Přejít na obsah

Svatební fotograf     Nejlevnější povinné ručení online     Chiptuning     Auto samolepky     Boudoir fotografie     Ubytování u letiště

Fotka

Výměna vložky zámku dveří - FABIA

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
33 odpovědí na toto téma

#1 DejvidCV

DejvidCV

Nováček

• Uživatel
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 13. červenec 2006 - 07:21

Poradí mi prosím někdo jak vyměnit vložku zámku dveří u Fabie r.v.03? Díky...

#2 Ice

Ice

Uživatel

• Uživatel
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 13. červenec 2006 - 08:29

jestli ti bude stačit tohle.... ;)

Přiložený obrázek (y)

• Bez_n_zvu.jpg

#3 Ice

Ice

Uživatel

• Uživatel
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 13. červenec 2006 - 08:29

další...

Přiložený obrázek (y)

• Bez_n_zvu1.jpg

#4 Ice

Ice

Uživatel

• Uživatel
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 13. červenec 2006 - 08:30

a ještě jeden...

Přiložený obrázek (y)

• Bez_n_zvu2.jpg

#5 DejvidCV

DejvidCV

Nováček

• Uživatel
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 17. červenec 2006 - 05:47

Díky za info, ale dílenskou přiručku mám také, přesto díky.
Takže jen dodávám-horní šroub jen povolit tak aby se neuvolnil ze závitu-nespadl do dveří a ten spodní jsem nepovolil o 3 otáčky, jak uvádějí, ale asi tak nejméně o 5-6... Zkrátka jsem s ním otáčel tak dlouho, dokud nešel zámek vysunout..., toť má zkušenost pro druhé ;)

#6 Crake

Crake

Veterán

• Člen ŠKODA Klubu
  • 1 447 příspěvků(y)

Publikováno 02. srpen 2006 - 06:50

Co je to zase za magora??? Nejaky pilule...

DejvidCV: Zkusim popsat v jednotlivych krocich....

1) odrkyjes dirky na boku dveri
2) nevim jestli v mr 03 jsou uz pojistne srouby nahore a pokud ano tak torxem (tusim ze 20 pootocis cca o 4 otacky)

Přiložený obrázek (y)

• Obraz078.jpg

#7 Crake

Crake

Veterán

• Člen ŠKODA Klubu
  • 1 447 příspěvků(y)

Publikováno 02. srpen 2006 - 06:55

3) to same udelas se spodnim sroubem - ten se ale otaci vickrat - u mne to bylo cca 8 otacek a bal jsem se ze to skonci ve dverich.... Doporucuju POMALU otacet a zkouset jestli zamek uz neleze ven...
4) pri otaceni dolnim sroubem je NUTNE drzet kliku v "pootevrenem stavu" aby se zacvakla aretace (ale ted nevim jestli je to bezpodminecne nutne k vymene zamku - ja to delal pri vymene kliky a tamto nutne je)
5) pokud ti zamek pujde ven, tak po jemnem vytazeni doporucuju o par otacek zasroubovat ten dolni sroub aby ten mechanismus nespadl do dveri...
6) vyndas a vymenis a je to... montaz v obracenem poradi... ;)

Přiložený obrázek (y)

• Obraz080.jpg

#8 xandrew

xandrew

Uživatel

• Uživatel
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 14. srpen 2010 - 10:47

Tak jsem pri vymene vlozky za zaslepku (1K4839167) tocil a tocil az asi po cca 12ti otackach slo vlozku vyndat.
Pak ale zaslepka dovnitr nesla, snazil jsem se sroub vysroubovat jeste vice az byl mimo zavit (nespadnul ;-), ale zaslepka stale dovnitr nesla.
Takze zatim neuspech. Nejaky napad?

#9 bobo

bobo

Uživatel

• Uživatel
  • PipPipPip
  • 266 příspěvků(y)

Publikováno 19. srpen 2010 - 15:50

ahoj,pokud máš šupleru,změř si průměr záslepky-zda není o pidi větší,je to odlitek takže to může být ta zrada,navíc to může být druhovýroba-china a tam není jistota zda to je přesně uděláno,já to teď měnil v pondělí,měl jsem koupeno od Jeldy(tímto mu děkuju za ochotu a rychlé dodání),krytka china a sedí to jak prdel na hrnci

#10 Radomír

Radomír

Uživatel

• Uživatel
  • PipPipPip
  • 244 příspěvků(y)

Publikováno 24. srpen 2010 - 17:21

Tak jsem pri vymene vlozky za zaslepku (1K4839167) tocil a tocil az asi po cca 12ti otackach slo vlozku vyndat.
Pak ale zaslepka dovnitr nesla, snazil jsem se sroub vysroubovat jeste vice az byl mimo zavit (nespadnul ;-), ale zaslepka stale dovnitr nesla.
Takze zatim neuspech. Nejaky napad?

Příteli okřídleného šípu,
bude zapotřebí si pohrát ze spodním šroubem. Ten spodní šroub roztahuje a stahuje takovou kulatou pojistku zámku či záslepky v klice. Ta pojistka má takové zobáčky, které aretují zámek či záslepku v klice. Ten spodní šroub touto kulatou pojistkou otáčí a tím se také otáčí ty zobáčky v ní, které zámek či záslepku aretují. Čili, vyšroubovat až na doraz - ten šroubek nevypadne a potom pomalu zašroubovávat. Pohybovat se záslepkou a pomalu šroubovat. Ono to půjde, jen trochu trpělivosti. Nezapomenout dotáhnout potom vrchní šroub. Mnoho úspěchů ve Tvém činění Ti přeji. Radek.

