Přejít na obsah

FenderStrat

Uživatel
  • Počet příspěvků

    39
  • Registrace

  • Poslední návštěva

1 Sledující

Návštěvy profilu

994 zobrazení profilu

Oznámení FenderStrat

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Tak teda přidám i OII 1,4 MPI / 59 kW - Emise CO2 (kombinované) [g/km] 167 1,6 MPI / 75 kW - Emise CO2 (kombinované) [g/km] 176 (188 automat) 1,6 FSI / 85 kW - Emise CO2 (kombinované) [g/km] 158 (181 automat) 1,8 TSI / 118 kW - Emise CO2 (kombinované) [g/km] 176 2,0 FSI / 110 kW - Emise CO2 (kombinované) [g/km] 198 automat, 205 4x4 1,9 TDI / 77 kW - Emise CO2 (kombinované) [g/km] 135 (156 automat, 159 4x4) 2,0 TDI / 103 kW - Emise CO2 (kombinované) [g/km] 145 (158 automat, 166 4x4)
  2. rasto1180 - neboj, ta spotreba klesne. Ja mel prvni 2 tis. Km prumer 6,8 (hlavne mesto). Ted mam najeto 7 tis. Km a bezne jezdim mesto 5,2-5,5. Musis vzit v uvahu i zimu (ne, ze by podle mych meritek letos nejaka byla...sakrapes...) ale prece jen to ted zere vic, nez v lete. A jestli mas tempomat, pouzivej ho. Hodne spotrebe pomaha-aspon ja mam ten dojem, ze kdyz jedu 90, tuknu na tempomat a dam nohu z plynu, zere to min. Vlastne...kdykoliv cvaknu na tempomat zere to min-asi vlastnost me prave nohy Co se tyce cukani, ja mam auto MR2007 (10/2006) a soft mi museli v servise taky prehrat. Nejdriv to bylo v pohode, ale po nejakych 3 tisicich Km to zacalo fakt vyrazne skubat. Po prehrati vsechno OK. V te dobe uz se o zavade nejakou dobu vedelo, takze fakt nechapu,proc z fabriky sjizdely auta s touto zajimavou "ficurou"
  3. Takhle je to i u nás Přesněji řečeno - nakupujete-li ze země EU zboží, které má povolený volný oběh, neplatíte clo ani DPH. Pokud nakupujete mimo EU, nepodléhá celnímu řízení zásilka pod 22 EUR (mluvíme o osobní spotřebě fyzické osoby, nepodnikatele). Pokud zásilka z nonEU země přesáhne 22 EUR, jde se do celního řízení a tam se DPH a případné clo počítá z ceny zásilky včetně dopravy. Lze požádat o "odpuštění" ceny dopravy ze základu pro DPH, ale pouze u poštovní přepravy. Pokud to jde kurýrní službou, neuznají to a doprava jde do vyměřovacího základu. Takže tak... nemám rád clo, nemám rád DPH a už vůbec mě ten stát nějak s...e
  4. No není to zrovna little bonus A v USA maji spoustu zajimavych dani, lisi se to stat od statu, slusny bordel Problem s dovozem do CR je, ze si pri vetsi zasilce musis udelat celni deklaraci a na zaklade toho se dopocte zbytek. Ceske DPH 19% zaplatis (temer) vzdy, akorat ze to neni clo. Clo je dalsi poplatek, ktery dovozci napali prave podle celni deklarace. A zalezi na tom, do jake kolonky se dovazene zbozi podari soupnout.
  5. Nedávno jsem si nechal poslat nějaké věci z Amazon.com a bylo toho do 5000 Kč. Žil jsem v bláhové naději, že to je náš bezcelní limit. Omyl-bejvávalo, docvakal jsem pěkně DPH. Podle informací z Celní správy je teď limit na "non EU" cca. 1500 Kč (asi podle kurzu USD nebo kýho šlaka). Takže počítej minimálně ještě 19% navrch k ceně. Je sice možnost nechat to poslat jako "GIFT" s udanou cenou kolem 40 USD, ale zase je to pak možno pojistit max. do této částky. Nejjednodušší je to zabalit do kufru kamaráda, který zrovna pojede k nám, pak je doprava zdarma, clo se nekoná a všichni jsou happy. Jenže tato šťastná shoda okolností asi nebude, co?
  6. JirkaK: Jestli budes mit ty zarovky, hlasim se taky. Jestli jsem spravne pochopil, ze budou za cca. 12 USD, tak neni co resit.
