Přejít na obsah

při jízdě a při řazení zdechne motor


atrey2007

Doporučené příspěvky

Zdravím mám takový problém když jedu autem tak mi při řazení z ničeho nic zdechne auto i v 80 kilometrové rychlosti.Nejprve mi padal volnoběh tak jsem nechal opravit škrtící klapku.Teď mi volnoběh krásně drží ale ničeho nic mi po pár kilometrech umře auto už si navím rady co by to mohlo být.Prosím o radu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Snímač otáček = čidlo horní úvrati. Je to snímač polohy kliky, umístěný u setrvačníku. Vedle startovacího ozubení je v hladkém obvodu setrvačníku udělaný malý zářez, který má přesné úhlové umístění vůči klice. Jeho proběhnutí pod sebou snímá to čidlo - dává řídicí jednotce jak informaci o tom, že zrovna v ten okamžik je první válec v horní úvrati, tak i o tom, že se motor otáčí - každou otáčku dává jeden impuls.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 3 roky později...

Zdravím,

Mám Felicii 1.6 (55kw) rv.97.

Můj problém je v tom ze mi neustále padají otáčky, ale nemyslím to tak že např. Z 2000 na 1500.. ale z 2000 na 0!! Při podrazeni se většinou otáčky vrátí do normálu nebo motor chcípne. Většinou poznám ze to přijde když jedu třeba na 5tku, ani nemám plyn na podlaze a auto se jakoby začne dusit, tak musím uplne oddělat nohu aby to bylo ok.. jenže potom to začne dělat to co popisuji na začátku.

Děkuji za rady.

Editováno: , autor: Jedixx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Ahoj, prosím o radu, známí má kombíkovou feldu 1.6 glx rok 1997, občas mu při jízdě zdechne motor a už nejde nastartovat, když to nechá 2-3 hodiny vychladnout, tak zase nastartuje a jezdí třeba 4 dny (i déle) a nic se neprojeví, a takhle to jde už dlouhou dobu. Nevěděli si s tím rady ani v servisu, pokaždý když se jim tam auto odvezlo, tak fungovalo bez problémů. Na autě se měnilo palivové čerpadlo a zapalovací cívka. Nevíte někdo čím to může být? Předem díky moc za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...