Přeskočit na obsah

lpg landi renzo

38 reakcí v tomto tématu

#1 mara00

Uživatel

• Members
  • PipPipPip
  • 104 Příspěvků:

Publikováno 19. listopad 2011 - 22:03

tak jsem koupil dovezene auto z Italie,system landi renzo ..jenze mi je obcas cejtit plyn hlavne to jde vetrakama na topeni a nejvic na volnobeh ...tak jsem zajel k borcoj co dela LPG a tak pouzil nejaky sprej na uniky a nikde nic...ale ze to taky citi jako by z motoru,ze pry nespaleny plyn ...bohuzel ani s programem na landi renzo a kabelem se do ridici jednotky nedostal (je to delane ve skodovce a aji na ridici jednotce je napsane vw-seat-skoda..pry to maji nejak kodovena asi)..jelikoz klasicky vag hlasi bohatou smes ..tak nevim co s tim ..nemate nekdo nejake rady? (svicky meneny) diky motor BZG 1,2 htp 51kw najeto 110 000 z toho 105 tis na plyn

#2 karel.lpg

Veterán

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 964 Příspěvků:

Publikováno 20. listopad 2011 - 11:09

a co to je vůbec za auto?? pokud vím, škodovka originál plyn dává jen do Octavie 1 1.6 75 kW a to to maximálně do aut tak rok dva zpátky..........a ten tvůj mechanik má klíč na otvírání programu? pokud má program a kabel, neznamená to, že se dostane do jednotky ke všem funkcím, spíš jen ke 2-3 položkám....

#3 mara00

Uživatel

• Members
  • PipPipPip
  • 104 Příspěvků:

Publikováno 20. listopad 2011 - 11:31

no je to dvojkova fabie 1,2 htp 51kw kod bzg rok 2008 ..no nevim jestli to je original ...ale na te ridici jednotce to je s logem skoda,vw,seat ...montovane to je v salone skoda v italii a dle servisky to tam bylo aji servisovane.... ja navstivil to co mi lidi doporucovali a on se proste na to nedostal.psalo to chyba spojeni takze vubec nic ...
jen jsem si vsiml ze na kabelu byla naka krabicka s napisem landi renzo a program byl taky landi renzo ....rikal ze to zkusi zjistit a da mi v tydnu vedet....jen napich nakou krabicku na klasickou zasuvku u pojistek a tam cosi ze je zvysene asi lambda ...bo nevim ...
jako auto jede na plyn dobre,nepozoruji nake cukani nebo rozdil na benzin jen ten zapach hlavne na volnobeh ....

nedoporucite mi nekoho v okoli Svitav?

#4 karel.lpg

Veterán

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 964 Příspěvků:

Publikováno 20. listopad 2011 - 11:37

takže je to domontovávané, tak jak to děláme např. my....do PC se musí zastrčit buď klíč do paralelního portu(dřívější 25 pinový), nebo přes USB.....nejblíž asi Fedor v Prostějově, ten má taky vybavení na Landi...

#5 mara00

Uživatel

• Members
  • PipPipPip
  • 104 Příspěvků:

Publikováno 20. listopad 2011 - 13:39

aha diky, a nenapada te jaktoze to muze smrdet jako by nespalenym plynem od motoru ? asi zkusim ten prostejov pac chci mit jistotu ze je vse ok atd.

#6 PauLofWoCC

Profesional

• Members
  • PipPipPipPip
  • 791 Příspěvků:

Publikováno 23. listopad 2011 - 20:31

Reduktor máš IG nebo LI? Jestli IG tak tu kostku očichej uplně ušude(hlavně u membrán)....nejenom u spojů. Stává se že někde ten reduktor podchází ale běžně je to na výměnu membrán.

#7 mara00

Uživatel

• Members
  • PipPipPip
  • 104 Příspěvků:

Publikováno 24. listopad 2011 - 18:48

to nevim co myslis,ale kdyz jsem to koumal tak z nejaky kostky to jde cejtit...v pondeli zajedu do http://www.gasauto.cz/ tak snad na neco prijdou ty membrany to je drahe??

