Přejít na obsah

Svatební fotograf     Nejlevnější povinné ručení online     Chiptuning     Auto samolepky     Boudoir fotografie     Ubytování u letiště

Fotka

Kontrolka imobilizéru

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
15 odpovědí na toto téma

#1 Jehla23

Jehla23

Profesional

• Uživatel
  • PipPipPipPip
  • 613 příspěvků(y)

Publikováno 25. květen 2011 - 22:06

Ahoj, jednoho odpoledne jsem nasedl do auta a po strčení a otočení klíčku mi blikala kontrolka imobilizéru, jenže vtip je v tom, že ho nemám. Po druhém pokusu už nic neblikalo. Už se tohle někomu stalo? Nebo v čem to mohlo být? Překvapilo mě to, díky

#2 Ekkar_z_Bastlírny

Ekkar_z_Bastlírny

Mistr Fóra

• Roomster Club
  • 4 159 příspěvků(y)

Publikováno 26. květen 2011 - 08:39

Imobilizér mít můžeš a ani o něm celou dobu používání auta nemusíš vědět, protože je "integrovaný" ve štítu s přístroji v palubní desce. Dej sem rok výroby a verzi výbavy auta - a uvědom si, že většina aut má z výroby originální immo s odpovídačem v klíči a dokud používáš nepoškozené originální klíče, ani o nem nevíš - funguje jak má. Blikající kontrolka znamená, že se klíček nestačil "ozvat" snímací cívce, která je u zámku zapalování na rubové straně toho krytu kolem něj. Při druhém startu bylo všecko OK.

Je jedna jednoduchá pomůcka pro rozlišení, jestli máš nebo nemáš immo - pokud v autě bylo (nebo doposud je) originální rádio s "komfortním kódováním" (nepotřebuje zadávat kód, po vypnutí baterky ale hlásí "Načítám kód" nebo "Kontroluji kód"), máš s vysokou pravděpodobností i integrovaný imobilizér "v budíkách"...

#3 Jehla23

Jehla23

Profesional

• Uživatel
  • PipPipPipPip
  • 613 příspěvků(y)

Publikováno 26. květen 2011 - 18:34

Mám rok 2001 a výbavu Classic. Po otočení klíčku se mi rozsvítí kontrolka imobilizéru normálně s ostatníma, takže tam asi bude. Auto bylo kupovaný s jiným rádiem než tam bylo..takže nevím, ale je možný, že tam origo bylo. A v tom co mám teď se nic o kódování neukazuje. Může to být tím, že mám na klíčku bordel třeba? :smich: a proto se nestačil ozvat?

#4 boobika

boobika

Profesional

• Uživatel
  • PipPipPipPip
  • 610 příspěvků(y)

Publikováno 26. květen 2011 - 19:31

co je bordel na klíčku? to máš klíč v kuličce plastelíny?

#5 Jehla23

Jehla23

Profesional

• Uživatel
  • PipPipPipPip
  • 613 příspěvků(y)

Publikováno 26. květen 2011 - 19:36

Ne to ne :D jen mě to napadlo, jestli to nemám něčim vyčistit :D ale zřejmě je to ptákovina

#6 PROCHY603

PROCHY603

Senior

• Uživatel
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 242 příspěvků(y)

Publikováno 26. květen 2011 - 19:36

:palec2:Kazda jedna FABIA ma immobilizer.

#7 Ekkar_z_Bastlírny

Ekkar_z_Bastlírny

Mistr Fóra

• Roomster Club
  • 4 159 příspěvků(y)

Publikováno 26. květen 2011 - 19:54

Prochy - nejsem si tím tak na 100% jistej, ale myslím že úplně každá nee - speciálně mám na mysli ty nejlacinější "socka edišn" s motorizací 1,0MPI a 1,2HTP ve výbavě Junior. Fakt je, že na přání měl vestavěný immo už Favorit/Forman, jenže to se ještě muselo obsluhovat přiložením "přívěsku na klíče" ke kontaktní plošce. Automatický immo (bez nutnosti vědomě ho obsluhovat = s "odpovídačem" v klíči) dostávaly ve volitelný výbavě až Feliny.

