Přejít na obsah

Rada s výběrem autoalarmu


nooBody

Doporučené příspěvky

Zdravím,

přemýšlím o zabezpečení svého vozu OII r.v.2006 a kromě již nějakého mechanického zabezpečení bych si rád pořídil nějaké elektrické zabezpečení.

Díval jsem se proto po nějakých nabídkách a vypadlo mi z toho následující.

Dvoucestné pagery X GSM alarmy

Chtěl jsem se vás, zkušených škodováků :-), zeptat, který na svém nebo firemním voze používáte a jak jste s ním spokojeni?

Jestli vám ten alarm řve při každém zafoukání větru/hromu nebo opravdu jen, když je auto v ohrožení, jestli třeba rozpozná, když mi někdo urazí na parkovišti zrcátko...

Teď rozepíšu proč mám dilema mezi těmito dvěma technologiemi.

GPS alarm je na mě příliš drahý a auto není za milion :-)

Dvoucestný pager:

+ levnější

+ nejspíš i větší výběr (chtěl bych do toho zařízení investovat tak 5000 nebo něco málo nad)

+ nabízí asi víc funkcí

- omezený dosah pageru

- budu muset s sebou pager nosit

- nejspíš budu muset otevírat vůz tímto pagerem (možná u dražších pagerů ne, tohle nevím přesně)

GSM alarm:

+ nemusím s sebou nosit pager a budu informován na mobil

+ nejspíš neomezený dosah informovatelnosti (musí být asi jen dostupný mobilní signál)

- dražší zařízení

- v ceně okolo 5000 menší výběr

Z počátku jsem přemýšlel pouze o dvoucestném pageru, ale když přes den auto stojí na sídlišti, tak si do práce klíče a tedy i pager neberu. U GSM alarmu tohle nehrozí, protože mobil si naopak do práce beru :-D. Z tohoto úhlu pohledu teď u mě převažuje varianta právě toho GSM alarmu.

Po hledání na netu mě zaujala následující zařízení.

http://www.levnealar...00-can/d-70370/

http://www.levnealar...sm-can/d-80986/

Je to použitelný kousek? nebo je tohle konkrétně krám, který bude pípat při spadnutí lístku na kapotu?

Nebo je to dobré zařízení, které by mělo umět i napojení na současný dálkový ovladač zamykání?

Co byste brali/máte a proč? :-)

Předem dík za jakoukoliv myšlenku :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem to řešil nedávno. Měl jsem stejný finanční strop. Renomovaná firma, která tady montuje alarmy, mi sdělila, že alarmy čínské a korejské produkce např. ten Keetec, mají problémy při dodání náhradních dílů na starší modely. Každé dva roky chrlí nové a pak je problém po čase servisovat starší kousek. Byl mi doporučen Jablotron Nestor. Funguje dobře na orig. ovládání. Dá se dobře nastavit. Připojit další čidla. Ovšem není to GSM ani pager. Za sebe říkám, pokud někdo půjde pro auto za půl milionu, bude mít určitě rušičku na GSM a pager. Já jsem nakonec zvolil tajný vypínač + alarm Jablotron. Cena vč. montáže necelých 6 tis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pet59k: Díky, o Jablotronu bych řekl, že je dobrá sázka na jistotu, ale ta cena tu je právě vyšší :-) Každopádně jsi mi nasadil brouka do hlavy, jak tím Jablotronem, tak i těmi jap., kor. výrobci. :-) Přiznám se, že jsem po původu těch značek nepátral...

No pokud někdo půjde po autě podobné mému, tak doufám, že si vybere jiné :D, že se v ulici najdou lepší kousky :D

Já jsem ten GMS alarm uvžoval z důvodu, že když mi někdo napálí při couvání do auta (a takových lidí tu je bohužel dost, že to auto sebou dost cukne i když má zataženou ručku), tak aspoň budu vědět, kdo a dám si na to pozor, když budu zrovna doma.

edit: kolik tak stojí montáž autoalarmu. Jasně, že cena v Praze bude jiná než cena někde Sušici... :-) Ale orientačně... :-)

Editováno: , autor: nooBody
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

V sobotu mi ukradli Octavku - 1,9TDI - r.v.2009 uzamcena Constructem - Odemkli mi jej bez nasili - sila! :-( Zklamalo mne to :-(

