Přejít na obsah

ales-r

Uživatel
  • Počet příspěvků

    399
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Návštěvy profilu

2 776 zobrazení profilu

Oznámení ales-r

  1. Někde jsem viděl video jak se to mění, včera jsem hledal ale nenašel, myslím že ta vložka je tam jenom naražená.
  2. Starou vložku vyndáš tak, jak je ukázáno ve videu ( edit kliku). Jinak to nejde, ten čep tam drží tu kliku. Myslím že se tam šroubuje M4 šroub. Vytáhneš čep, vyndáš kliku a vyrazíš vložku, novou vložku tam naklepneš, nasadíš kliku a čep narazíš zpátky.
  3. Však to je dobře že je černej, jde vidět že funguje a rozpouští karbonové úsady, u TSI je takováto barva normální.
  4. @jim_h Ano, vyhýbky jsou na místě jako na fotkách, vešly se tam bez problémů, když upadnou, tak je podrží na místě vytlumení tapecu. Výšky jsem si mírně zesílil na rádiu + 2, originální výškáče byly strašně uřvané, tak je to veliký rozdíl. Vyhýbka pro středobasový omezuje příliš nízké frekvence a zároveň příliš vysoké frekvence, spodní nás nezajímají, rádio je má stejně ořezané, ale vysoké je potřeba oříznout, aby se zvuk zbytečně nehádal (nekazil), když tu stejnou frekvenci dokáže výškáč zahrát lépe. To tlumení už skoro nic nestálo 250kč, na dveře a časově je to hned, cca 15min, lepí se to samo, krásně drží tvar.
  5. @jim_h Můžu se zeptat kde máš vyhýbku ke středobasovému reproduktoru? Výškáč jsi na vyhýbce nastavil z 3db na 0db? Dělal jsem podobné vytlumení, akorát jsem už zrovna udělal i odhlučnění. S odhlučněním jsem nad míru spokojen, jak bude tepleji budu pokračovat dál, podběhy, kufr, torpédo, atd.. Přední i zadní reproduktory jsem kompletně vyměnil, použil jsem dva sety Audison APK 165P. Zvuk zadních reproduktorů řeším v tomto vlákně https://forum.skodahome.cz/topic/172921-ořezaná-dynamika-zvuku-v-zadních-reproduktorech/ První pokusné dveře.
  6. @jim_h Vůbec není zač, taky jsem se v tom topil. Změna zvuku je čistě subjektivní, pokud není možnost porovnat ihned, třeba přepnutím. Proto píšu, že ruku do ohně bych za změnu zvuku nedal a možná to hraje naprosto stejně, ale hlavně to hraje tak jak má. Já mám problém hlavně s tím, že je zvuk v zadních reproduktorech naprosto plochý, ořezaný bez dynamiky. Vyřešit se to dá, ale u nás to asi nikdo nedělá, je potřeba upravit zvukovou datovou sadu a poté ji nahrát do jednotky.
  7. Jak jsem zjistil, tak má Škodovka skutečně prohozenou polaritu u připojení k reproduktorům, takže kdo připojí nové reproduktory podle polarity originálního reproduktoru, tak má polaritu přehozenou. Správná polarita je vždy u spodního středobasového reproduktoru, plus - červený kabel s různobarevným proužkem, mínus je hnědý kabel s různobarevným proužkem. Já protože jsem to zistil až jsem měl všechny dveře hotové, tak jsem si polartiu otočil v konektoru jednotky. Předposlední obrázek je originální zapojení v konektoru a poslední obrázek je prohozeno (správné) zapojení v konektoru. Zvuku správné zapojení rozhodně neublížilo, ale zvuk ze zadních reproduktorů je stále ořezaný bez dynamiky.
  8. @jim_h v neděli jsem ti poslal zprávu, tak si ji přečti.
  9. @jim_h Ahoj již jsem ti odpověděl, že jsem řešil stejný problém, ano na připojení reproduktorů je originál prohozena polarita plus a mínus. Proč tomu tak je, ví asi jenom výrobce. Protože jsem prohození polarity zjistil, až jsem měl hotové všechny dveře, tak jsem odpoji konektor v jednotce a přepinoval konektor na správnou polaritu. Zvuk se mi zdá detailnější, prostorovější, možná jsou mírně pevnější basy, ale ruku do ohně bych za to nedal. Předposlední obrázek je originální zapojení v konektoru a poslední obrázek je prohozeno (správné) zapojení v konektoru.
  10. @somin.n než bych něco objednával, tak bych nejdřív zkusil displejovou jednotku rozdělat a zkontrolovat ploché kabelové propojení (přesně to co je vidět zezadu na displeji na tom aliexspresu), mohl by tam být pouze špatný kontakt. Rozpojit očistit složit, tyhle pruhy dělávali staré LCD televize a kolikrát byl problém pouze v kontaktu.
  11. @jim_h ano, reproduktor se hýbal ven (pravý kontakt na plus), zkoušel jsem to několikrát.
  12. @jim_hAhoj, řešil jsem to stejné. Podle reproduktoru je plus na pravé straně (zkoušeno několikrát přes 9V baterku), ale podle schémat je plus na levé straně konektoru. Plus je červenohnědý kabel. nechápu proč má škodovka otočený plus a mínus. Prostě má na reproduktoru otočenou polaritu. Nové reproduktory mám zapojený špatně (podle škodovky, prostě mám otočenou polaritu), ale hraje to dobře. Hlavní je aby jsi měl všechny reproduktory zapojeny stejně, aby ti nešly do protifáze.
  13. Mělo by, pro 2014 nabízí už nové číslo jako náhradu, společně s novým velkým madlem.
  14. Jestli se nepletu tak jsou dvě verze, na malé madlo před FL (5E5827023F) a velké madlo po FL (5E5827025F).
  15. Tak máš pravdu, zvukový parametr se do jednotky nahrává pro konkrétní jednotku - auto, na ruském fóru umí upravit datový soubor, avšak je potřeba z ODIS stáhnout zvukový soubor pro konkrétní jednotku, ručně jej v programu editovat a nahrát do jednotky. Jednotka má 6 kanálů, LP, PP, LZ, PZ, CE, SW. Pro každý jenotlivý kanál jde nahrát zvukový parametr. Viděl jsem nastavení prametrů pro zadní reproduktory a je na první pohled vidět, že je tam ořezaná i utlumená basová složka a upravno více frekvencí. Takže to jde, ale u nás se tomu asi nikdo nevěnuje. Skutečně tu není nikdo kdo by to dokázal, nebo o někom kdo by to uměl neví?
×
×
  • Vytvořit nový...