Přejít na obsah

OII - venkovní teploměr


belico

Doporučené příspěvky

Njn, i takhle to bohužel chodí. Jedna blbá kabeláž, hlavně že to máš v cajku. Mě by kdysi měnili ŘJ motoru která by tenkrát vyšla 3x dráž než ty tvoje budíky :) Naštěstí mě ten studenej spoj stál u škodováckýho elektrikáře (u něj doma) dva litry.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ten samý problém se stal dnes zrovna mne.Jel jsem a zrazu začala na maxidotu venkovní teplota lítat od +9C až do -45C a podle toho auto topilo,nebo chladilo.Půjdu navštívit servis,jen bych  rád věděl,jak závážná a drahá závada to je a co jí způsobilo.Děkuji za vstřícnost.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zdravím Vás,

min. týden mi maxidot začal hlásit chybnou venkovní teplotu. Zjistil jsem, že je porušené čidlo a vyměnil jej. Situace se nicméně nezměnila, diagnostika nehlásí žádnou chybu. na co se tedy zaměřit, na kabely? 

 

Děkuji za pomoc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím, 

mám problém s ukazováním vnější teploty u Octavia II 2008. občas (teď už skoro pokaždé) se stane, že teploměr ukazuje nesmyslné hodnoty (třeba -20 i v létě když je venku +30), takže climatronic topí místo aby chladil.

pomůže výměna čidla těploty? nebo může být problém taky někdy jinde?

Díky za jakoukoli reakci.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Přidávám se do fornty, čidlo měněno před půl rokem a problém je asi stále stejný /mám auto nově asi 14 dní/. Čidlo ukazuje např. správných 20 stupňů, ale pak najednou začne po půl stupni klesat až na -10 např. Pak se zase někdy vrátí zpátky. Takže zkusit mrknout na kabely.....ještě, že tam je tak dobře vidět :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Má někdo zkušenosti s poruchou venkovního teploměru o Octavia II rv 2008? Děje se tohle: od výměny baterie teplota kolísá v rozmezí 33 st. Tedy ukazuje normálně, v průběhu jízdy začne klesat na -15st pokud je cesta delší opět se po nějaké době vrátí zpět. Když se nevrátí musí se vypojit na několik vteřin baterka a opět čidlo ukazuje normálně. Po 1-2 jízdách opět začne kolísat nebo se drží v minutových teplotách. Vyměním jsem čidlo a problém setrvává, mechanik tvrdil že je to v kabelazi tuto vyměnil a po vyjetí ze servisu cca po 30 min opět -13 st. Zkoušel jsem jiný servis a ještě se s tímto nesetkali. Není někdo kdo by poradil?

Editováno: , autor: Mann-x
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
V 3. 12. 2013 na 20:43, milosvalosek napsal:

Zdravím pánové, mám ten samý problém. Octávia 2 špatně mi ukazuje venkovní teplotu a dokonce občas padá ručička palivoměru. Dle manuálu jsem zjistil, že mají společné ukostření a to je ukostření senzorů drát hnědo bílý. Můj dotaz zní: ví někdo kde je tento vodič připojený na kostru? potřeboval bych ho vyčistit, protože mezi hnědo bílým a kostrou mám odpor asi 120 ohmů. Děkuji.

 

Ahoj,

neměl někdo výše zmíněný problém nebo neví co s ním? Asi mne potkalo to samé.

 

Včera jsem si během jízdy všiml, že ukazatel paliva spadl na nulu. Jakmile to bylo možné, tak jsem zastavil a vypnul/zapnul zapalování a palivoměr naskočil na normální hodnotu. Venkovní teplota na maxidotu přitom byla nesmyslně nízká (okolo 0°C, i když venku bylo cca 15°C), ale začala postupně stoupat, až se vrátila na normální hodnotu. Po jízdě jsem koukl na diagnostiku, kde jsem našel v jednotce přístrojů chybu "00771 - Fuel Level Sensor (G)            010 - Open or Short to Plus - Intermittent". Smazal jsem ji, znovu se neobjevila.

No a dneska ráno se palivoměr po zapnutí zapalování opět nezvedl a navíc jsem měl na Maxi-dotu místo venkovní teploty jen pomlčky - opět jsem koukl na diagnostiku a k výše zmíněné chybě se přidala ještě jedna: "00779 - Outside Air Temp Sensor (G17)            010 - Open or Short to Plus - Intermittent".

Po několika minutách se zapnutým zapalováním se palivoměr najednou zvedl a ukázal správnou hodnotu, na teploměru ještě několik minut svítily pomlčky, poté najednou naskočila také správná teplota.

Díky za každou radu.

Editováno: , autor: Sharky487
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ja som vymenil čidlo vonkajšej teploty, aj svorku..Ešte by som chcel prečistiť druhu stranu, hladam svorkovnicu, ktorá by mala byť niekde pod ľavým podbehom, ale neviem, ktorá to je. Kabeláž sa stale rozvetvuje a neviem, ktorá to je. Uz som prečistil 3 rozne svorkovnice, ale ani jedna to nebola správna...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...