Přejít na obsah

Vymena chladici kapaliny


ttominoo

Doporučené příspěvky

Ahoj, predem chci rict, ze jsem hledal na google, ale nasel jsem jen na 1.6 a na 1.3 kazdej tvrdi neco jinyho o vypoustecim sroubu. Takze potrebuju vymenit chladici kapalinu - mam tam modrou. takze tam muzu nalit tuhle? : http://www.autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJxvjhfNBp571+VxywP4QSQjWX2wGDKF7JX7ClUWwV9s8un3Xns8ZbeJ6OHmJexZgQt3FXL1pMNIPeKVuxs5LdqL7p0sRovCZ2aqJc2ChXf2H/wFvbGbWj6RzjLE4dfv3+B/xDMnfy475V0O/O/ijoplOfpPeyihSVPIlR7fcpkMn3njuojgNPRqPL97cf9CNVZq5ulowUw==

Pokud ne tak prosim jakou?

A ted muj hlavni dotaz: Nekdo tvrdi, ze vypousteni se dela pres spodni hadici u chladice. Nekdo k tomu pridava i matku nekde zboku na motoru. Prosimvas skutecne tam ta matka je? a nemate nekdeo fotku, kde by to bylo pekne videt. Nechci neco vysroubovat co nemam, diky....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

jde mi o to, aby ta kapalina K11 nejak nerozzirala motor.

Taky bych se chtel zmiit o tom, ze mi trochu tece vodni pumpa a nekde jsem videl nejaky pripravek, ktey se nalije do chlaici soustavy a utesni netesnosti, myslite, ze bych to mohl aplikovat?

Nezlobte se, ze tu porad pisu, ale nechci autu nejak ublizit a pred zimou musim udelat vymenu. Dekuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vypouštěcí šroub na každé feldě 1.3 je v podběhu pravého kola pod krytem,který drží 3 šroubky. Po sundání uvidíš remenici a pod ní na kovové trubce vypouštěcí šroub M8. Chladící kapalinu ber takovou,kde je přímo napsáno pro celohliníkové motory. Většinou je tam i napsáno konkrétní typ vozidla. Favorit,Felicia. Pokud ti teče vodní pumpa,tak tam nic nelej škoda peněz a vyměn ji. Není to drahá záležitost a možná to zvládneš i sám.

Editováno: , autor: Mirek 835
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

přesně jak tady píšou je to za pár kaček je lepší vylín a nalít novou a když to budeš mít vypuštěné dal bych zrovna asi za 120 kč nové čidlo na spínání ventilátoru je na chladiči a výpusnej šroub je jak všichni psali nedávno jsem to taky dělal a nalil jsem tam modrou chladící kapalinu protože červená ti rozežírá těsnění

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chladiaca kvapalina sa vypúšťa na dvoch miestach:

1. na bloku motora

vypustaciotvor.jpg

2. Na spodnej časti chladiaceho systému,na "parohoch",ktoré sú umiestnené na pravej časti v smere jazdy,pri pravom kolese,pod remenicou.Nie je treba dávať dole ochranný plech,vypúštaci šroub je pekne vidno

Typ chladiacej kvapaliny odporúčaný výrobcom je typ TL-VW 774 C(na báze ethylenglykolu).Ja používam Castrol ANTIFREEZE NF,ktorý zodpovedá špecifikácii výrobcu.

http://www.motorove-...vapalina-modra/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Zdravím ve spolek,

chtěl bych mámě vyměnit chladicí kapalinu u její Felicie 1,3MPI 50kW r.v.1995, rady jsem načetl, ale přesto mám otázky. Nemáte někdo obrázek, kde na chladiči přesně je to čidlo přes které se ozvzdušňuje, či obrázek jak vypadá to samoodvzdušňovací čidlo resp. to čidlo s plastovou pojistkou?

Bohužel auto je jinde než jsem nyní já takže se nemohu podívat a chtěl bych vše nakoupit než pojedu domů na víkend.

Na e-shopu jsem našel čidlo chladiče pro Felicii 1,3 THV 470.2 kód 114095071-o (7961) ale nevím jestli je to ono či myslíte něco jiného.

Dál pak ten šroub M8+podložka, přes který se vypouští lze taky koupit jako origo nebo není problém jej pak zase utáhnout (něco jako při výměně oleje - taky dávám min. nové těsnění)?

Díky Leoš

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud si dobře vzpomínám, tak jsem na Felicii nikdy nic neodvzdňušňoval. Vybublá to samo hadičkou od termostatu do expanzní nádržky. Šroub jsem používal starý, těsnění je lepší vyměnit.

Nakonec se ani není potřeba se válet pod autem a povolovat šroub, stačí povolit pásku a sundat spodní hadici u chladiče.

Editováno: , autor: McMatej
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 19. 10. 2016 at 10:23, geos napsal:

Ahoj, díky za obrázek a rady, určitě se to nyní povede. L.

Ahoj, ještě jsem výměnu chladicí kapaliny neudělal (až tento víkend), ale nechal jsem si z domu poslat obrázek kvůli tomu čidlu termostatu a věcem co k tomu nyní kupuji. A vypadá to, že máme ještě starší typ (bez závlačky než jak posílal uživatel Libero) tak předpokládám, že jde o ten typ s nýtkem, který se odvzdušní sám, nepletu-li se? Takže nemusím nic povolovat vlastně kromě vypouštěcího šroubu nebo rozpojení hadic?

 

DSCN1456.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Zdravím,

měním vodní pumpu a zjistil jsem, že ve všech příručkách uváděné pozici pro výpustný šroub chladící kapaliny z bloku motoru žádný šroub nemám. Je tam pouze cca 3 cm hluboká díra, bez závitu a na konci normálně ukončená/zalitá (dle vzhledu bych řekl, že takto byl blok motoru odlit a nejedná se o nějakou pozdější úpravu).  Je to normální a dá se voda z bloku dostat nějakým jiným způsobem ? Odhadem jsem ze systému dostal 3 až 4 litry kapaliny a očekávám, že velká část by z bloku vytekla po odmontování vodní pumpy.

Je to Felicia 1.3 MPi, rok výroby 1999. Motor 781.136M.  Viz. přiložený obrázek.

 

Děkuji za rady

20170916_160257.jpg

Editováno: , autor: reilk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Taky otázka- Jak je expanzní nádoba, tak je v ní na stěnách takovej šlem.

 

Nemáte nějakej způsob jak ten šlem dotatat pryč?

Pochopitelně bych tu expanzní nádobu při čištění vyndal ven z auta.

Je na to nějakej přípravek a nebo bych to moch zkusit že bych na ní zacpal všechny díry, nalil vodu a nasypal písek a tak dlouho s ní třepal až by mi písek odrbal ten šlem ze stěn....

 

Mam blbej pocit když pořádně nevidim kolik tam chladící  kapaliny přesně  je.

Editováno: , autor: Mr.Pavka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...