Me zkusenosti - Alarm do CANBUSU nic moc - vypadaji uzivatelsky - frendli, ale CANBUS jednotku behem nekolika vterin zkuseny drban hned odpoji. Alarm sotva stihne zahouakt :-( - Tajny vypinac jsem nemel :-( Okamzite dodelam - Doporucuji Dale staci obyc ALARM napojeny na stropni svetlo a pripadne pohybove cislo - napojeny na zasuvku a zalozni baterii do sireny, ktera by mela byt dostatecne nepristupna v prostoru motoru. Jakmile jim to zacne rvat a do 5ti vterin to neprestane - utecou od toho... kdyz to nebude stat u lesa a nikde ani noha .... Skvele je prerusit dva kabely do servisniho konektoru - to je rozhodi, protoze jim nebude fungovat jejich soft, kterym vam prehraji soft puvodni - viz Canbus + imobilizer. Je az k placi jak je to jednoduche :-( A Skodovka nedela nic pro to, aby jim to ztizila :-( A servisni "scartku" potrebuji pokazde!!!!! Ohledne GSM - mrknete na T-mobile - SIM s tarifem "KDE JSI" Staci stary mobil a napajeni, ktery ukryjete dostatecne hluboko, aby se beznym ohledanim nedal dohledat... a to pro pripad, ze vam auto jiz ukradnou :-( dale doporucuji ZEDER a auto neoznacovat, ze ho mate. Drban vam prehraje soft, vyradi Construct - pak vydrbe spinacku a najednou zjisti, ze neotoci volantem! Na tuto prekazku potrebuje dalsich min. 5 - 8 min. A to je velmi rizikove!! Take neni spatne zamek dveri ridice odstranit a udelat natvrdo zaslepku - ale je tu jiste riziko pri poruse dalky :-( Ale na stare Octave jsem to mel a problem jsem za 7 let nemel! Ale byla tam jistota zamku v kufru - u OII jiz bohuzel zamek v kufru a ani u spolujezdce nemam :-( Me rady jsou z toho levnejsiho balicku - bohuzel :-( A nez platit 17.000,- Kc za montaz Sherlogu a pak 7.000,-rocne za hlidani - to vazne u auta za 400.000,-Kc nema cenu :-( To se vyplati si zaplatit na 5 let pojistku GAP - viz - http://www.cargarant.cz/_new/produkty.php?i=1 za 18000,-kc na 5 let si predplatite rozdil mezi cenou noveho vozu a tim co vam v pripade kradeze nebo totalky vyplati havarijko - takze pri poctech je jasne, ze je to efektivnejsi nez-li ruzne firmy, ktere radiove vyhledavaji :-( Ale samozrejme nekdo ma sveho milacka tak vynunaneho, ze jej radeji osadi radnym security systemem.. Tak snad jsem torsku prispel do mlyna... Fajn den !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak za mě: Před pár lety jsem si pořídil tenhle http://www.levnealarmy.cz/eshop/autoalarmy/dvoucestne-s-pagerem/autoalarm-magicar-m871a.html dosavadní spokojenost, žádné plané poplachy, funguje jak má. Dosah 1,5 km, mezi barákama spíš tak 1 km. Mám k tomu čidla otřesu, náklonu a napojené na všechny dveře atd. Pager samotný není nějak velký a tak nevadí, že ho člověk musí nosit sebou, takže za mě spokojenost.

Vzhledem k tomu, že jsem ale delší dobu už uvažoval o něčem, co funguje přes GSM, tak jsem nedávno koupil EMU http://www.levnealarmy.cz/eshop/pagery-radiove-gsm-gps/gsm-autoalarm-bez-montaze-electronic-micro-alarm-ema.html a taky spokojenost, rozepsal jsem se o ni v sekci elektrika "ema alarm" splňuje co má a zaměření přes GSM je + - 400m. sama volá nebo posílá sms, má otřesové čídlo,čidlo náklonu, sleduje pokles napětí v síti a ještě jsem dokoupil pohybové čidlo. Teď se chystám na dodělání zásuvky do kufru aby ema nebyla tak moc na očích. Každopádně ji zatím můžu jen doporučit, ale spíš jako doplněk normálnímu alarmu, protože ema nehouká ani neblíká, jen upozorní majitele popřípadě sleduje auto. Takže tak :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

EMA je levna a urcite funkce jsou dostacujici. Ale z pohledu drbana:

