Přejít na obsah

mirda328

Uživatel
  • Počet příspěvků

    39
  • Registrace

  • Poslední návštěva

1 Sledující

Návštěvy profilu

1 387 zobrazení profilu

Oznámení mirda328

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Ahoj, taky uvažuji o dodatečném namontování zpětné kamery do Karoqu a chtěl bych se zeptat, zda ten servis byl značkový? Protože ta cena není tak hrozná. Prosím tě, je v tom montážním návodu uvedena časová náročnost montáže? Bohužel z e-shopu Škoda Auto nejde stáhnout, takže nevím, jak dlouho by instalace trvala zejména s ohledem na hodinovou taxu ve Škoda servisu, což je v případě Karoqa 780 Kč bez DPH. Dík za odpověď. Mirek
  2. Ahoj, díky oběma za názory, přes víkend se na to podívám a dám vědět, co jsem zjistil. Včera jsem např. jel po 5 dnech a probliknutí kontrolky se neobjevilo. Je to zapeklitá závada
  3. Zdravím všechny, chtěl bych se s Vámi podělit o jeden problém, který se mi začal vyskytovat u vozidla Škoda Roomster 1,4 16V 63kW. Po nastartování a rozjezdu vozidla mi začne chvilkově problikávat kontrolka dobíjení. Doba svitu kontrolky je max. 1s a rozsvítí se tak pětkrát až desetkrát po sobě s odstupem tak půl minuty. Signalizovat to přestane v podstatě po částečném zahřátí motoru. Při probliknutí kontrolky se sníží intenzita světel. Tato "závada" se opakuje nepravidelně, tedy třeba měsíc nebo dva to neudělá a potom ano. Vždy je to jen při studeném motoru a je jedno, jestli stojím s vozidlem venku nebo v garáži. Když jsem volal do servisu, tak mi přijímací technik řekl, že by to mohlo být špatným akumulátorem. Ten mám ale asi měsíc nový a i při něm se to již projevilo. Pak ho napadlo, že by to mohla být špatná dioda v alternátoru. Můj názor je, že pokud by byla špatná, tak by přes ni netekl proud a alternátor by nedobíjel vůbec. Zjištění této závady je podle něho problematické, protože pokud se zrovna neprojeví, tak nelze diagnosticky zjistit. Nezažil jste někdo něco podobného nebo nenapadá Vás něco, v čem by byl zakopaný pes? Děkuji za reakce. Zdraví Mirda
  4. mirda328