#8 karel.lpg

Veterán

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 964 Příspěvků:

Publikováno 25. listopad 2011 - 08:22

každá firma má ceny podle toho jak jak a na co je zaměřená, takže se to těžko dá přesně říci, odhadem tak s prací, seřízením,diagnostiko tak do 2 tisíc.....pak bude zas na 200 tisíc pokoj..

#9 mara00

Uživatel

• Members
  • PipPipPip
  • 104 Příspěvků:

Publikováno 26. listopad 2011 - 19:19

tak jsem to dneska koumal a mam tu kostku asi IG1 ..a jde to cejtit z ni ...v pondeli jedu do toho gasauto tak jsem zvedav ..ve fedoru bych mohl az na konci tydne ...

#10 mara00

Uživatel

• Members
  • PipPipPip
  • 104 Příspěvků:

Publikováno 28. listopad 2011 - 14:11

tak zoufalost...ani v gasauto.cz se jim nepodarilo spojit s ridici jednotkou ..volal jsem do strakonic a tam mi bylo receno, ze kontaktovat bud landi renzo ,ale ze ti pristup nejpis nedaji a nebo salon v italii kde se to montovalo..popripade vymenit ridici jednotku ....chjo :( ani nevim jestli ma cenu jet jeste do prostejova kdyz tam budou mit asi stejne vybaveni jako vsude jinde .. :(

Publikace byla editována mara00: 28. listopad 2011 - 14:12

#11 karel.lpg

Veterán

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 964 Příspěvků:

Publikováno 28. listopad 2011 - 15:45

nejjednodušší varianta....demontovat předek a namontovat celý nový....pak je jistota, že to bude fungovat...toto je problém většiny dovezených aut, dokud jedou je to OK, ale když to pak začne blbnout, je průšvih..

#12 mara00

Uživatel

• Members
  • PipPipPip
  • 104 Příspěvků:

Publikováno 28. listopad 2011 - 16:04

po telefonu mi nejaky technik ve strakonicich rekl,ze by stacila vymenit ridici jednotka ....zkousel nejakym pristrojem kolem toho reduktoru a jeste u vstriku atd zda plyn neunika a pry nic ..pry to je naky zaneseny a proto to smrdi ...tak auto jede,zadny problem krome smradu pri stani na volnobeh a vag hlasici bohatou smes zatim nemam ....kontaktoval jsem dovozce co mi auto prodal ..skrz skrytou vadu tak uvidim jak se k tomu postavi...

#13 karel.lpg

Veterán

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 964 Příspěvků:

Publikováno 28. listopad 2011 - 21:00

víš jak to dopadne? vyměníš jednotku, pak se do ní musí nahrát program....zjistí se, že je vadný(zanesený) reduktor, udělá se reduktor, filtr kapalné, plynné fáze a pak to možná půjde...to je lepší varianta, nebo se zjistí, že jsou vadné(částečně) vstřiky....takže nakonec suma sumárum, budeš na ceně nového zařízení....to se ještě koukni, jaké číslo je naraženo na nádrži, aby jsi nezjistil, že za chvíli propadá nádrž..

#14 mara00

Uživatel

• Members
  • PipPipPip
  • 104 Příspěvků:

Publikováno 28. listopad 2011 - 21:05

jejda nestras ...tak je to ta nova fabia ..plyn je montovan v roce 2008 takze nadrz by mela byt ..ok...jak rikam ja do toho nebudu investovat ...takze oslovim prodejce a budu to povazovat za skrytou vadu ..takze at to da doporadku ....chci LPG vyuzivat ...kvuli tomu jsem to kupoval ..

#15 Malta

Mistr Fóra

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4 784 Příspěvků:

Publikováno 28. listopad 2011 - 22:10

proto jsem maro poslechl svého dvorního plynaře, když jsem sháněl před čtyřmi roky Feldu a koupil jí holou a plyn dal new ... také jsem měl možnost koupit MPIčko s BRC doveženou z talošky, ale rozmluvil mi to. Zrovna tak když jsme hledali rooma, také jsme jich měli pár najitých i s LPG, ale to jsem zase rozmlouval polovic, kdoví co tam bude, kam s tím budeme muset jezdit na servis atd. atd.