  7. Prochaine: Na to nespoléhej, taky mám model 2007 a už byl na přeflashování ŘJ. Cukal, bestie Ale nebylo to hned, začal někdy po 1500 km a zhoršovalo se to. Do servisu jsem ho dal v 5000 Km.
  8. Krysarr: v Ostravě. No holt...příště nebudu spoléhat na zrcátko a otočím hlavu. Poučení z krizového vývoje se tomu dřív říkalo P.S. Chlapci ze servisu mi včera řekli, že příští týden odjedu po svých...neuvěřím, dokud neuvidím. Fakt jsem počítal s min. 14 dny!
  9. Přesně tak, je to vnitřní drát puklice. Diamant: jo-pneu máme stejné, však jsem to v jiném auditku psal, akorát mám jen 195 šířku. Mezi náma, ta guma nejela ani 500 km Vůbec to nechápu, odbočoval jsem, zastavil skoro do stopky, mrknul do zrcátka, přehlíd tramvaj a naivně se rozjel. No a pak už jen cinkání tramvaje, šleha a zbytek je na fotce. Jasně moje vina, není co řešit. Kdybych jel agresivněji a rozjížděl se rychleji, tak mě tím "otvírákem" vpředu vzala akorát do dveří - asi bych byl mrtvý do minuty. Pár cm a co to udělá...
  10. No taky počítám s minimem 14 dnů Rozhodně nemůžu po vzoru akčních hrdinů prohlásit: "Měli byste vidět toho druhého" - ten druhý byla tramvaj Naštěstí nikdo neměl ani bouli...
  11. Tak tohle mám ze včerejšího rána...chjo. Jsem zvědav, jak dlouho ho budou opravovat. Mimochodem, má 6 týdnů a najeto pod 5000 Km.
  12. Tak už to mám za sebou Přehrání trvalo bratru 20 minut. Auto teď nemá epileptický záchvat při akceleraci v oblasti 1900-2200 otáček, ale stejně mi přijde, že se v těch otáčkách chová motor trochu neklidně. Taky se mi zdá, že výkon šel dolů, ale to může být i tím, že už jsem si na rozdíl oproti předchozímu autu zvykl.
  13. Taky jsem původně chtěl na kapotu PantherLock zamykání. Ale kamarád policajt mě varoval, že tím sice zabráním krádeži, ale škodu budu mít přinejmenším na laku (díky vzteku toho hajzla) stejně nad pětitisícovou spoluúčastí a pravděpodobně mi ty světla při odchodu aspoň rozbije, když už je nedostal. A co se týče toho rozbití huby dotyčnému-tak na to si všichni dejte pozor. Jestli mu totiž celou dobu krádeže nestojíte za zády pokud možno se svědkem, pak vždy bude tvrdit, že někoho od auta odehnal a šel se pak podívat, co tam dělal. Najednou jste se tam zjevili vy a bez důvodu jste ho začali mlátit. Jestli si lehne na 14 dnů do špitálu (bude předstírat otřes mozku, to nelze objektivně lékařsky vyvrátit, pokud zná příznaky), tak si můžete jít sednout i bez podmínky...
  14. Vicemene stejnou zkusenost (co do rychlosti) mam s www.nejlevnejsipneu.cz Taky to zvladli za 3 dny. Pneu obuté na discích, vyvážené. 4 ks Dunlop Wintersport SP 3D 195-65-15 na plechacich (vim, hnusne,ale na vzhled tolik nedam a funkcne je to totez ) za celkem 10744 Kc. Myslim,ze to je slusna cena.
  15. Taky jsem se rozhodl pro Dunlop SP WS 3D... Sice jsem na minulém autě jezdil na Michelin Alpinech, ale člověk nemá být konzerva Když jsem se díval na ty Ultragripy od Goodyearu, nějak mi to opticky neladilo-na můj vkus "málo hlubokých rýh" - to se ve sněhu neokecá (já vím, beztak jen osobní estetický dojem, ale co už se sebou nadělám). Hlavně jsem zjistil, že kolegové ve firmě si vloni tyhle Dunlopy (v rozměru 195 65 15) koupili. Jeden má OI a druhý R Megane, obojí combi. Oba na nich najeli cca. 20 tis a chcrochtají blahem. Navíc jsem si to měřil, ty gumy šly dolů max o 2mm, takže i výdrž se dá.
×
×
  • Vytvořit nový...