Přejít na obsah

Grym

Uživatel
  • Počet příspěvků

    425
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    2

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení Grym

Nováček

Nováček (1/14)

8

Popularita

  1. Grym

    Chyby na VAG

    Probehla kontrola hadic, vytahnuti a ocisteni cidla pod skrtici klapkou. A vymena hadice na odvetravani vika motoru. Vse jsem prekontroloval, i box filtr vzduchu. Po vymazani zavady jsem ujel asi 3km a zase se rozsvitilo ASR, je znat ze kdyz zastavim a necham bezet motor na volnobeh, tak to chvilkama kolisa. Napada prosim nekoho, kde by mohl byt problem, nejak me nic nenapada ?
  2. Grym

    Chyby na VAG

    Ahojte, jak vidim uz jsem tady nebyl delsi dobu, bo jsem mel jinou znacku auta :-D Ale nedavno jsem poridil zase Fabii 1 s motorem 1,4 Mpi 50Kw. Vse je v poradku az na to, ze se mi rozsvitila kontrolka ASR. Nekdy zhasla, ale ted uz porad sviti. Kdyz jsem chybu na Vagu smazal, auto jelo treba 2km a zase kontrolka sviti. Dokonce ted po smazani uz se rozsviti po kratke chvilce. Bohuzel nemuzu najit program ohledne chyb kodu, takze jsem celkem v pasti kde je konkretne chyba a co s tim mam udelat aby to bylo ok ?! Jestli nekdo poradi, budu velice moc rad :-) Tohle to pise v ridici jednotce motoru: 1Fault Found: 17549-Load calculation cross check: Implausible Value P1141 - 35-00 - - A tohle je v ridici jednotce ABS 1Fault Found: 01314- Engine control module 79-00 - Please check fault codes edit: Tak jsem jeste hledal po netu, a nasel jsem ze se jedna o netesnost sani. Tak to budu muset teda proverit. Kazdopadne kdyby nekdo mel nejakou osobni zkusenost, tak ji rad uvitam :-P
  3. Nevím jestli jsi to už vyřešil. Ale mě kdysi dávno tohle dělalo na Fáčku. Problém byl ten, že jak je uchycené hřebenové řízení, v těch silenblocích, tak pří zatočení a záběru, se to tam snad cenťák posouvalo doboku. Takže to dělalo to co popisuješ. Řešení bylo dotažení a bylo po problému. Předpokládám, že Felda to bude mít taky tak nějak. Takže okouknout kolem řízení, všechna uchycení a podotahovat
  4. No to me nenapadlo ze to udela takovy rozdil, no ale preci jen s tou vyhrevnosti mas pravdu, takze to by mohlo taky ovlivnit. Nic mene me to nedalo a z kusu laminatove desky jsem dnes vyrezal spodni dil krytovani motoru a pak to texama nasrouboval a cele je to ted zadeklovane, takze na tu vanu uz nebude vubec foukat. A jeste jsem poupravil zakrytovani chladice a na masku jsem vazackama pridelal kousek lina, takze ted uz mam apsolutni bezvetri, skoro jako priprava do Ruska. No zkusil jsem to a i kdyz jsem mel zaple topeni tak pri normalni jizde jsem jel na pumpu natankovat a asi po ujeti 6km jsem mel uz teplotu na 90C a uz jsem i malinko ubiral topeni Takze zadeklovani znatelne pomohlo, jak je videt. Venku je kolem teolota kolem 0C Ale z tim vypnutym topenim to priste zkusim, jak vyjedu studeny tak budu sledovat rucicku co se bude dit.
  5. Diky, tak jsem to procetl, a psal jsi ze si to dost pozoroval pri chybejicim plastu. No ja teda plasty mam (krome toho spodniho veciho co je pod vanou motoru). Proste tam nebyl jak jsem to koupil. Jen je tam ten pidi hned nazacatku chladice. Ale je mi divne ze by to fakt delalo takovy velky bordel, ze se to malo zahriva. Jako kdyz se uz auto zahreje, tak uz si teplotu drzi jak ma. Vcera jsem jel, a teplota venku byla kolem 0 stupnu, takze zadny velky extrem a trvalo to tak 15km nez jsem to zahral. Ale to jsem jel po okreskach, zadne divoceni. Tak asi pouvazuju z ceho udelat ten spodni deklik pod tu vanu, je fakt ze pri jizde to tama bude dobre podfukovat a chladit motor Jinak s tou pumpou si myslim, ze by se to auto prave spis melo prehrivat, kdyz by byla slapsi cirkulace tak by doslo k prehrati motoru, tot muj nazor. To je muj prvi benzinak co me zlobi s teplotou i po vymeneni termostatu. Asi vyrobim ten plast pod motor a pak dam echo jestli se neco zmenilo. Pri nejhorsim mam velike kladivo a domluvim mu
  6. Muze mi nekdo prosim poradit cim yb to mohlo byt, ze auto se ohriva strasne pomalu, i kdyz jsem uz vymenil i termostat origos a kontroloval i cidlo a vsechny hadice jsou ok, voda se nestraci. Auto se mi zacne ohrivat cca po 8kilometrech, ale to me vyleze jen tak do 1/4 teploty. Tak odhad kolem 50-60C kdyz s tim pojizdim po meste tak to taky trva dele nez jinaci benzinaky co znam. Kdyz necham bezet motor na volnobeh, tak rucicka vyleze na onech 90C ale uz se nezvedne ani o chlup vic, takze se ani nepusti sahara. Auto i znatelne mene topi, neni to uplne horky vzduch, ale spis jen teply. To jsem i nacpal polistak pred chladic, ale nepomohlo to. Tak si nevim rady, normalne to byva termostatem, ale kdyz jsem ho vymenil tak to je porad stejne. Ps. Hledal jsem podobne tema, ale nenasel pro tento motor, takze jsem si dovolil zalozit tohle. EDIT: Ten termostat mam origo Made in Germeny na 87Celsia a je to porad stejne jak to bylo. I puvodni termostat je uplne stejny, takze tady cesta nevede. Napada nekoho neco ?
  7. Lukason: Ja jsem z Mogulem naprosto spokojeny. Ta znacka se mi ne jen libi, ale vim ze je naprosto srovnatelna z ostatnima radoby lepsim znackam, co maji jen lepsi reklamu a dost lidi na to slysi jak je videt hihi. Kdysi jsem to tady nekde psal, ze sluzebni auto Seat cordoba 1,6 v benzinu na LPG ma nabehane davno pres 600tis a jezdi pouze na staceny olej ze sudu znacky Mogul 15w40 GX. Motor je stale puvodni, bez GENERALKY. Takze kdyby byl olej Mogul spatny jak pises, tak by se ten motor rozpadnul uz davno Jinak motor Fabie bych zaradil do hodne zastarale koncepce, preci jen je to modernizovany motor stary radu 10ti leti. (" Takze si myslim ze do Fabie je i skoda lit Mogul radeji pouzit mene kvalitni olej ktery pouzivas ") Malta : Kdyz olej, tak Mogul
  8. Grym

