trojka a na dálnici už i vyskakovala zařazená pětka..nakonec jsem byl rád že sem dojel ke svému mechanikovi,trojka už ani nešla zařadit. Auto jsme zvedli,žádná díra na převodovce sice nebyla,ale celej spodek převodovky byl od vyteklého oleje..takže ji v tejdnu rozebere a zjistí co se sní dá ještě dělat..mám najeto 180.000 rok 99 a motor 1,6 74kw.Tak doufám,že při hodnotě jakou to auto má oprava nebude stát majlant a to mě čeká ještě výměna rozvodů,tlumičů a motor již trochu žere olej Ale zas musim říci,že za těch 10let co ji mám,jezdila velice spolehlivě,žádné problémy s ní nikdy nebyly,až ted se to prostě sešlo najednou,ted ale nevim jestli mám do těchto oprav investovat,aby jezdila dalších 5let bezproblémů..
  9. díky za super instruktáš,vrhnu se na to až na jaře,sám jsem zvědavej na výsledek:)
  10. Jiřina5:Koukal jsem na tvoje stránky s autem a to vytlumení vypadá docela na piplačku,to se tlumí i ten vnější plech co je za oknem? Hledal jsem nějaké fotky kdo už to dělal,našel jsem nšco na stránkách skodaoctavia.cz ale boužel tam to není vidět celé,jen vytlumená vnitřní strana k tapecům. Pořídil jsem k tomu i podložky pod repro tak snad to bude stačit,vibraflexu jsem koupil víc tak co zbude ze dveří tak dám třeba na podběhy a do kufru..
  11. Budu ted vytlumovat přední dveře vibraflexem,nevíte někdo jestli se vyplatí dát vibraflex i na podběhy zevnitř,do kufru,případně podlepit některé části miralonem tak aby se docílilo nižší hlučnosti od kol,motoru apod.? Koupil bych pár platů vibraflexu navíc,ale nevím jestli krom těch předních dveří má smysl dávat i vybraflex i jinam do auta a případně na jaká nejvíce "hluk propouštěcí" místa to dát..
  12. Umí opravit někdo na počkání padající ručičky v Praze nebo Praze-východ?
  13. Sháním plákát na zed se soudobou škodovkou např.Octavky I o rozměrech cca 1x2m,projíždím net a nikde nic a ani jiné modely škodovek sem nenašel..jenom pár starších modelů MBčka.Ani ve Škoda muzeu v MB nemají ve fanshopu žádný plakát(byl jsem tam před cca 3měsici).Ale nechce se mi věřit,že se žádné takovéto plakáty netisknou a nedají se sehnat a koupit..nevíte někdo o nějakejch www strankách nebo kde se dají sehnat?
  14. Teda tak to mám radost z tohoto motoru..předpokládám že už u mého auto ktere jsem ted manželce koupil-najeto 86tis a jsem už třetím majitelem se to teda stane taky.Když bylo auto do ted servisovano v autorizovaném servise budu muset něco platit za tuto opravu? A i po opravě se to může stát tato závada znova nevíte?
  15. Ja ted koupil manželce fabii 1,2 HTP 40kw najeto 85000tis rok 2003,v servise kde se to auto důkladně prohlíželo tak tvrdili,že sou tyhle motory celkem spolehlivý,ale boužel tuhle diskuzi jsem si přečetl až po koupi jinak bych ji asi nekoupil.Každopádně to auto bylo vždy servisovaný v autorizovaným servise,nevíte někdo zda to pak neopravují zdarma když je to "výrobní vada"? Nerad bych jezdil s fábkou dál do autorizovanýho servisu aby mi pak řekli že za tuto výměnu chtějí 30tis.
×
×
  • Vytvořit nový...