Přejít na obsah

stahovačka


Rabbyt

Doporučené příspěvky

zdravim - hledal jsem podobne tema, jestli uz to tu neni, ale neuspesne.

kdyz jsem zaviral okno pravych prednich dveri, tak nekde ve dverich cosi prasklo, pak to udelalo zvuk asi tak, jako kdyz v mixeru mixujete maly kaminky :) a se zaviranim byl konec. okno odmitlo vyjet nahoru, slo to jen dolu. rukou se sklo taky nedalo vytahnout.

docela me to nakrklo, protoze presne tahle zavada se mi stala uz jednou letos v lednu na horach, jenom to bylo na druhem okne. (byla docela sranda jezdit v -18 stupnich s dokoran otevrenym oknem u ridice a hledat po mistnich vidlakovech nejaky autoservis :D) nakonec jsem si to nechal opravit az v jednom autorizovanem servise v brne (technik to tehdy zhodnotil slovy: "nooo, vono to tam cely nejak prasklo" a nauctovali mi celkem 3500,- za "spoustec skla fab pl el bez" a praci <_< ).

rekl jsem si, ze jestli davat znova 3500,- za nejaky praskly kousek plastu, tak to to napred zkusim opravit sam. momentalne uz mam skoro cele dvere rozebrane a zatim jsem zjistil, ze motorek je ok. jdu nad tim zase laborovat...

hlavne by me ale zajimalo, jak casto se to stava vam? :D

(MR 2000)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mno rozebral jsem uplne cele dvere a zjistil, ze je tam rozlomeny jeden ze dvou malych plastovych capliku, ktere jezdi po kolejnickach nahoru / dolu. navic se mi k tomu namotalo lanko na to prostredni kolecko, ktere je normalne spojene s motorkem a cely je to zasekly...takze holt asi budu potrebovat cely novy mechanismus stahovacky, coz je origo za nejakych 2500 Kacek <_< a zkusim to namontovat sam.

hledal jsem tady na foru a udajne se to stavalo hodne i u oktavii do MR 2000. potom do nich pry zacali davat trochu pevnejsi tyhle plastiky a uz je to ok. mozna tim trpely taky jenom prvni fabie, tj. MR2000...jaky mate vy rocnik?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

momentalne se mi to stalo taky,ten plast jsem si slepil spesl vterinakem,a uz jsem to nemoh ve spoji utrhnout,tak jsem to tam nasadil a promazal kolejnice,problem je vlanku ktere se mi namotalo na a vsemozne prekroutilo,je k nepoziti,zkusim sehnat jen samotne lanko,mozna zeby se to dalo udelat v cyklopotrebach,ale nevim jestli to lanko budou mit,sam to namontovat asi nezvladnu,takze se mozna prohnu az budu calovat servisu,ale mam to rozebrany a kdyz budu mit lanko tak uz jde o to to jen dat dohromady,jsem zvedavy no :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

opravoval jsem to na Fabii(MR2000) asi před měsícem, jedna plastová úchytka a dvě lanka kaput, sehnal jsem si zvedačku z vrakoviště (800),byla však pouze na ruční zvedání, takže jsem jsem to nemohl jen celé vyměnit, ale musel jsem to přehodit na tu původní a upravit délky lanka, no, dalo to trochu práce, ale okno je opravené a něco jsem ušetřil...už se tu ale o tomhle problému psalo dřív, u novějších Fabií ta zvedačka není na šroubech, ale natvrdo přinýtovaná, takže je problémem už to vůbec rozmontovat

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jsem si dneska byl v origo servisu pro novy spoustec skla...uz mi dali tu novejsi verzi, ktera ma lakovane ty dve kovove kolejnice, po kterych to jezdi, a ma to i silnejsi ty dva plastove jezdce. stalo to nejakych 2200 Kc vc DPH. a je to komplet slozene a pripravene... namontuju si to sam..akorat jak tak koukam, tak bude potreba vyvrtat reprak, protoze v tom puvodnim plechu (nosniku agregatu) je zanytovany

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Opět i zde se přidám do klubu :(

V LP okně mi při spouštění nebo vytahování okna lupe a bouchá. Spolujezdcovo okno je OK, zadní v el. nemám (naštěstí).

V okně mi lupe při ovládání a hlavně při změně slyslu otevírání na zavírání a opačně.

Něco tam má velkou vůli.

Jak to tady čtu, tak za chvíli to rupne úplně :( , no ale za 3.500 kč stahovačku měnit nebudu, to jí koupit někde na vrakači.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak to si to okno radsi zavri a nech ho zavrene, dokud nebudes mit cas s tim spekulovat a rozebirat to. pac jak ti v tom jednou definitivne krupne a okno ti zustane nekde otevrene, tak ho bez rozebrani dveri pak zavrit nemuzes. (samozrejme, ze to uricte praskne v tom nejhorsim slejvaku nebo v jinou nejnevhodnejsi chvili :) )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
a nepouzitelny lanko

mne se to Schlumpfe rozbilo uplne stejne...myslim, ze kazdemu praskne jeden nebo oba ty plastove jezdce a ponici se lanko... mne prasknul jenom jeden ten plast, bohuzel celou stahovacku jsem (i s tim zbylym, jeste funkcnim plastem) hodil v afektu do popelnice :unsure:

doporucoval bych spis koupit celou novou stahovacku v servisu, ta je pry (a castecne tak i vypada) proti poskozeni odolnejsi... :unsure:

Editováno: , autor: Rabbyt
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

1) sundat tapec (sroub u ovladani zrcatka, sroub/y? u drzadla, srouby dole na dverich; na nektere je potreba torxovy sroubovak; zbytek tapecu drzi na "nacvakavatkach", takze je potreba to lehce "vyhtrnout" - nektera ta nacvakavatka obcas praskaji a je potreba pak koupit nova á 2Kč/ks)

2) vytahnout/spustit castecne okno, aby byly 2 srouby, ktere ho drzi v mechanismu videt ve dvou dirach, co jsou v nosniku agregatu. povolit srouby skrz ty diry, vytahnout si okno uplne nahoru a nejak zajistit - nejlip izolepou.

3) demontovat plech se stahovackou (nosnik agregatu) - u starsich rocniku je na sroubech, unovejsich rocnku je potreba vyvrtat nyty; nosnik agregatu se musi demontovat bud najednou se zamkem dveri pac jinak urves jeden takovej plast, na kterym to drzi...

pro nezkusenyho, nezrucnyho a bez navodu to neni uplne sranda, ale da se.

...rozebrani dveri je tu popsano jinde dost dobre i s fotkama (a asi ne jen jednou). pouzij funkci Hledani a dej si "vyhledavat i prispevky starsi 30 dnu"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ty vogo :-) vitam sa v klube, u man je to pravy spustac... ja som mal biely plast a problemy presne tie iste, ako su tu popisane... rupnutie, potom skripanie, zatvorit to neslo, len otvorit... zatial som okno uchytil napevno jednym z tych ocelovych laniek tak, ze som to priviazal o dvere :-), neostava mi nic ine, len kupit cely plech dveri aj s vodiacimi listami pre sklo bez motorceka, lebo lanka ostali po "havarii" spustaca presne rake iste, ako na fotkach tu uvedenych. Nastastie motorcek je OK... inac diel do pravych dveri ma kod 6Y1 837 462 a na SK stoji cca 2.400,- SK bez DPH, vymena jednoducha... B)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...