    Vzduchové filtry

    Ahoj všichni, neporadil by mi někdo, kde levně sehnat vzduchový filtr do motoru 1,4 16V 63kW? Za originální chce Škoda v Praze-Jarov téměř 600,-Kč. Když jsem pátral na internetu, nikde jsem nenašel odkaz na tento typ filtru, např. Auto Kelly jej vůbec nevede. Myslel jsem si, že by se tam dal použít např. filtr z Octávie 1,4 16V, ale rozměrově tam nesedí. Nechce se mi za originál dávat tak nekřesťanský peníz. Tak dnes jsem se dopátral dvou firem, které originál zmiňovaného vzduchového filtru prodávají o dost levněji, než servisy Škoda. 1. firma PRONDO s.r.o. se sídlem Kosmonosy, Víta Nejedlého 742 (zároveň adresa prodejny) 2. firma AUTO SPEKTRUM DÍLY s.r.o. se sídlem prodejny v Praze-Běchovicích, Českobrodská 65. Filtr má katalogové číslo: 036129620H (pouze pro motory 1,4 16V 63kW). A teď k cenám s DPH: - Škoda Jarov, Škoda Femat = 581,- Kč - PRONDO = 333,- Kč - AUTO SPEKTRUM = 340,- Kč Takže jsem ho již zakoupil, myslím že rozdíl 240,- Kč hovoří sám za sebe.
  5. mám dělaný držák doma a jednu krajní a prostřední sedačku musím nechat doma. Předpokládám, že tato situace bude i u koupeného držáku.
  6. Ještě k těm lištám na nárazníku. Včera jsem v prodejně Auto-Technik-Unger na Praze 4, Pod Chodovem 7 (u Baumaxu) zakoupil 5m samolepící lišty, šířka (výška) 46mm, tvar to má jako boční lišty dveří a k tomu ještě 8ks půlkulatých zakončení a to vše za pouhých 1239,-Kč (originál od Milotecu stojí 1990,-). Teď je docela zima, takže s lepením musím počkat. Až to provedu, pošlu nějaké foto.
  7. No ale to jedině v případě, že nemáš po nárazu zkratovanou baterku, na to kondenzátory zcela jistě nestačí.
  8. Ahoj, no to by asi nešlo, myslím že jsem to tak podle uložení kol odhadl, že by prostřední sedačka vadila. Musel by si ty kola lidově narvat na sebe a ještě sundat šlapku z té strany prostřední sedačky. Možná by to ale šlo, kdyby si prostřední sedačku vyndal a místo ní dal ty kola, ale chce to ozkoušet. Rommster je dost variabilní, tak snad na něco přijdeš, přeji hodně úspěchů. Tak mám již po dovolené, byl jsem na Slovensku mezi Prešovem a Vranovem nad Toplou. Jeli jsme ve třech, do auta jsem nandal 3 horská kola a řadu tašek a potřebných (i nepotřebných) věcí. Při této příležitosti jsem kola upevněná v autě vyfotil, tak pokud má někdo zájem o fota ze všech stran, tak mi mailněte a já vám to pošlu. Tady na fórum se mi to nějak nedaří umístit.
  9. na mě jste nějak při tom výčtu zapomněli, mám taky červenou corridu
  10. Já jsem před Roomsterem měl Fábii Combi a rozhodoval jsem se, zda nepočkat na nového kombíka. Ke koupi Roomstera mě ale dohnali okolnosti, zejména ta skutečnost, že od dubna 2007 se začala prodávat nová Fábie, tak jsem svoji Fábku prodal ještě v roce 2006, měl jsem strach, že bych v roce 2007 za ni již moc nedostal. Dalším faktem při výběru byla prostornost a variabilita prostoru Roomsteru a srovnání s novou Oktávií, (uvažoval jsem i o ní) zejména pak i v porovnání výbavy a ceny, přičemž jsem dospěl k závěru, že Oktávka je sice širší, ale vzadu na nohy má místo větší Roomster, má variabilnější interiér a při stejné výbavě je zhruba o 80 000,- Kč levnější. Pokud srovnám prostor Fábie Combi a Roomstera, tak jednoznačně vede Roomster, a to ve všech směrech. V této souvislosti mám ale dvě připomínky. U Roomstera mně vadí přední sedačka, která nemá takové boční vedení, jako měla ve Fábii, což je znát v zatáčkách a dále pak zadní pevné plato v kufru, roletka u Fábie Combi byla praktičtější. Jinak jsem s Roomsterem spokojen, teď jsme byli na dovolené - 3 dospělé osoby, dovnitř jsem naložil 3 bicykly a ještě spoustu dalších potřebných (i nepotřebných) věcí. Tohle vše bych do Fábie Combi nenarval, přitom průměrná spotřeba se pohybovala kolem 6,1 L/100km (mám benzín 1,4 16V 63kW). U Fábie bych kola musel dát na střechu, což by bylo určitě nejméně za 7 L/100km, takže spokojenost.
  11. Samozřejmě myslím ten nepravidelný chod
  12. Ahoj, presne tento problem sa objavil aj mne .. vsimol som si to najma rano ked boli teploty pod 20 stupnov, okolo 15 -20 stupnov , auto bez problemu nastartuje ale otacky vyjdu len nieco nad 1000 a okrem toho ze ide motor nepravidelne este aj strielal do vyfuku ...ppo zoslapnuti plynoveho pedalu tak 2x tak to ide potom uz v pohode , ako aj pri zohriatom motoe to je bez problemov... inak rozmyslam ze ci to nema suvis . po nastartovani sa obcas ozve taky bzucivy zvulk , neikto mam pocit tu pisal ze to robi daky napinak klinoveho remena ci co ... pri tomto studenom start ked mi motor isiel nerovnomerne som ten zvuk nepocul ... 1,4-kari a co u vas? Ahoj, to s tím napínákem řemenu jsem psal já. Ten pazvuk se mi ozývá vždy při studeném startu a je vždy nestejně dlouhý. Začínám ale mít pocit, že to nebude napínák řemene, ale servo, no ale je to jen můj dojem. Auto má ještě téměř 1,5 roku záruku, tak to budu sledovat a kdyžtak před skončením záruky reklamovat. Pokud se týká nepravidelnosti chodu motoru při studeném startu, pozoruji to také, je to jen chvilku (do výfuku nic nestřílí ), ale někdo tady psal, že u tohoto motoru (1,4 63kW 16V) je to normální jev. Celkově jsem od tohoto motoru očekával tišší a kultivovanější chod, ale pokud to srovnám s motorem z Fabie Combi (1,4 MPI 50kW), kterou jsem měl 5 let, tak mě mírně zklamal. Řekl bych, že německý (v Polsku vyrobený ) motor je hlučnější a má vedlejší zvukové projevy, které jsem u českého motoru neznal, ale je zase o něco pružnější. Spotřebově je to tak nastejno.
  13. No já taky nejsem spokojený s kvalitou rádia, zvuk ve srovnání s CD a MP3 je zastřený a dost kolísá kvalita signálu. Uvažuji o tom, že bych prut antény nahradil delším prutem a vyzkouším to, ale nepovedlo se mi ten originální prut odšroubovat (někdo tady psal, že se musí v "určité" poloze vyškubnout). V jaké poloze to má být, poraďte.
  14. Mně to taky dělá od začátku, ale spíše než syčivý zvuk tam slyším pískání.
  15. Ahoj, no to by asi nešlo, myslím že jsem to tak podle uložení kol odhadl, že by prostřední sedačka vadila. Musel by si ty kola lidově narvat na sebe a ještě sundat šlapku z té strany prostřední sedačky. Možná by to ale šlo, kdyby si prostřední sedačku vyndal a místo ní dal ty kola, ale chce to ozkoušet. Rommster je dost variabilní, tak snad na něco přijdeš, přeji hodně úspěchů.
×
×
  • Vytvořit nový...