    Jaký olej

    Tak dneska jsem menil znamemu na aute olej, a podle posledniho stitku z kvetna 2010 a toho ze si nepamatoval kdy to menil naposledy, tak mel olej najeto 36tis. Vytekla z toho cerna hnuska Posledni dobou se setkavam ze lidi na ten olej doslova se*ou s vymenou. Tady bylo sluchem pekne poznatelne, kdyz motor bezel na ten hnus a pak kdyz se nastartoval s novym olejem. Najednou se auto zklidnilo a motor bezel daleko potiseji. Jen jsem nemohl povolit olej filtr, byl tam uz doslova pripeceny Auto Golf IV motor 1,6 74Kw jako mam ja. Najeto pouze 163tis. Ovsem z prodlouzenou nechtenou vymenou oleje Jen me udivilo ze mu v obchode nabidnuly olej Champion 15w40. Nu tak jsem to procetl, a splnuje alespon normu VW 501.01 takze lze pouzit bez problemu. Byl v nejake akci za 5litru zaplatil 440,-kč. Bohuzel jsem doma bez zasoby oleje, takze jsem mu to tam nalil, verim ze Champion jsou kvalitni oleje a kdyz ma tu normu co je doporucena, tak to bude v pohode. Urcite lepsi nez ten hnus co tam mel. Kdo vubec ten olej pro znacku Champion vyrabi ? bylo tam psane Made in Belgie.
  9. Tak treba konkretne u Octavie motor 1,6 74KW se nic povolovat nemusi, staci si vzit otevreny klic 17 a zvrchu se nasadi na kousek hrany co ma napinaci kladka na sobe. Pak se zacne za klic tahat aby se kladka odklonila od remenu a nebyl remen napnuty. (Musi se celkem hodne zabrat, aby se prekonala sila kladky) Pak uz jen sikovne remen posoupnes do boku a je venku. Postup je opacny, jen to chce trpelivost pri osazeni.
  10. To jsou teda zvuky, me spis udivuje ze ty jako mechos s tim porad jezdis, me by to nedalo a uz bych to davno spravil. Ten chod motoru je des, to je na ostudu Jinak podle vseho to bude vytahany retez, takze na nic necekat a vymenit. Je to za par kacek a neni to zadna slozitos, jen teda vymenit i gufirko kdyz to budes delat, aby ti ten olej nezacal prolinat kdyz to krmis 5w40 Jinak Total je na pohodku, a hlavne i cenove. Ale ja mam prisun levnejsiho Mogulu, takze ja leju Mogul
  11. Grym