- vleze ti do auta a Emu ti vyhodi z okna a nebo ti vytahne SMS jeste drive, nez se ti probere samotna EMA :-( S autem ti odjede behem dvou minut - kdyz nemas nejake dalsi zabezpeceni. Kdyz budes mit GSM skryte - mas mnohem vetsi sanci to auto dohledat. Drban ukradne auto a maze s nim z mista odcizeni - temer vzdy ma doporvod v dalsim aute. Nasledne s ukradenym autem zastavi nekde na odlehlem miste a zacne se svym kumpanem odcizene auto prohledavat za ucelem zjisteni, jestli v nem nemas nejaky GSM lokator nebo Sherlog. U meho auta jsem mel odendane prahove listy, strzeny tapicirunk v kufru a samozrejme odkryte listy na sloupcich vedoucich ke strese. Tam vsude hledali GSM švaba! Kdyby ho nasli - zahodi by jej a s autem hned jedou do garaze a auto je v nedohlednu. Kdyz švaba nenajdou ...jsou v nejistote a auto si tuty do garaze nedaji... jsou stale v obavach, ze by je nekdo mohl vystopovat. A auto odstavi nekde na parkovisti mezi dalsi auta a nekolik hodin - max. dva dny - cekaji jestli auto zustane na miste.... kdyz auto zustana na miste - jsou si jisti, ze v nem zadneho švaba nemas a pak auto v klidu odvezou do sveho hnizda a tam na nem pracuji! Takze kdyz mas skrty lokalizator - mas sanci behem odstavky auta sve auto dohledat. Samozrejme je zde problem, kdyz budou mit rusicku......to je pak cele GSM k prdu :-( Ale ne vsichni GSM rusicku pouzivaji... proto trvam na svem .-... kvalitni je radne zabezpeceni vozidla proti odjeti a samozrejme skryta lokalizace v pripade odcizeni ........ A je pekne, ze alarm pres CAN BUS nabizi skvele moznosti a pager...ale to ti zkuseny drban vyradi do 20 vterin -( Je to smutny :-( Takovy alarm je dobry proti nezkusenym drbanu, rozbiti okna z duvodu kradeze radia (musis byt ale nablizku -cca do 30vterin aby jsi stihl dobehnout k autu) a pod. a proti odtahu :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A proto je lepší min neCAN alarm :) jinak k tomu, že vleze do auta a EMU vyhodí, to ano, ale proto ji budu jednak dávat do kufru, kde je meší šance, že hned poleze a EMA dá bez problému vědět, že se něco děje. Zpoždějí je při aktivním stavu nulové a případě režimu spánku 10 - 15 sek. ale u oktávky, která má zásuvku stále pod napětím, nevidím důvod, proč by měla být v režimu spánku a tudíž reaguje okamžitě. Dále i v případě pokud by byla třeba mezi sedačkami, tak jakmile tam vleze ( pokud je připojeno ještě čidlo pohybu, což já osobně mám) tak to ema zase hlásí, tak samo, pokud by ji vytáhl, tak taky hlásí, to že ji pak může vyhodit a nedá se podle toho sledovat je bohužel smůla a proto je dobré jí schovat. Realita je bohužel taková, že pokud to auto chtít budou, tak ho profíci ( ne šašci co se chtějí jen povozit) skutečně ukradnou i přes veškeré zabezpečení. Ale čím víc tím líp, protože když uvidí oktu, která má takové a takové zabezpečení, tak půjdou o 5 míste vedle, kde stojí úplně stejná bez jakéhokoliv zabezpečení a lohnou tu. Takže je lepší je zkusit odradit a maximálně jim to stížit a pak se už jen modlit :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Po delší době opět přispěju s kapkou do mlýna.

alarm jsem si nakonec pořídil v těchto dnech. Nakonec vyhrál GSM alarm CA-1802 "Athos" s monitoringem vnitřního prostoru. Cena 10000 včetně montáže. Jinak kromě alarmu mám ještě mechanický zámek na řadící páce, tak snad by to stačilo, kdyby se nějaký ten drban chtěl vozit mou "limuzínou" :)

Co se týká těch drbanů, tak jsem se chlápka, co mi to montoval, na to ptal. Říkal, že se to nemontuje vždy na stejné místo, že to často bývá pod volantem. A pak mi říkal ještě snad další dvě nebo tři místa a kabely, které k tomu alarmu jsou, obalili stejnou páskou jako ostatní kabely, co v tom místě byly.

Vzhledem k tomu, že jsem ale delší dobu už uvažoval o něčem, co funguje přes GSM, tak jsem nedávno koupil EMU http://www.levnealar...-alarm-ema.html a taky spokojenost, rozepsal jsem se o ni v sekci elektrika "ema alarm" splňuje co má a zaměření přes GSM je + - 400m.

