Přejít na obsah

TomášT

Uživatel
  • Počet příspěvků

    1 223
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

1 Sledující

Návštěvy profilu

3 112 zobrazení profilu

Oznámení TomášT

  1. Zdravím. Nasměrujete mě, kde v menu deaktivovat virtuální pedál? Hledal jsem, ale zatím nenašel...
  2. Děkuji za pomoc a záchranu večer před odjezdem na dovolenou ;-) Představa, jak do kufru stěhuji vše sklopenými opěradly byla úděsná. Přesně ten stejný problém. Motorek je slyšet, ale víko neodskočilo. Doplnil bych pár poznatků: - malé černé krycí víčko vycvaknout šroubovákem ve spodní svislé části (jakoby nad rezervou) - z vrchní strany (nakládací hrany) má víčko dva maličké plastové čepy, které tvoří jakési pantíky ... samozřejmě jeden z těch čepů vzal za své, ale pořešeno vteřiňákem - na mazání jsem nakonec použil bílou vazelínu ve spreji. WDčko fungovalo o mnoho lépe než před tím "na sucho", ale nebylo to ještě 100% ono. - po promazávání toho čepu se vrhněte i na promazání kulových čepů plynových vzpěr
  3. Taky to mám za sebou. Naštěstí u mě si toho všiml technik při běžné roční servisce. Původně jsem počítal, že se udělá olej, filtry, klimoška. Prostě tak jako vždy. Nakonec telefon ze servisu, že si technik při najíždění na zvedák všiml divných zvuků od převodovky a že to pravděpodobně může být spojka. V podstatě mi popsal to co jsem pak viděl na vlastní oči, až to rozdělali v servisu. Viz foto. Membránová pružina ruplá přesně jako tady na fotkách. Naštěstí převodovka jen lehoučce škrábnutá, takže podchyceno včas. Vyměněna spojka komplet (bez dvouhmoty). Nová spojka je zase Sachs...podle fotek je to to stejné, takže nezbývá než doufat, že pohádky o vylepšené konstrukci jsou pravdivé. Šel bych dneska do spojky Luk, která je řešená jinak. Bohužel tehdy jsem volil originální díl, protože jsem to potřeboval brzo a nebyl moc čas laborovat. Mimochodem krk mi zachránila "moje" stará dobrá 1.6 55kW, která po dobu stání "das skandálu" na dílně a výměně toho " das koncern kurvítka" opět bez zaváhání plnila funkci náhradního vozidla i s dálničním provozem ;-)
  4. Taky tento jev pozoruju. V záběru pod 1500 otáček duní. Protože jsem zvyklý na benzín, tak ji nepodtáčím a jezdím nad 1500 otáček. Je to v pohodě a myslím, že to svědčí motoru i setrvačníku. A nemějte strach, že by to mělo nějaký špatný vliv na spotřebu.
  5. Od středy 9.9. jsem majitelem Octavie kombi FL s 2.0TDI CR DPF 103kW Zvykli jsme si na sebe celkem rychle. Myslím, že moje předchozí dlouhozdvihová benzínová 1,6 55kW byla dobrou průpravou na 2,0TDI CR. Co jsem tak zatím stačil postřehnout, pod 1500 otáček dává 2.0TDI CR zvukově najevo, že to není to pravé ořechové. Držel jsem ho okolo 2000 a pohoda i na spotřebu. Neletěl jsem jak dobytek, protože si to auto musí člověk přece jen osahat a sžít se s ním, ale ani brzda provozu. Spotřeba za 120Km cestu 4,8/100...velmi příjemné Žádné kopance. Plynulý zátah. Skoro jak atmosferický benzín. Vzal jsem Vervu od Benziny...ať se poměje. Fakt hroznej nezvyk tankovat po osmi letech naftu Spolehlivost zatím hodnotit nemůžu. Je tam hodně kurvítek. Tak snad bude šlapat dlouhý čas jak švýcary. Má najeto poctivých 114 000Km.
  6. jj když cvaká, tak je to v pořádku :-) je to vlastně odvětrání palivové nádrže, v té nádobce se benzínové páry zachycují v uhlíku a následně jsou přes elmag. ventil nasávány do motoru a spalovány. tím se zase uhlí regeneruje. V důsledku je to tak, že ti po jízdě v garáži auto nesmrdí benzínem.
  7. TomášT