#16 mara00

Uživatel

• Members
  • PipPipPip
  • 104 Příspěvků:

Publikováno 29. listopad 2011 - 16:14

njn mate pravdu ..unahlil jsem se ...:( uvidim jak to vse dopadne

#17 PauLofWoCC

Profesional

• Members
  • PipPipPipPip
  • 791 Příspěvků:

Publikováno 29. listopad 2011 - 17:45

Zobrazit příspěvekmara00, na 29. listopad 2011 - 16:14, řekl:

dopadne

Příteli, zajeď někam kde dělají emise a nech si změřit a vytisknout hodnoty spalin jak na benzín tak i na LPG, samozřejmě řekni že chceš pouze analyzovat spaliny, že nechceš měření emisí. A ten výtisk ty hodnoty mě pak nascanuj nebo opiš na email.
paul.wocc@seznam.cz
Uvidíme co s tím.

#18 mara00

Uživatel

• Members
  • PipPipPip
  • 104 Příspěvků:

Publikováno 29. listopad 2011 - 19:36

hodnoty na benzin mam (pac ma pristroj znamej v servise) ...ale emise na lpg u nas nejsou musel bych nekam zajet...ale dobre zkusim to

#19 PauLofWoCC

Profesional

• Members
  • PipPipPipPip
  • 791 Příspěvků:

Publikováno 01. prosinec 2011 - 20:02

LPG se měří to samé co benzín......akorát přepni auto na LPG a ať ti to změří a vytiskne.....
Já po tobě nepotřebuju mít oficiální emise, já po tobě potřebuju jenom analýzu spalin. Takže kdo má analyzátor tak ať ti změří benzín a pak to přepni na LPG a ať ti změří "jakoby benzín podruhé".
Výtisky mě kdyžtak pošli na email - oboje.

#20 mara00

Uživatel

• Members
  • PipPipPip
  • 104 Příspěvků:

Publikováno 04. prosinec 2011 - 17:46

super ,,dobre..ja uz chtel v pondeli tam kde delaji emise na lpg...ale zajedu tedy opet za znamym a zmerime a vytiskneme ...ale to chces na volnobeh ..nebo jak?

#21 Ekkar_z_Bastlírny

Mistr Fóra

• Roomster Club
  • 2 787 Příspěvků:

Publikováno 04. prosinec 2011 - 18:16

Udělej normální protokol z měření, jako když se dělá měření emisí - akorát to nebude evidovaný a tím pádem placený jako ofiko. To znamená vonoběh i otáčky na 2500rpm, to vše normálně projet celým měřicím a analytickým cyklem - a ten proužek, co mašinka vyplivne a co vypadá jak z kasy v supermarketu ofoť nebo oskenuj a pošli ho Paulovi.

#22 mara00

Uživatel

• Members
  • PipPipPip
  • 104 Příspěvků:

Publikováno 05. prosinec 2011 - 15:22

Publikovaný obrázek

Uploaded with ImageShack.us

#23 Ekkar_z_Bastlírny

Mistr Fóra

• Roomster Club
  • 2 787 Příspěvků:

Publikováno 05. prosinec 2011 - 19:27

Hm, máš to hooodně obohacený... Připomíná mi to stav, kdy se LPG sekvenčně nevstřikoval, ale volně vpouštěl do sacího potrubí jen podle podtlaku v něm - například ve starých karbcových šádynách a spol...

#24 mara00

Uživatel

• Members
  • PipPipPip
  • 104 Příspěvků:

Publikováno 06. prosinec 2011 - 18:37

PauLofWoCC : diky za info po emailu ......

jeste bych se chtel optat,kde sezenu lpg samolepku venkovni ....

#25 mara00

Uživatel

• Members
  • PipPipPip
  • 104 Příspěvků:

Publikováno 09. prosinec 2011 - 17:36

tak prodejce auta my dneska volal,ze jaksi od italu ziskal nejake informace ,ze pry mam nejaky novou ridici jednotku a ze je na ni potreba nejaky novy program s nazvem VGI TOOL 4.0.3 a ze si ho muze stahnout partner landi renzo v tom pripade u nas v cesku autogas strakonice ....tak jim zkusim v pondeli zavolat ,zda-li to tak je a popripade to realizovat