Přejít na obsah

petere

Uživatel
  • Počet příspěvků

    38
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení petere

  1. A můžeš mi prosím poradit, co musí být u kabelu uvedeno, aby si "uměl požádat" o napájení? Třeba OTG nebo něco podobného? Popř. Kamil Staněk (odpověď výše) jestli může uvést, jaký propojovací kabel má.
  2. Dobrý den, mám u zrcátka USB-C, kam jsem měl zapojenou kameru. Protože to byla starší kamera, byla zapojena přes redukci z USB-C na miniUSB. Kamera se bohužel odporoučela do věčných lovišť, tak jsem koupil novou Ta má už konektor USB-C, takže jsem použil krátkou propojku USB-C-USB-C, ale napájení do kamery nejde (samozřejmě při zapnutém zapalování). Proč? Kabel používám při nabíjení mobilu v autě, takže funkční je. Někde jsem se dočetl, že mám použít redukci z USB-C na A a zpět z A na C. To se mi zdá jako kravina, proč by to nemohlo jít napřímo kabelem USB-C.
  3. Tak Škodovka odsouhlasila výměnu řídíci jednotky. Byla vyměněna a navigace po 3 týdnech zdá se v pořádku. Bohužel mi přestalo fungovat hlasové vytáčení. Řeknu "volat Franta Novák" a kontakt se začal vytáčet. Teď nic. Hlasový asistent se ptá, co má udělat, co mám říct a když to řeknu, nechytá se a ovládání ukončí. Takže znovu do servisu.
  4. Nikdo nemá stejný problém? V servisu to nevyřešili, tak jsem oslovil přímo ŠA. Vyžádali si spoustu informací pro jejich IT a potom mi poslali zprávu, ať se s nimi spojí servis, že mu dají instrukce, jak to řešit. V úterý jsem tedy dal auto do servisu, mělo to být vyřešeno, dnes ale stejný problém. Přitom při přepnutí na Google mapy je zobrazovaná poloha správná.
  5. Stává se mi celkem často, že navigace ukazuje polohu několik kilometrů mimo. Při servisu jsem to nahlásil, udělali aktualizaci, ale bez výsledku. Když zapnu navigaci, někdy se to chytí a začne zobrazovat trasu, jindy ale jedu např. po dálnici, ale na displeji to ukazuje moji plohu třeba 5 km bokem.
  6. Aha díky, to mě nenapadlo. A v té souvislosti ještě jeden dotaz. Minulý týden se mi objevilo hlášení s aktualizací. Hlásí to, že během jízdy aktualizace není možná. Předpokládám, že neproběhne ani když zastavím a zamknu auto, protože od minulého týdne se mi to hlášení objevilo už asi 3x. Dnes jsem po zaparkování nechal zapalování zapnuté, tak uvidím, jestli aktualizace proběhne. Poradí někdo, za jakých podmínek aktualizace proběhne? Auto musí stát, to je už jasné. Musí být zapnuté zapalování nebo stačí jen puštěné rádio? Jak dlouho aktualizace asi trvá?
  7. V Kodiaq je u ikon mobilu baterie, síla signálu,... v kolečku číslo a objebuje se tam někdy 1, někdy 2, někdy 3. Co to znamená?
  8. petere

    ACC: nedostupný

    Tak jsem byl na servisu, přehráli SW a mám sledovat, jestli při tomto chování bude na displeji, že je systém offline nebo online. Čím to je nevědí. Stejný případ měli u dalších dvou aut. Konzuktace se ŠA bez řešení, čekají na aktualizaci SW. Takže výsledek nula. Uvidím, jestli se problém objeví znovu.
  9. V pravém USB to většinou funguje tak jak má, ale ne pokaždé. Párkrát to začalo přehrávat od začátku.
  10. petere

    ACC: nedostupný

    Dnes načteny závady. Všehochuť - ABS, alternátor, přední čidlo, sedadlo řidiče,... Závady vymazány, za půl dne stejný problém. regulace nedostupná, navigace ukazuje pozici 30 km od skutečné. Asi se budu muset stavit v servisu na přehrání SW.
  11. Dobrý den, dnes jsem jel po dálnici, zapnutý tempomat a najednou upozornění: ACC prediktivní regulace nyní nedostupná. Po pár vteřinách se na palubce objeví symbol křižovatky, rychlost 50 a Kodiaq začal brzdit. Tak jsem vypnul tempomat, znovu zapnu, nastavím rychlost a za chvíli zase stejné upozornění, pro změnu symbol "serpentiny", rychlost 35 a zase brzdění. Tak jsem tempomat vypnul. Po chvíli jsem zastavil na benzince na D1 u Brna a na navigaci vidím, že mi to ukazuje pozici někde u Bílovic nad Svitavou, což je nějakých 25 km bokem. Kde je problém?
  12. Není mi moc jasné, v čem je AA tak úžasné. Mě připadá hrozně nekomforní. Vyhledávání v telefonu pouze podle prvního písmena. Takže hledám třeba Novák, ťuknu na N a zbytek musím dotočit kolečkem nebo docvakat šipkou. Dnes přece všude funguje vyhledávání kontaktu postupným zadáváním písmen. Podobně u hudby - absolutně nekomfortní. Nenašel jsem řazení hudby podle složek. Při přehrávání nejde třeba zrychlený posun. Nehledě na to, že kvalita zvuku je mírně řečeno divná. Přehrávání z USB přes infotainment je úplně o něčem jiném. Použitelná je snad navigace, ale i tak je horší, než přes infotainment. Takže jedinou výhodu jsem našel tu, že se v AA zobrazují zprávy.
  13. Koupil jsem rohovou redukci, ale už si nepamatuji kde. Bylo tam uvedeno, že nepodporuje OTG. Minulý týden se ale zničeho nic objevil tento problém znovu. Začalo to přehrávat vždy od záčátku, přestože to skoro 3 měsíce fungovalo tak jak má. Navíc se začalo stávat, že to přehrávalo skladby vzestupně, tzn. všechny, které začínají jedničkou, potom dvojkou atd. Přitom žádné řazení v nabídce není (aspoň si myslím). Zkusil jsem tedy redukci s fleškou dát do vedlejšího USB portu a tam to funguje správně. Nepochopitelné.
  14. Jo, asi jsem použil špatné označení. Mimochodem žádné napřed pískání, potom tlakování.... Zároveň pískání a 100% brzdy. Při chodci, který šel soubežně s autem, asi metr od něj. Podruhé obdobně u souběžně projíždějícího auta. Potřetí se nic kolem mě nepohybovalo. Vyjížděl jsem z parkovacího místa a nejbližší pohybujícíse auto bylo možná v podzemní garáži... OK, přibrzďuje AAC, ale při středním nastavení na šílenou vzdálenost. To platí.
  15. Mě se to za asi 2 měsíce stalo 3x. Vždy bez krizové situace. Jednou při couvání mi asi metr vedle auta (podél) prošel chodec, podruhé při pomalé jízdě blízko mě (opět podél) projelo auto, potřetí nevím proč. FA mám nastavený na nejmenší vzdálenost, protože jinak se s tím nedá jezdit. Auto přibrzďuje na šíleně velkou vzdálenost.
×
×
  • Vytvořit nový...