Přeskočit na obsah

Pyropás - napájanie či bez?

9 reakcí v tomto tématu

#1 PaveloSK

Uživatel

• Members
  • PipPipPip
  • 78 Příspěvků:

Publikováno 09. únor 2012 - 15:14

U spolujazdca mám kompletne defektný bezpečnostný pás, tj ani trocha sa nechce navinúť.

Preto chcem kupovať druhý (použitý) a človek, od ktorého to idem kúpiť sa ma pýta, či môj pás má elektrické napájanie alebo nie.

Nechce sa mi teraz ešte rozoberať auto, lebo všetko je zmrznuté a tie plastové cvočky by som isto dolámal, tak sa pýtam, dá sa to to zistiť dáko ináč? (VIN, VAG..)

Fábia Combi rv cca 5/2004, výbava Choice, vpredu dva airbagy.

Publikace byla editována PaveloSK: 09. únor 2012 - 15:14

#2 PROCHY603

Mistr Fóra

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4 830 Příspěvků:

Publikováno 09. únor 2012 - 15:26

Na bezpecnostnom pase ktore mas v aute mas STITOK s udajmi treba porovnat s novym pasom vsetky udaje musia bit rovnake.

:kol-47: Najskor bi som opravil povodny pas. Nie je zle namontovany??? :kol-31:

#3 PaveloSK

Uživatel

• Members
  • PipPipPip
  • 78 Příspěvků:

Publikováno 09. únor 2012 - 15:43

Takže to tak vyzerá, že sa asi vymontovaniu toho pásu nevyhnem..

Neviem, ten pás nemá absolútne žiadnu tendenciu sa navíjať spať. Je proste komplet vyvlečený a visí, ako tie staré pásy v Škodovkách, kde neboli navíjače.

Treba si na niečo dávať pozor, keď to budem vyberať? Je napr. vhodné odpojiť baterku a pod., nech mi napríklad neprskne ta patróna v rukách?
Prípadne keby sme niekto vedel pridať taký jednoduchý návod, ako odstrojiť ten B-stĺpik, tak by som bol vďačný :) (knihu mám ale tam ten návod je moc strohý)

#4 PROCHY603

Mistr Fóra

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4 830 Příspěvků:

Publikováno 09. únor 2012 - 15:49

:kol-47: :kol-26: Ked ten pas chces demontovat tak sa asi rozoberaniu nevyhnes.

#5 Casy

Uživatel

• Members
  • PipPipPip
  • 171 Příspěvků:

Publikováno 09. únor 2012 - 15:54

Plastový kryt sloupku je nacvaknutý plíšky ve sloupku, dávat bacha , aby jsi nevylomilplastový pantíky, které drží plíšek v plastu. Já jsem měl osobně vypadnutou pružinu z pásu, a když jsi zručný, tak to vrátíš zpátky, ale je to dřina. Závada může být v péru.

#6 PaveloSK

Uživatel

• Members
  • PipPipPip
  • 78 Příspěvků:

Publikováno 09. únor 2012 - 15:55

Viem :)

Len ako som v prvom príspevku spomínal, nechcem to hneď teraz rozoberať , keď sú tieto mrazy, lebo garáž je zaprataná a vonku keď to budem robiť, tak ani nechcem vedieť, ako dokatujem tie plastové cvočky :)

#7 PROCHY603

Mistr Fóra

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4 830 Příspěvků:

Publikováno 09. únor 2012 - 16:01

Najprv skus opravit stary pas a ked to nepojde tak az potom kupuj novy. :kol-31: :kol-27:

#8 PaveloSK

Uživatel

• Members
  • PipPipPip
  • 78 Příspěvků:

Publikováno 09. únor 2012 - 16:17

Pás som sa raz snažil opravovať este vo Felícií. Vtedy som skoro vďaka tomu péru došiel o zrak, čize odvtedy sa pásov radšej nechytám...

#9 PaveloSK

Uživatel

• Members
  • PipPipPip
  • 78 Příspěvků:

Publikováno 06. březen 2012 - 12:46

Dobre, cize udaje z tohto stitku sa maju uplne do jedneho znaku zhodovat so stitkom z noveho (teda druheho, z druhej ruky) ?

Diky

EDIT: ešte jedna vec sa mi zdá zvláštna - auto má vpredu dva airbagy ale do tohto pásu nešiel žiaden káblik. Je to vôbec potom pyropás? Celkovo ma úplne iný vzhľad než "pyropásy" na internete. A malo teda vôbec zmysel odpájať baterku, keď som s ním manipuloval alebo som zas len slepo veril DP? :D

Publikovaný obrázek

Publikace byla editována PaveloSK: 06. březen 2012 - 13:05

#10 ivomb

Profesional

• SkodaKlub
  • 419 Příspěvků:

Publikováno 13. duben 2012 - 18:09

Už sa to tu niekde rozoberalo: Fabia má predné pásy predpínané pyrotechnicky, rozdiel je iba v ich aktivácii - buď elektricky, alebo mechanicky. V prípade, že auto má i bočné bagy, sú aktivátory vždy elektrické.