Přejít na obsah

kjus

Uživatel
  • Počet příspěvků

    43
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

12 504 zobrazení profilu

Oznámení kjus

Nováček

Nováček (1/14)

  • First Post Vzácný
  • Collaborator Vzácný
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

2

Popularita

  1. Stalo se mi to minulý týden, jen tak, z ničeho nic. Nic nepomohlo, musel jsem vyměnit celou páčku (resp. obě). Musí se sundat volant a přečíst číslo dílu, podle VIN existují dvě varianty a údajně to nejde určit jinak. Nový díl mě stál necelých pět tisíc, výměna ani netrvala dlouho, ale doporučuju označit si natočení volantu. Já jsem to samozřejmě neudělal a musel jsem to celé absolvovat dvakrát.
  2. Moje zkušenost je taková, že nejlepší je si ty pojistkové pozice změřit. Vždycky jsem měl dojem, že různé modelové roky a různé výbavy v tom dělají takový zmatek, že je to nejbezpečnější cesta. Pokud budeš osazovat novou pojistku do samostatné pozice, doporučuju si to pak poznačit do seznamu pojistek, pokud budeš jen přidávat ten adaptér na existující pojistku, tam tohle samozřejmě odpadá.
  3. Odpojení při 11,4 V mi připadá už dost pozdě, bývám nervózní, když vidím dvanáct. Ale možná jsem přecitlivělý. Neznám tento konkrétní model, ale obvykle se jistí pouze jeden vodič (zpravidla ten připojený natvrdo). Nic se nezkazí, když bude pojistka u obou, ale většinou je to zbytečné. Vyber si kterékoliv volné pozice, které ti budou vyhovovat. Jen se zamysli, jestli budeš v budoucnu nějak měnit výbavu, a případně se vyhni příslušným pozicím. Kabel dozadu táhnout vrchem není problém, nevím, jestli některé výbavy mají airbag i vzadu (moje jen vpředu), ale i kdyby, nečekal bych nějaké další komplikace. Pro mě byl největší porod protáhnout kabel tou průchodkou pátých dveří.
  4. Díky. Nezdá se mi, že by se ten prostor jakkoliv lišil, ale jsem rád, že mi to někdo potvrdil. Není to poprvé, co škodovka uvádí kompatibilitu chybně.
  5. Nevíte někdo, jak dobře ty koberce pasují i do modelu po faceliftu? Měl jsem oboustranný koberec a byl jsem s ním spokojený. Teď jsem vyměnil dvouokou oktávku za čtyřokou a oficiální e-shop se tváří, že oboustranný koberec existuje jen pro model před faceliftem. Nějak se mi nezdá, že by to v kufru bylo nějak jinak, ale nerad bych koupil koberec, co nebude pasovat...
  6. Koupil jsem auto, ve kterém už tento box byl, ovšem nějaký dement ho tam jenom tak zasunul bez montáže toho pérka nebo čehokoliv dalšího. Je nějaká šance koupit někde pouze ty ostatní součástky (kromě samotného boxu)?
  7. Můj poznatek ze včerejší montáže duální kamery je, že se vyplatí zamyslet se, jestli je nutné mít propojovací kabel se zalomeným konektorem. Pokud nevadí přímý konektor, nejspíš bude tisíckrát jednodušší ten kabel někudy protáhnout. V mém případě to celé trvalo zhruba tři hodiny a z toho asi dvě a půl zabralo protažení kabelu průchodkou k pátým dveřím, připadal jsem si jak porodník.
  8. Rád bych měl možnost zapnout nejdřív zadní mlhovky, potom až ty přední. Momentálně to mám (od výroby) naopak. Na staré fabii stačilo prohodit dva vodiče v konektoru spínače světel, ale pohledem na schéma v OIII jsem pochopil, že teď už jde všechno přes řídicí jednotku a ze spínače světel jde ohledně mlhovek jen jeden drát. Dá se nějak elegantně (tj. bez nadměrného bastlení) prohodit spínání předních a zadních mlhovek?
