Přeskočit na obsah

Hučení/točení před startováním AEE

Hučení startování čerpadlo servo

21 reakcí v tomto tématu

#1 Under

Profesional

• Members
  • PipPipPipPip
  • 596 Příspěvků:

Publikováno 02. únor 2012 - 14:23

Ahoj, dnes ráno jsem chtěl nastartovat, ale při otočením klíčku na druhou polohu se klasicky ozvalo hučení nebo točení či co, které za normálních okolností ustane do 3 sekund, zhasnou kontrolky a pak v pohodě startuji. Jenomže tohle "hučení" nepřestalo, prostě jakoby to zmrzlo nebo se to prostě seklo. Nastartuji a okamžitě začne červeně blikat kontrolka mazání. Oleje je tam dost, včera jsem jezdil a všechno bylo v pohodě. Na závěr ještě dodávám, že mám zmrzlou kapalinu do ostřikovačů, to jen kdyby náhodou to mělo souvislost s více příčinami. Nevíte, kde může být problém, jak se toho hučení zbavit?

#2 FilipR6

Uživatel

• Members
  • PipPipPip
  • 68 Příspěvků:

Publikováno 02. únor 2012 - 21:51

koukam ze nikdo nic neporadi :kol-21:
uz jsi zkousel ten privod paliva jak sem dnes psal na chat??

#3 miklisek

Uživatel

• Members
  • PipPipPip
  • 282 Příspěvků:

Publikováno 02. únor 2012 - 22:06

No to hučení je běžící palivové čerpadlo. Pokud hučí pořád a nevypne se, tak buď hapruje spínací relé nebo je ucpané palivové potrubí či zamrzlá voda v palivovém potrubí. Jinak s olejem a blikající kontorlkou bych si nezahrával. Nakoukni do návodu, je to tam popsaný co s tím = servis ŠKODA.

Neřešíš tu kontrolku náhodou někde jinde ?

#4 FilipR6

Uživatel

• Members
  • PipPipPip
  • 68 Příspěvků:

Publikováno 02. únor 2012 - 22:14

jo to uz sme dnes rozebirali na chatu, neni ta kontrolka mazani neco jako u diesela kontrolka zhaveni?(mysleno s blikanim)

#5 Under

Profesional

• Members
  • PipPipPipPip
  • 596 Příspěvků:

Publikováno 02. únor 2012 - 22:27

Filip: Nezkoušel, vydělal jsem baterku a čekám, až se oteplí. Miklisek: Tu kontrolku blikání řeším tady, nevím, co myslíš...Podobné téma třeba? Btw myslím, že je to zamrzlé v palivovém potrubí.

#6 miklisek

Uživatel

• Members
  • PipPipPip
  • 282 Příspěvků:

Publikováno 02. únor 2012 - 22:55

Ano, podobné téma http://forum.skodaho...__fromsearch__1, pravda není tvoje.....
Jinak jukni do návodu, tam to je popsané: nízká hladina nebo nízký tlak oleje. 1. doplnit, 2.do servisu, může to být ckoliv v mazání motoru, ať motor nezadřeš jako leo_pipes: http://forum.skodaho...__fromsearch__1
Zkus nasosat vědomosti tady:
http://forum.skodaho..._1#entry1558190

#7 Under

Profesional

• Members
  • PipPipPipPip
  • 596 Příspěvků:

Publikováno 02. únor 2012 - 23:00

Jde mi hlavně o to "hučení", na ty témata o kontrolce mazání jsem se samozřejmě díval.

#8 Under

Profesional

• Members
  • PipPipPipPip
  • 596 Příspěvků:

Publikováno 04. únor 2012 - 16:18

Tak jsem se kdesi dočetl, že to může být přidřené olejové čerpadlo a hrozí, že se ty špony můžou dostat tam, kam nemají. Jakmile auto rozmrzne, dám vědět, jak to dopadlo.

#9 Ondrero

Veterán

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1 899 Příspěvků:
  • Interests:Auta,motorky,přítulka,kolo,PC a konzole

Publikováno 04. únor 2012 - 17:44

Určitě si myslel palivové čerpadlo a né olejové :kol-47:

#10 Under

Profesional

• Members
  • PipPipPipPip
  • 596 Příspěvků:

Publikováno 04. únor 2012 - 20:03

Ne.

#11 miklisek

Uživatel

• Members
  • PipPipPip
  • 282 Příspěvků:

Publikováno 04. únor 2012 - 20:33

Ne jakoze skutecne jsi myslel olejove nebo ne jakoze jsi myslel,ze si vlastne myslel palivove? Protoze olejove po otoceni klicku bez startovani motoru se jaksi netoci......