Tady ten dosah záleží, kde se s tím autem nacházíš... Ve městě je ta přesnost větší. Kdyby to auto stálo někde na poli za městem, tak je ten rozsah větší ;)

Používat starý mobil někde "hluboko" v autě není asi špatný nápad, ale ten mobil bude čas od času potřeba nabít, ale to by se možná dalo nějak zařídit pomocí auta :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasim - spojit elektronicke zajisteni s mechanickym!! Dobra volba! Osobne budu jeste volit Imobilizer : http://www.levnealarmy.cz/eshop/imobilizery/bezobsluzny-imobilizer-im101-s-akcelerometrem.html Je uzivatelsky prijemny a nezatezuje ridice. A take zvazuji prerusit jeden nebo dva draty do servisniho konektoru - mozna i ve vztahu k imobilizeru. Drban v 99% tento konektor potrebuje funkcni! A kdyz nejednou jeho aktivni krabicka s ruskym softem a nebo mininotebook nebude moc soft prehrat a bude mu to hazez chyby - tak tuty znervozni ....Sice pak vzteky v aute neco poskodi, ale lepsi nez-li mit cele auto "fuc" :-( Zeptam se te nooBody k tomu CA-1802 "Athos" - jak jsi s tim spokojen po uzivatelske strance? Je ovladani uzivatelsky prijemne?? Zvladas to vpoho nebo kooukas obcas "do tahaku"? Fajn den!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hasicarna: Po uživatelské stránce dcla v pohodě. Jedině je potřeba nastavit SMS, která říká odkud jde poplach. Chlápek mi tohle všechno nastavil. Já jsem si přenastavil jenom nějaká hesla. Věci jako pípání při zamykání a tak také pomocí SMS. Jestli se bude volat atp. Do taháku jsem koukal, protože si nepamatuju jednotlivé příkazy :) Je k tomu i takovej minitaháček, co se dá vozit v peněžence, u TP... :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hasicarna: jinak mi ten mechanik říkal, že ten alarm není problém pak vymotnovat a dát zase do druhého auta :-) (jsem si na to vzpomněl, když píšeš, že máš v plánu auto za 20 měsíců prodávat)

Já vím, že s GPS by ta poloha byla přesná, ale jsem si říkal, že když ji mám ještě před faceliftem, tak že jsou žádanější spíš ty :-)

Díky :) doufám, že bude sloužit, jak má a ozve se, kdyby bylo potřeba :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 6 měsíců později...

Čus hoši,

mám dilema, uetřil jsem nějáký kováky a rád bych investoval do alarmu a teď babo raď jaký alarm dát.

Možnosti:

1) Od jablotronu GSM autoalarm, komunikace až na 4 čísla-SMS+prozvonění,záložní zdroj,imobilizace,siréna,hlídání kapot a dveří, Možnost ovládání přes internet a SMS(zablokování IMOBILIZACE při ztrátě klíčů)

2) Od jablotronu Alarm, houkačka, imobilizace, hlídání kapot a dveří, otřes + dodělat parkovací senzory na zadek

Tak jakou vyriantu? Sety jsou ve stejné cenové relaci,takže budu rád za každou radu. :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 rok později...

Zdravím, vybírám alarm, nechci si nechat rozvrtat úplně nové auto, takže nejlépe s CAN BUSem a přemýšlím jak zpomalit případného zloděje. Jestli jsem to pochopil dobře, tak zloděj zapne rušičku, vyrazí okno, otevře dveře a vyrve alarm z CAN BUSu, připojí notebook na řídící jednotku a nahraje do ní svůj upravený sw ...?
Takže mohla by pomoci kombinace bezpečnostní folie na sklo + nějaký kovový klecový rám překrývající místo s CAN BUS konektorem a alarmem? (před servisní prohlídkou bych ten kryt pochopitelně odstranil). Případně totéž kolem řídící jednotky.
Pokud by houkala siréna, blikaly blinkry a před zlodějem by byla nečekaná překážka, jejíž odstraněním by ztratil min. 5-10 minut, tak by to mohl vzdát? Uvažuji špatně? 
  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dík, Magicar jsem měl v nejužším výběru. Jenže mám tucha, jak je jednoduché udělat rušičku na těch 400MHz, na kterých Magicar vysílá a u alarmů s GSM je to ještě jednodušší, stojí pár korun. Takže beru Magicar jen jako "další opruz pro zloděje". Ptal jsem se na něco jiného. Pokud zloděj překoná houkající alarmy, stále potřebuje překonat imobilizer. Předpokládám, že k tomu potřebuje připojit notebook na konektor CAN BUSu (nebo řídící jednotky?). Připadá mně, že tedy stačí svařit z pásoviny malou klícku/závoru, která se přišroubuje těsně přes konektory a ... co udělá? Bude páčit někde v motorovém prostoru? Zničí přitom leda konektor a to bude jeho konec ... tolik teorie, čekám jestli mne někdo rozcupuje :-)   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...