Přejít na obsah

Lancelot

Uživatel
  • Počet příspěvků

    2 730
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    2

Kontaktní metody

  • Web URL
    http://
  • ICQ
    277445058

Návštěvy profilu

5 787 zobrazení profilu

Oznámení Lancelot

  1. Po rovině to zvládne.
  2. Jakou máte zkušenost s poslední verzi čidla? Funguje vám to ok, nebo pořád spíš chaoticky? Mám to v Polu dodělané, dával jsem použitou poslední verzi origo čidla z FIII 5Q0 955 547 A. A vnímám dost velkou provázanost s rychlostí, respektive není to plynulé, do 60 to stírá málo, nad 60 zase více. Občas to jede i na skoro suchém skle, ale když vyjedu a mám na skle steklé provazy vody, tak to nesetře ani když už jedu víc jak 40 a musím ručně. Dá se to ještě nějak poladit nebo je to vadné čidlo, případně je to prostě vlastnost. Jako na SII to taky funguje všelijak, ale tady mi to občas přijde extremní, že už fakt nic nevidím a stěrače nic. Na Tiguanu 2019 to funguje ok.
  3. Viděl bych to na rozsvícení zadního vnitřního osvětlení tlačítkem vpředu (rear), viz návod
  4. Tak dnes překonáno 139 tis. km a auto vráceno, čímž jsem s FIII snad skončil. S autem jsem za 6 let najel 131 tis. km bez nehod. Jen jednou mě nedovezlo do cíle a to když odešla škrtící klapka.
  5. Jediné co tyto dvě věci spojuje je elektrika, čili bych se zkusil podívat na to - stav baterky, dobíjení, kostřící body. Zkusit sledovat napětí když se to projeví, jestli tam není nějaké zakolísání. V měřených hodnotách na diag by to mělo být hezky vidět.
  6. Bez toho sundání víčka zní motor normálně. Nikdy jsem zvuk pod víčkem neposlouchal, až budu u auta tak si to poslechnu.
  7. Minulý týden tam padlo 135 tis.km, najeto za nějakých 6 let. Zatím stále bez závad. Vrže trochu palubka a sedačka, které se občas samo trochu sklopí. Dělán bežný servis, 2x přední brzdy, jednou zadní, olej se mění po 15 tis.km. Žárovky zatím všechny původní.
  8. Po 6 letech v 135 tis.km vyměněna preventivně origo baterka ve služební FIII. Nahrazena klasickou baterkou a vypnut start-stop a inteligetní dobíjení. Navrhl to sám firemní autoprovozák, mi je to buřt, ALe budu moct pozorovat jak to funguje, u svého Pola mám novou baterku a inteligetní dobíjení jsem nechal, jen maám deaktivovaný SS.
  9. Podívej se nejdřív na kódy výbav, protože Kodiaq, aspoň pro český trh, měl ve všech výbavach přípravu na tažné v základu, jestli aspoň tuto přípravu nemáš. Pak by nebyl problém. Dívám se, že i teď tam je.
  10. No aby to nebylo jako u FIII (2017 před FL), kde je tato funkce vázaná na dešťový senzor, tj. v případě jeho absence, se světla ani při trvalém stírání nepřepnou sama z denních na potkávací. Funkce AUTO, tak vyžaduje asistenci řidiče. Máš u Kamiqa dešťový senzor?
  11. Ano, to je možné. Únik kolem 100g ročně prý normálka dle servisů. Takže za pár let klesne objem náplně pod mez, kdy už to nechladí nebo s výpadky.
  12. To nemá ani nová hned po nabití.
  13. No a kolik bylo napětí před nastartováním? To je totiž ta zásadní hodnota.
  14. Jo, ona u mě taky fungovalo pořád ok, ani žádnou chybu diagnostika nehlásila, ale měla v klidu jen 11,3V. Až jednoho letního dne jsem normálně nastartoval, ujel 5km a pak už si ani neškrtla, ani budíky nenaskočili. Auto nastartováno kabely, 20 min jízdy a druhý den, když jsem ji chtěl vytáhnout, už nešlo auto ani odemknout centrálem.
  15. Bude ko, otázka času, kdy umře úplně. A bude to z ničeho nic, na Polu jsem měl 7 let starou a furt byla ok, až pak jednou úplně mrtvá.
×
×
  • Vytvořit nový...