#12 Under

Profesional

• Members
  • PipPipPipPip
  • 596 Příspěvků:

Publikováno 04. únor 2012 - 21:01

Já jsem ale nastartoval. Myslím olejové čerpadlo.

#13 Wojnar

Veterán

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2 173 Příspěvků:
  • Interests:Elektronika, Android, Auto

http://forum.skodahome.cz/topic/105840-muj-dizl/

Publikováno 05. únor 2012 - 10:58

Ale píšeš:
"jsem chtěl nastartovat, ale při otočením klíčku na druhou polohu se klasicky ozvalo hučení nebo točení či co, které za normálních okolností ustane do 3 sekund, zhasnou kontrolky a pak v pohodě startuji. Jenomže tohle "hučení" nepřestalo, prostě jakoby to zmrzlo nebo se to prostě seklo."
Takže něco hučí bez toho abys nastartoval. Tj, že olejové čerpadlo to nemůže být.

#14 Under

Profesional

• Members
  • PipPipPipPip
  • 596 Příspěvků:

Publikováno 05. únor 2012 - 11:26

Wojnar: Neříkám ale, že to "hučení" má co společného s olejovým čerpadlem. V tomto případ myslím kontrolku mazání.

#15 leo_pipes

Uživatel

• Members
  • PipPipPip
  • 91 Příspěvků:

Publikováno 06. únor 2012 - 07:25

dej si velkyho bacha, ja to zadrel. pokud mas starsi olej, tak auto do tepla a vymenit i s filtrem. stane se z toho vazelina a motor na sra*ku ,,,, jinak to huceni mi delalo v techlech mrazech taky, ale stacilo pockat, trochu parkrat jemne proslapnout plyn a prestalo to... hlavne mi to delalo, kdyz sem popojel se studenym motorem treba dva kilaky na benzinku, pak sem to znova nakopl a presne tohle. a neni to palivove cerpadlo, ale klapka pravdepodobne, ten zvuk ti jde z motoru ze ?

#16 Under

Profesional

• Members
  • PipPipPipPip
  • 596 Příspěvků:

Publikováno 06. únor 2012 - 11:09

Leo_pipes: Jde to myslím z motoru, ano. Jinak vím, že už to takhle docela dost lidí zadřelo, tak se raději chystám na výměnu oleje, až se trochu oteplí. Zkoušel jsem to nedávno znova a zjistil jsem, že to "hučení" doprovází dlouhé varovné pípání z přístrojovky, které neustane. Klapka to může být? Jako škrtící klapka?

#17 miklisek

Uživatel

• Members
  • PipPipPip
  • 282 Příspěvků:

Publikováno 06. únor 2012 - 17:09

Doporučuju nejezdit, vyměnit olej a filtr a pokud ani potom kontrolka nepřestane blikat a pípadlo pípat - šupem odtáhnout do servisu. Svépomocí to opravit asi nelze, může to být čerpadlo, sací koš a cokoliv dalšího s mazáním.
Pokud hučí něco a je opravdu zepředu a je to z oblasti klapky (pod filtrboxem, zjistit poslechem, když ti někdo druhý bude zapínat zapalování), pak jedině na VAG a nechat zkontrolovat její funkci.
Jiná rada asi není.

#18 leo_pipes

Uživatel

• Members
  • PipPipPip
  • 91 Příspěvků:

Publikováno 06. únor 2012 - 17:36

na tu klpaku bych se ted vyprdnul... s pipanim na pristrojovce to nema nic spolecnyho. jinak pokud máš možnost strč auto do tepla, vytápěná garáž, tak na půl dne a pokud to pak nastartuješ v pohodě, vymenit olej+filtr a treba to bude ok. asi bych to zkusil, než to dáš vydřiduchům do servisu....

#19 Under

Profesional

• Members
  • PipPipPipPip
  • 596 Příspěvků:

Publikováno 06. únor 2012 - 17:57

Jasně, mám v plánu to nechat rozmrznout a teď už i vyměnit olej a filtr. Už ať je teplo.

#20 leo_pipes

Uživatel

• Members
  • PipPipPip
  • 91 Příspěvků:

Publikováno 06. únor 2012 - 18:34

http://forum.skodaho...744-novy-motor/

tohle sem našel, to dopadlo jak ? to je ten stejný motor ??

#21 Under

Profesional

• Members
  • PipPipPipPip
  • 596 Příspěvků:

Publikováno 06. únor 2012 - 21:16

Ano, to je ten stejný motor...vyvložkovali mi ten prasklý závit a v pohodě to funguje.

#22 Under

Profesional

• Members
  • PipPipPipPip
  • 596 Příspěvků:

Publikováno 24. únor 2012 - 14:05

Nedávno jsem po delší době auto nastartoval a po všech těch mrazech je vše ok, nic nehučí, přístrojovka nepípá a olejnička nebliká.