Přejít na obsah

Jiry

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení Jiry

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Jiry

    Jaký olej

    Mám 2.0 MPI a leju do ní Mogul Racing 5W-40. Kupuju ho za 120,- litr, takže to pro mě neni nijak drahý. Olej s filtrem měnim preventivně po 8 000 km a při současných 235 000 km si vezme tak 0.2 litru na 8 000 km. Takže si myslim, že motor je zatim OK.
  2. Ahoj. Mám Oct. 1 2.O MPI rok 2000. Nedávno jsem si všiml, že z airboxu pod vzduchovým filtrem vychází hadička, která je zaslepená. Nevíte někdo kam má tato hadička jít? Zřejmě ji zaslepili v servisu, protože je do ní jen narvanej šroub a podle délky jsem nenašel nic, kam by se dala nasadit.
  3. Emisema snad projdu. Ten katalyzátor už stejně moc nekatalyzuje, tak na emise nebude mít zas takovej vliv. Spíš by byl problém na technickej. Proto bych chtěl navařit trubku do současné skříně katalyzátoru. Jen bude problém s tou druhou sondou, nevím co by to udělalo, kdybych ji nahradil něčím co by dávalo konstantní napětí, při kterém si řídící jednotka myslí, že je vše OK.
  4. Tak lambda vyměněna. Spotřeba se vrátila k normálu jen ve volnoběhu nejde úplně hladce. Mám za to, že je zanesenej katalyzátor. Chtěl bych ho nahradit trubkou, jen nevím co na to bude říkat druhá sonda :-)
  5. Ahoj. Čidlo teploty je v pořádku. Dával jsem nové a měřil jsem odpor v závislosti na teplotě na všech vývodech, to by mělo být také OK. Zítra si jedu pro lambdu, sehnal jsem BOSCH za 1430,- tak ji vyměním a pak uvidím. Jo a spotřeba byla zvýšená i při jízdě o cca 2-3 litry.
  6. Ahoj. Jakou spotřebu Vám to ukazuje na volnoběh? Mě to do teď ukazovalo kolem 1-1,3 l/h a najednou se to tvedlo nad 2 litry na hodinu (samozřejmě při zahřátém motoru) a motor šel na 2 válce. Auto bylo v originálním servisu, byl vyměněn zapalovací modul a svíčky napojeno na vag a všechny hodnoty jsou prý v toleranci, ale spotřeba je pořád nad 2 litry. Při nastartovaném motoru je cítit, že běží na hodně bohatou směs. Nevím co s tím :-/
×
×
  • Vytvořit nový...