#8 PROCHY603

PROCHY603

Senior

• Uživatel
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 242 příspěvků(y)

Publikováno 26. květen 2011 - 20:03

EKKAR Z BASTLIRNY: Kazda jedna FABIA1 ma IMMOBILIZER.:)

JEHLA ma FABIU CLASSIC r.v. 2001 :palec2:

Ved mu blika kontrolka immobilizeru.;)

Tento příspěvek byl upraven od PROCHY603: 26. květen 2011 - 20:14

#9 Ekkar_z_Bastlírny

Ekkar_z_Bastlírny

Mistr Fóra

• Roomster Club
  • 4 159 příspěvků(y)

Publikováno 26. květen 2011 - 20:27

Prochy - nehádám se o Jehlovu FI Classic 2001 - tam jsem to myslím napsal dost jasně.

Jen si nejsem jistej, jestli nebyla ze začátku výroby FI nějaká série "socka edišn", která neměla ani ten immo. A o těch kontrolkách, který kolikrát blikají nebo svítí, i když je daný problém někde "o kilometr dál" si myslím víš co... Je to jen stroj.

#10 Jehla23

Jehla23

Profesional

• Uživatel
  • PipPipPipPip
  • 613 příspěvků(y)

Publikováno 26. květen 2011 - 20:42

"socka edišn" myslím zrovna nemám :D doufám teda, mám 44kw, takže 1,4mpi, mlhovky, airbag, posilovač, mech.zabezpečení...ale já jen aby mi to jednoho dne, třeba ten klíč nevzalo vůbec a pak konec.

#11 Ekkar_z_Bastlírny

Ekkar_z_Bastlírny

Mistr Fóra

• Roomster Club
  • 4 159 příspěvků(y)

Publikováno 26. květen 2011 - 21:24

Většinou je v takovém případě "vina" v klíči - třeba po prudkém úderu nabo pádu na zem.

#12 Jehla23

Jehla23

Profesional

• Uživatel
  • PipPipPipPip
  • 613 příspěvků(y)

Publikováno 26. květen 2011 - 21:33

na zem mi tak 3x spadl..ale jinak na něj dávám pozor

#13 Royce

Royce

Veterán

• Uživatel
  • PipPipPipPipPip
  • 1 022 příspěvků(y)

Publikováno 26. květen 2011 - 21:57

I junior má immo a airbag.. to je snad jediná výbava co to má :-D

#14 PROCHY603

PROCHY603

Senior

• Uživatel
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 242 příspěvků(y)

Publikováno 27. květen 2011 - 12:09

Většinou je v takovém případě "vina" v klíči - třeba po prudkém úderu nabo pádu na zem.

:palec2::kuk: Blbost.:)

Tycka immobilizeru je v kluci nalepena .Padom a ani uderom sa neposkodi.;)

Tento příspěvek byl upraven od PROCHY603: 27. květen 2011 - 13:44

#15 Marty Dandis

Marty Dandis

Junior

• Uživatel
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 18. říjen 2012 - 17:25

Ahoj, jsem tu novy a rad bych od vas zkusenych dostal radu.. Mam fabii r.v. 2002, 1.4 MPi 44 kw, kod motoru AZF.. Pred dvoumi dny jsem ji koupil v bazaru, a dali mi k ni pouze jeden neoriginalni klic.. A dnes se mi take stalo to, ze jsem dal klic do zapalovani a kontrolka imobilizeru blikala a motor po nastartovani ihned zhasl, a pote uz ani nechytl, po chvilicce a opetovnem vraceni klicku do zapalovani, uz vse OK, kontrolka zhasla a motor sel nastartovat.. Takhle se mi to stalo zatim trikrat a dost me to tesne po koupi auta vydesilo.. rad bych si zakoupil 2 origo klice skoda a nechal si je vyriznout a nakodovat.. Nevite proc by to takhle blblo..?? Diky za rady.. :kol-47:

#16 Mirek 835

Mirek 835

Profesional

• Uživatel
  • PipPipPipPip
  • 352 příspěvků(y)

Publikováno 18. říjen 2012 - 19:18

Myslím že tu závadu může dělat víc věcí. Třeba cívka spínací skřínky,nebo kabeláž od té spinačky a taky může blbnout tyčinka imobiliseru v klíčku.