Přejít na obsah

i30 cw 2012 nebo Octavia


michal-b3

Doporučené příspěvky

Čau lidi,potřebuju prosím vás poraďit.Začátkem příštího roku si chceme z manželkou kupovat nové auto,byl jsem na sto procent rozhodnutej že chci Octavku ale nová i30 mě docela dostala.Jak jsem předtím zmiňoval chceme buďto i30 cw 2012 Style 1,6 MPI LPG nebo Škodu Octavii Ambition 1,6 MPI LPG.Co se týká ceny tak vítězí Hyundai,akorát mám trochu obavy ze spolehlivostí.Do auta chcem vrazit max. 460 000,- a proto uvítám názor vás všech,přece jen takoví peníze se na ulici neválí a člověk si na nové auto dlouho šetří,bude to naše první fungl nové auto tak nechci aby stálo vic v servisu než doma v garáži.

Předem vám děkuji za vaše názory :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No vzhledem k tomu, ze aktualni Octavia bude zacatkem roku 2013 nahrazena novou generaci (predstaveni nove generace probehne letos v zari v Parizi), tak bych to v tuto chvili moc neresil.

Jeslti chces LPG, pochybuju ze nova Octavia bude mit hned z kraje vyroby v nabidce LPG motorizaci. Ale to auto bude zase o hodne dal...

Cili s rozhodovanim bych pockal na oficialni predstaveni nove Octavie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som pred 2 tyzdnami objednaval Octaviu. Podla vsetkeho nova Octavia bude vyrazne drahsia (info od predajcu) a auto kupujem zasa na 2 roky, takze mi to az tak nevadi. Caka sa 10 tyzdnov.

Porovnaj si cenu servisu na Hyundai a Octaviu, pri Hyundai sa to dost vyrazne navysovalo poctom kilometrov oproti Octavii.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to su len navrhy ako si ju predstavuju, nie oficialna konecna podoba, oficialne fotky budu az niekedy tesne pred jej predstavenim na nejakom autosalone koncom tohto roka myslim

To je fuk,na tu novou stejně nebudou prachy protože bude bestak drahá jak čert.Raděj poraďte do čeho byste šly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak ja osobne by som isiel do octavie, ale ako uz pisal maverick, v tom case ked ju chces kupovat moze ale aj nemusi byt uz na sklade, takze nato by som sa velmi nespoliehal.

Teď nereaguji na tvuj příspěvek ale tady se člověk rady moc nedočká a nervěte mě prosím vás pořád OIII.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já ti něco narvu, aby jsi měl něco do hlavy. Jen člověk co neumí kalkulovat nebo na to prostě má kupuje nový vůz. V tvém případě koupě OII s 1.2TSI (usuzuji, že toho moc nenajezdíš a chceš šetřit, jinak by jsi skočil do TDI) a rok jetá s maximálním proběhem 10.000Km by byla nejlepší volbou. Proti Hyundai nic nemám dokonce se mi líbí jejich i40, ale já jsem prostě škodovák a německá kvalita se podle mého názoru dá rozpoznat. Pokud ti to ještě pomůže informuj se na ceny náhradních dílů a hodinové sazby v origo servise. Nejsem si zcela jist jestli ti někdo z přítomných lidí poradí něco jiného než-li to co jsem ti napsal, protože zde, jak je tu psáno, je forum Škodovek a tito lidé si ty Svoje Octavie koupili z důvodu krásy,kvality,síly,úspornosti nebo dokonce kvůli bezpečnosti a pro svou volbu měli svůj vlastní důvod. Ten si musíš najít i ty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ve Svete Motoru 34/12 byl srovnavaci test OII Combi vs. nova i30 Combi.

Doporucuji si najit a podivat se na ceny nahradnich dilu. Zaruka je hezka vec, ale spotrebni material pro Hyundai je zatracene drahej.

To odpovida cenam servisnich prohlidek vyrazne vyssich nez u Skodovky, cili kdyz se to secte, tu zaruku si majitel sakra predplati.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro mne Hyundai bude vzdycky Hnůjdaj. Nevim jestli je toto to, co jsi chtel slyset, ale proste je to tak.

BTW proc jsem nikdy nikde nevidel v bazarech nejakeho korejce s 200 tis. Km? Octavii s takovyma km najdes spousty (a to mozna 90% z nich ma daleko vic) a pri normalnim zachazeni interier jako novy.

Proste jedna vec je srovnavat nove auta, a druha vec auta napr s 100, 200 tis za hrbem. Tam se zrna oddeluji od plev...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zajeď si do Kunštátu za panem Oujezdským, přednes mu své úvahy a zkus se s ním domluvit. Jsou to prima lidi, koupili jsme u nich již asi 25 aut, jistě se dohodnete.

Existují i speciální dohody, že, třeba, jim auto zaplatíš (nový model) a vyzvedneš si ho až v únoru/březnu. Jim se třeba bude líbit, že budou mít na ukázku něco na showroomu pár týdnů, zaplacené, a bude sleva. Lze i něco dělat s motorizací, Czech edition ap, je boj o zákazníky, Jistě Ti dají konkrétní nabídku /asi ne hned/. Jsou v jiné situaci než třeba Auto Jarov, že.

Prima nabídky se nezobrazují na bilbordech nebo v časopisech, je potřeba se dohodnout.

Doufám, že to je konkrétní rada a ne popis co bych si koupil jááá.

Soused dělá ve firmě co mají asi 10 hjóndé 30. Potvrzuje některé výše uvedené info - např. ale spotrebni material pro Hyundai je zatracene drahej.

Kamarád má noname servis, větší servis, jezdí mu tam bezpočet firem s Hi30, již ve třetím roce, záruka nezáruka. Ceny autoriz. servisu je odradila. Octávie mu tam nejezdí skoro žádná. Tož tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Cus, znamy co dela diagnostiku aut, jednou jsem takle stali pred jeho barakem, naproti jeho sousedka ma i30 ... tyden pred koncem (2lete) zaruky chyba posilovace, sup do aut. servisu, tam udajne nic nenasli, at prijede zase az to udela. Po 14 dnech zase, jela tam, zjistili chybu posilovace ( detaily bych musel zjistit ) - nutna vymena komplet sloupku rizeni ( nejde vymenit jen rozbita soucastka ) - a ze to ma po zaruce :) No nejak to uhadali, ze tam byli 14 zpet ... opraveno v zaruce - cena sloupku rizeni 104 000 :kol-44:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...