    Jaký olej

    Tak ted je uz na generalku pozde, ten motor ti brzo podekuje za to ze jsi s nim jel kdyz nemazal Je videt ze ti nedochazi to, ze ten motor kdyz nemaze, tak se to zacne pridirat jak na klice, salcich, valcich, vacce atp. Takze i kdyz se jeste toci a nastartuje, tak je to vazne jen otazkou casu kdy dojede naposledy. Jo z ablbost se plati. Ps. Nejsi nahodou jen nejaky provokater tady na foru jak to nekdy byva zvykem ze nekdo neco takove napise a pak se to tady resi jen tak pri neci zabavu ? Jstli je to pravda co pises, tak s tim motorem ani nepocite. To nemluvim ani o tom, ze i turbo bude po smrti kdyz jelo bez mazani, na coz je hodne nachylne, jako vse vlastne ostatni.
  12. Grym

    Jaký olej

    Spawn2009 : Tos jel jako 6km s tim ze ti svitila cervena kontrolka mazani ? Jestli ano, tak pocitej s tim ze ten motor bude chyceny.
  13. Grym

    Jaký olej

    Spawn2009 : Nejlepsi by bylo sundat vanu a mrknout na to sitko k cerpadlu a procistit to, samosebou vycistit i vanu. Jestli mas moznosti a jsi trochu sikovny, tak to neni zadna slozita prace. Pak bych teprve menil olej. Ale zalezi kolik s tim mas ujeto za tech 6 mesicu a zda jsi musel dolivat olej ? Jestlli jsi doleval, tak je to jako vecina techto motoru ze zere olej a v tom pripade bych mu dal nejakou 10w40 rozumneho vyrobce. Ja treba liju Mogul i par znamim co jim menim olej a aspolutne bez problemu. Ale jstli mas problem s mazanim, tak bych urcite sundal vanu a udelal to co jsem psal.
  14. Grym

    Jaký olej

    Mas tady 51 stranek o oleji, staci kdyz si proctes nekolik nahodnych a svou odpoved najdes hned nekolikrat. Ale chapu ze je jednodusi napsat dotaz, a cekam az ti nekdo odpovi, nez aby sis procetl to co je tady napsane, to same je i o oleji do prevodovky.
  15. Petrkiller: ja ti to rikam porad, moc to prozivas. Proc bys proboha menil motor kdyz ti za studena trosku zaklepe a pak je jinak vsechno OK. Jako ja jak jsem mel jeste Fabii tak jsem tam taky nalil 5w40 a auto poznatelne lepe startovalo jak byly ty extremy pres -20C tak jsem auto bez problemu natocil. A motor byl tizsi pri startu a to o hodne. A na tachu jsem mel pokud se nepletu pres 230tis. A auto taky olej nezralo a nic se mu nestalo. Je to jen jina vyskozita oleje, takze nejake rozpousteni usad nehrozi, jelikos oleje 10w40 jsou skoro srovnatelne vykonostne a maji taky cistici sajrajty v sobe, takze tyhle povidacky jsou z dob kdy nebyly oleje oditivovane. Jedine kdyz by ten motor prejizdel intervaly a olej nebyl meneny, tak by tady hrozilo uvolneni bordelu, ale ty menis poctive, takze se nemusis bat. Normalne kup 5w40 nejake rozumne znacky a uvidis ze budes spokojeny, k tomu kvalitni filtr a motor se urcite zklidni. Dos vyhodne se prodavaji oleje Total 5w40, takze bych volil asi tady. Jinak ja jsem teda zastancem Mogulu
×
×
  • Vytvořit nový...