    Škoda RAPID

    Když se tak povídá, že RAPID je vlastně hodně podobný a do jisté míry navazuje na OI, tak i podle motorů(zrychlení a max. rychlostí) se dá najít jistá podobnost 1,2MPI= tehdejší 1,6 55kW slabší 1,2TSI= tehdejší "stokoňka" 1,6 silnější 1,2TSI= rekněme atmosferická 1,8 20V či 2,0 1,4TSI=tehdejší 1,8T no a pak tu je 2x 1,6TDI jako ztělesnění legendárního starého TDI 66 a 81kW hlavně aby ty motory byly tak houževnaté a s takovou výdrží jako ty ze staré OI
  8. na převodovku z 1,6 55kW a z 1,6 74kW šestka dodělat nejde. Sada na šestku se dá koupit na převodovky z 1,8 20V, 1,8Turbo a 2,0MPI...čili ...bohužel... Nicméně šestka by se hodila. Nikdo netvrdí, že by to bylo na předjíždění v kopci, ale na udržování rychlosti na dálnici po rovině by to bylo dobré. Jinak s tím srovnáním krouťáku 1,6 55kW a 1,9TDI...mno vraťte se nohama na zem. Mám ten motor 4 roky. OK. Tahá pěkně odspodu OK...ale proboha vždyť TDI má turbo a je to diesel. Takže co jste vymysleli to je totální blbost. Tam kde má 1,6 55kW 130Nm, tam má 1,9TDI 66kW o min. 90Nm víc.
  9. TomášT

    Životnost motoru

    Co to psalo za deb..a? Od kdy má 1,6 75kW litinový blok???? Ten měla leda stará 1,6 55kW.... Výrazy jako "legendární zmetek HTP" jsou úsměvné - ani to nebudu dočítat do konce. Když pozoruju 1,2TSI a shrnu to stručně: vytahaný rozvodový řetěz, zaklepávající se ventily, odcházející nastavovač obtoku turba....no aby se během času galerie "legendárních zmetků" náhodou nerozrostla i o tento. Koncern měl zůstat raděj u řemenového pohonu rozvodů. Byl rozhodně spolehlivější než jejich pokusy s řetízkama všeho druhu... :p
  10. hele asi tak - já jezdil v autoškole s Fabií a první auto byla (a dosud je) Octavia. První Km samzřejmě byly seznamovací, ale můžu ti říct, že jsem si zvyknul bez problémů. A i to couvání, jak někteří řvou, že není vidět dozadu, není takovej problém.
  11. všechny starý můžou být vyhřátý a prasklý, nebo prasknou co nevidět. Dalo by se to zavařit. Tenhle motor je trochu "divočejší", když mu prudce přidáš, nebo ubereš tak si může kapku cuknout. Dělá to i mě, ale je to spíš o citu v nohách.
  12. ještě mě napadá palivový filtr, palivové čerpadlo - změřit tlak paliva Nebo některý ze vstřikovačů. je divný, že to udělá jen po startu tedy při studených svíčkách, motoru...co tam máš za svíčky? Jo a dělá to až teď v těch mrazech? Mohla by to být prkotina-voda v palivu, která zamrzá...
  13. hmm to může být dost věcí. Rozhodně bych se ještě zaměřil na zapalovací kabely. Mohla by to dělat čistě teoreticky i ta lambda nabo čidlo teploty chladící kapaliny... A co jsi tam natankoval za benzín?
  14. toš to je podobné jako u nás akorát on má 92kW a 170Nm
×
×
  • Vytvořit nový...