  9. Co je to furt za kecy s těmi banány?! Pokud existují servisy, které umožňují výměnu s vlastním olejem bez vlivu na záruku, proč bych toho nevyužil? Kromě toho moje "banány" mě stojí dva tisíce plus asi tisícovku za "likvidaci" původního oleje, pokud mám vlastní. Takže o ceně to fakt není. Nechápu, proč to někdo musí pořád komentovat, pokud chcete, jezděte si servisovat auta třeba do Las Vegas, jak je libo. Těm ostatním, kteří chtějí vlastní olej, nemusíte pořád vnucovat svou domnělou nadřazenost.
  10. Až mi dá servis na výběr, který olej chci, přestanu si nosit vlastní. A moje auto stálo taky dost peněz na to, aby dostalo kvalitní olej. To, že si někdo do servisu nosí vlastní pneumatiky, když mu nevyhovuje nabídka, nikomu divné nepřijde, tak nevím, proč kvůli oleji tyto kecy o české specialitě.
  11. Rád bych přidal aktuální informace k prohlídce po 30000 km s výměnou oleje. Pro OIII 1,2 TSI jsem hledal servis v Praze, který mi umožní přinést vlastní olej, a chtěl znát přibližnou cenu. Auto Jarov: cena přibližně 5000 Kč, vlastní olej nelze (bez diskuse) Auto Palace Spořilov: tady jsem dostal přesnou kalkulaci na 4240,93 Kč (3254 materiál, z toho olej údajně cca 2300 Kč, 965 práce), vlastní olej lze, ale v případě problému budu údajně muset prokázat, že není způsoben olejem, jinak ŠA záruku neuzná (dokonce jsem vyslechl historku o jednom takovém případu, který dopadl tak, že ŠA se vůbec nechtěla bavit o záruce) Autocentrum PP Hranice (tam jsem volal na základě kladných ohlasů tady): cenu jsem se nedozvěděl, vlastní olej lze, ale údajně přijdu o záruku Přerost a Švorc: cena přibližně 4000 Kč, vlastní olej lze, ale poplatek za likvidaci oleje je pak 200 Kč/litr. To jsem se dozvěděl mailem/po telefonu. Zatím nevím, jestli v tom bude nějaký další zádrhel, zjistím to příští týden. Na infolince ŠA jsem se dozvěděl, že vše záleží na konkrétním servisu. Pokud mi neumožní přinést vlastní olej, mám prý smůlu. Pokud mi to umožní, fajn, ale vždycky budu muset v případě závady prokázat, že není způsobená nekvalitním olejem. Celkově jsem z toho spíš mrzutý, nejde mi o ušetření pár stovek, chci do svého auta Millers Oils, za který platím 2000 Kč stejně, ale zároveň bych rád měl dál auto v záruce... Pokud má někdo AKTUÁLNÍ info k tématu vlastní olej a záruka, rád se dovzdělám.
  12. Díky za odpověď. Kupní smlouvu mám nachystanou, postup odhlášení už jsem si zjistil a chápu, že ve většině případů kupující auto normálně přihlásí, splní všechny povinnosti a normálně jezdí. Ale u nás byl dříve problém s tím, že původní majitel auto odhlásil, nový ho nepřihlásil, jezdil s ním a odpovědnost šla za původním majitelem. Proto se raději ptám, jak je to v tomto případě, protože mi není jasné, jestli je auto vůbec někde evidované mezi tím, co se v ČR odhlásí a v SR přihlásí. Jasně, že ve smlouvě může být napsáno, že kupující má povinnost auto do určité lhůty přihlásit na sebe, ale neumím si představit, jak bych to vymáhal, kdyby na to přišlo.
  13. Zdravím, prosím vás, má někdo zkušenosti s prodejem auta do zahraničí? Jde mi hlavně o to, co se stane, když kupující (v tomto případě Slovák) auto nepřihlásí. Hrozí mi nějaký postih?
  14. Zkus zlehka zapáčit ze strany, mně to taky nešlo vytáhnout za ten spínač samotný. Zatlačit, pootočit (ano, jde to hůř) a pak ze strany šroubovákem nebo něčím jiným.
  15. Je zapojené jinak než dosavadní rádio. Není připojené přes nějakou redukci? Někdy tam bývají dva kontakty, které se dají vzájemně prohodit (stálé a spínané napětí), to by mohlo pomoct. Pokud to tak není, bylo by nejspíš třeba přepojit kontakty.
×
×
  • Vytvořit nový...