#11 hubo44

hubo44

Veterán

• Uživatel
  • PipPipPipPipPip
  • 1 093 příspěvků(y)

Publikováno 26. srpen 2010 - 19:49

U stajej FI rok 2000 sa dala kupiť opravna sada vložky (ked kluč neotvara) a teraz hladam taku sadu na ročnik 2005 ale že vraj neexistuje len objednať celu vložku.
Nemate info kde sa ta sada da kupiť či obj. na 2005-ku?

#12 PROCHY603

PROCHY603

Senior

• Uživatel
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 242 příspěvků(y)

Publikováno 26. srpen 2010 - 20:02

HUBO:Opravna sada na 2005 neexistuje. Je tam ina fabka-vlozka. Jedine sa da preskladat stary typ fabky na tvoj kluc. :)

#13 hubo44

hubo44

Veterán

• Uživatel
  • PipPipPipPipPip
  • 1 093 příspěvků(y)

Publikováno 26. srpen 2010 - 20:28

Tak to teraz riešim že tam dam stary druh vložky ale mam už dva tie novšie pokazene.

#14 PROCHY603

PROCHY603

Senior

• Uživatel
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 242 příspěvků(y)

Publikováno 26. srpen 2010 - 20:35

HUBO:Nahod si zaslepky namiesto zamkov-fabiek a mas klud. :) Ale musis mat central na D.O.

#15 hubo44

hubo44

Veterán

• Uživatel
  • PipPipPipPipPip
  • 1 093 příspěvků(y)

Publikováno 26. srpen 2010 - 20:43

Ma central aj D.O len že detom padli kluče do bazenu a musell otvarať cez prave dvere kym neprišiel po nahr. dialkove.

#16 PROCHY603

PROCHY603

Senior

• Uživatel
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 242 příspěvků(y)

Publikováno 26. srpen 2010 - 20:51

Tak to teraz riešim že tam dam stary druh vložky ale mam už dva tie novšie pokazene.

Prezrad mi ako ti odisli uz 2 vlozky zamku na aute r.v. 2005 s D.O. :kuk: :kuk:

Kluce od auta nie su na hranie pre deti. :palec2: :smich: ;)

#17 hubo44

hubo44

Veterán

• Uživatel
  • PipPipPipPipPip
  • 1 093 příspěvků(y)

Publikováno 26. srpen 2010 - 21:00

Ta druha vložka sa poškodila na drohom vozidle. Tu su opravne sady len si nepamatam ako vypada r.v.2005.

http://www.skoda-dil...-dveri-163.html

#18 xandrew

xandrew

Uživatel

• Uživatel
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 27. srpen 2010 - 18:23

Tzn. ze zaslepka/zamek nemusi jit dovnitr ve stejne pozici jako sel puvodni ven. V mem pripade jsem vytahle zamek az uplne na max. vysroubovani spodniho sroubu.

Čili, vyšroubovat až na doraz - ten šroubek nevypadne a potom pomalu zašroubovávat. Pohybovat se záslepkou a pomalu šroubovat. Ono to půjde, jen trochu trpělivosti. Nezapomenout dotáhnout potom vrchní šroub. Mnoho úspěchů ve Tvém činění Ti přeji. Radek.

#19 radek.me

radek.me

Uživatel

• Uživatel
  • PipPipPip
  • 59 příspěvků(y)

Publikováno 30. září 2010 - 13:03

nemá někdo nějaké schema nebo foto jak přijde do zámku u fabky ta pružinka co vrací klíč do původní polohy. Vyměnoval jsem v zámku samotnou vložku a když to složim tak se nevrací sama do polohy kdy jde klíč vyndat :-(

#20 gene84

gene84

Nováček

• Uživatel
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 25. leden 2012 - 15:49

F1 zdravím včechny, nemáte nekdo doma funkční vložku s klíčem na pravou stranu dveří fabia1 ??? mám tam záslepku a levý zámek už moc nefunguje, centrál s DO nemá.... radši bych vložku z obou stran, i s tím že budou dva klíče.... dík i za tip Mirek

#21 Blisher

Blisher

Junior

• Uživatel
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 23. srpen 2012 - 14:18

Mám problém s výměnou zámku u řidiče, u spolujezdce všechno v pohodě, ale na straně řidiče nechce jít vložka ven. Spodní šroubek je povolenej úplně co to jen šlo, horní taky, ale vložku dostanu ven tak 2-3mm a dál to nejde, jako by to něco blokovalo, setkal se tu s tím někdo?

Díky za případné rady jak dostat vložku ven.

#22 libero

libero

Mistr Fóra

• Uživatel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4 058 příspěvků(y)

Publikováno 23. srpen 2012 - 14:21

len potiahni :)

#23 Blisher

Blisher

Junior

• Uživatel
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 23. srpen 2012 - 14:43

Páčím to šroubovákem, tahám ven sikovkama, ale ven to prostě nejde i když ten zámek je relativně volnej.

#24 Drewie

Drewie

Profesional

• Uživatel
  • PipPipPipPip
  • 514 příspěvků(y)

Publikováno 27. srpen 2012 - 20:46

musíš ještě povolit ten torx, vložka zámku jde vysunout normálně rukou - mě se povolí vložka zámku až po asi 8 otočkách
Jediné nářadí na tuto akci je ten torx na vyšroubování těch šroubků

#25 libero

libero

Mistr Fóra

• Uživatel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4 058 příspěvků(y)

Publikováno 27. srpen 2012 - 21:01

povolil obidva,tu to píše...

Spodní šroubek je povolenej úplně co to jen šlo, horní taky

šróbovák torx 20 ;)