Přejít na obsah

ranek1

Uživatel
  • Počet příspěvků

    36
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 154 zobrazení profilu

Oznámení ranek1

Nováček

Nováček (1/14)

  • Reacting Well Vzácný
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

11

Popularita

  1. ranek1

    Spotřeba 1.5 TSI

    Mám kodiaq v naftě 2,0l 110kW a VW Allspace v 1,5l 110kW vše DSG. Rozdíl ve spotřebě cca 2,5-3litry ve všech režimech. Jezdil jsem 20 let pouze s naftou a teď nedám dopustin na benzín. Hlavně ticho, už jsem postarší a mám pocit, že VW má lepší propracovanou ergonomii řidiče. V kvalitě materiálů a zpracování jasně vede Kodiaq, ale VW mi připadá přívětivější. Právě nevím zda je to motorem, nebo tou ergonomií. Je opravdu důležité, kde s ním budeš jezdit a kolik km ročně. Dále je velice důležité zvážit v kolika lidech jezdíš a s jakým nákladem. Tam nafta jasně vede, 1,5 benzín ztrácí dech. Proto s Kodiaqem jezdím dálky (např. dovolená) a benzín využívám okolo komína na couračky. Přeji šťastné rozhodnutí, ale vím, není to jednoduché. Pokud bych dnes kupoval, tak 1,5 benzín a jednou až 2x za rok přežil slabší pocit výkonu. U benzínového motoru klesá spotřeba po zajetí výrazněji, než u nafty. Tak, pokud si pořídíš tento motor, tak se nelekej spotřeby. Začínal jsem s průměrnou spotřebou 9,6l/100km, dnes jsem na 7,5l/100km.
  2. ranek1

    Vrzající madla

    Já mám vyměněno, dávali nový tapec.
  3. ranek1

    Reklamace

    Dnes ráno informace ze servisu, auto je opravené. ? Náhradní vozidlo bylo nabídnuto, ale já ho nechtěl, mám čím jezdit.
  4. ranek1

    Reklamace

    Ahoj stejný problém, vypadávají krytky isofixu a vrzají madla. Auto stojí měsíc (opravdu kalendářní měsíc) v servisu a nejsou díly na výměnu (madla). Mám pocit, že vlastním nějaké vyjímečné auto, na které nejsou díly. ?
  5. ranek1

    MR 2019 - Kodiaq

    Předpokládám, že u 4x4 bude DQ500 a 4x2 DQ381
  6. čti návod, na parkování na levé straně musíš dát levou směrovku. Automatické parkování u mne parkuje opravdu cca 1cm od chodníku, netuším, kde může být problém.
  7. Já platil převodem a platil částku v Kč. Trvalo to cca 7 dní.
  8. Děkuji moc za info, měl jsem pocit, že je to zvuk z převodovky, nebo poloosy.
  9. jsem zvědavý jak dopadneš, já se přikláním : buď diferák, nebo levá poloosa. Budu čekat na zprávy.
  10. Mám stejný motor,4x2 a DSG a taky stejný hluk, ale není pravidelný. Zatím poslouchám, víc jsem neřešil, mám pocit jako z převodovky, ne od zadní nápravy.
  11. jj je to tak, je to nafta a kdo nežhaví, tak nejede. Až budou větší mrazíky tak žhavení zopakovat klidně 2x za sebou a pak startovat.
  12. Mimo kontrolky motoru ta svítí, než motor naskočí.
  13. Já nevím, ale nejdříve nešlapu na brzdu a zmáčknu tlačítko start. Až všechny kontrolky shasnou šlápnu na brzdu a mačkám start. Je to stejné jako s klíčkem. Nejdříve 1 poloha, nažhavit, nechat proběhnout všechny systémy a pak startovat.
  14. Já mám objednáno od 29.12. a poslední změnu jsem dělal 27.3. a taky to dalo, ale neber to jako návod, že to jde. Nebylo to jednoduchý.
  15. ranek1

    Škoda Kodiaq

    Vidíš, to by mne nenapadlo, díky za radu.
×
×
  • Vytvořit nový...