Přejít na obsah

Čekání na Rapida - koupě nového vozu


manfroto

Doporučené příspěvky

sám mám zkušenost s projebanou výbavou, takže zde je můj názor.

Já bych se už v Rapidu neobešel bez:

1. aut. klimatizace, manuál fachá cajk, ale hlavně co se týče designu se to vyplatí ( bohužel mám manuál )

2. sportovní sedačky, já je naštěstí mám a je to sakra rozdíl, hlavně na dálku.

3. topení pod prdel, kdo nevyzkoušel tak nepochopí, u VW koncernu fakt funguje skvěle a rychle. Kolega byl u mě nedávno s novým Smaxem a tam trvalo snad 3 minuty, než jsem začal něco cítit

4. xenony - u Rapida je ta nejlepší varianta xenonů, jsou levný a dostatečně výkoný, základní světla moc nesvítí

5. já osobně mám 16" kola a designově jsou super Cameloty. Komfortem je ta 16" na hraně, ale myslím že bych ty 17" vydržel. Rozhodně na 15" to auto bude cajk.

 

Já osobně bych to nějak finančně pořešil a vzal sedačky a klimošku...

Mě se také nechtělo dát víc peněz a teď lituju...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nakonec jsem sedačky zavrhl - resp. moje polovička, čekáme potomka a prý by se posléze špatně obsluhoval přes ty bočnice sedaček :(

Každopádně auto mám zadané do výroby a do konce týdne můžu udělat ještě změny, takže ještě vnitřně bojuji o xenony a zadní stěrač. Mám reference od 4 známých (3 rapidy a 1 toledo) a každý tvrdí něco jinýho. Tak si pak mám vybrat...Prý se to sklo nešpiní ani v zimě jako u hatchbacku, no budu parkovat venku. Na druhou stranu se mi tam ten stěrač nelíbí.

Xenony jsou krásný, ale vzhledem k mému nízkému ročnímu nájezu (kolem 7-8 tis. km) je to asi zbytečnost.

No a pak zástěrky dopředu, ale ty se dají dokoupit i posléze...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zástěrky neřeš, ty dokoupíš. U liftu stěrač není třeba, pokud jsi zvyklej na sledování provozu i v pravém zrcátku. Vnitřní stejně moc velký záběr nemá. Je tu o tom celé téma.
Xenony bych dal jednoznačně. Líp svítí (ať si kdo chce co chce říká) a není potřeba to omezovat nájezdem. I při 5 km denně je oceníš. Samozřejmě při pohybu auta hlavně ve městě jsou sporné. To už bych spíš bych vzal LED modul denního svícení v mlhovkách. Xenony budou dobrý při následném prodeji auta jako bonus.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale ten sunset funfuje na 100%. Já jsem ho měl zadarmo, asi bych za to nepřiplácel. Když venku fakt pálí slunko, tak na zadních sedadlech o ničem nevím, po zapnutí klimy je tam chládek. Vpředu přes normální skla to pálí ze všech stran a klima s tím nic neudělá. Už mně to řeklo několik lidí, co jsem vezl vpředu i vzadu. Takže jsem rád, že to mám, protože vzadu jezdí prcek v sedačce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc děkuji všem za postřehy a názory, nakonec jsem dal climatronic a 16´Dione. Xenony na moje krátké trasy přes město neprošly valnou hromadou...

Ještě se zeptám na zimní plecháče, chtěl bych pořídit toto: http://www.e-nejlevnejsi-pneu.cz/ocelovy-disk-7760-6jx15-5x100-et38, vychází to včetně Nokianu o 2 tis. levněji, než u Škodovky a zajímá mě, zda je nějaký kvalitativní rozdíl oproti plecháčům od Škody a těmato (asi čína..)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

sunset je naopak u Škodovky za dobrý peníz, konkurence má většinou dráž a dost často, ho můžeš dát pouze na vyšší výbavu. To je právě kouzlo Škodovky, který plno lidí nesnáší, že ať si koupíš jakoukoliv výbavu, ty si můžeš skoro vše připlatit...

Já jezdím bez stěrače a cajk...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem byl na webu Škody a mají tam nové akční nabídky CZECH TEAM. Přijdou mi že mají hoodně slušnou výbavu za dobrou cenu. Neměl bys to výhodnější než Fresh?

Co se týče výbavy, souhlasím s Climatronicem, bez něj už nikdy. Dvouzónový by byl ještě lepší. Dále já nechtěl vyhřívané sedačky jako zbytečnost ale mám je a přítelkyně je miluje. Zadní stěrač - nemám, ale parkuji vždy čumákem dopředu a když je auto ráno orosené, tak mě rozčiluje, že nevidím. Naštěstí zadní senzory pomáhají - ty rozhodně taky brát. Jinak stěrač za jízdy zadní není třeba. Sunset - jezdíme ve dvou, máme jej, vypadá to dobře ale asi bych za ně nedoplácel. Možná kvůli dětem. Xenony nemám a ikdyž je všichni chválí, mě nechybí. Desítku bych za ně asi nedával. Ale nikdy jsem s nima nejel, nemohu porovnávat. Určitě bych dál chtěl bluetooth na telefon s ovl. na volantu a tempomat... Plus systém s aut. bržděním před překážkou..

Editováno: , autor: Mariacek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U Rapidu má smysl, je na tom výbavou cca jako Style s paketem Plus. Každé má něco navíc a něco oproti druhému chybí. Osobně bych hlasoval pro kola, Dynamic i automatickou klimatizaci. Kola kvůli jednoznačnému přínosu pro vzhled, automatickou klimatizaci kvůli komfortu (a designu svým způsobem taky) a Dynamic kvůli tomu, že standardní sedadla mně v Rapidu přijdou strašný.

 

Radši bych např. měsíc počkal než kupoval auto s kompromisy. Vyplatí se to a kupuješ to mimo jiné i kvůli tomu, abys z toho měl radost. Jsou ale i takoví, kteří mají radost z toho, že "ušetřili".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen ke stěrači - my ho máme a popravdě jsem za něj docela rád. A to podle venkovních zrcátek zacouvám skoro kamkoliv skoro s čímkoliv. Za sunset bych si byl ochotný i připlatit, nebo bych aspoň řešil fólii. Vozíme děti. A nečekal jsem, že to bude tak dramaticky lepší oproti netónovaným sklům. Kdo do oken strkal všechny možné clony, pleny, hadry apod. ví své :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, vormen napsal:

Já si myslím, že zrovna plecháče se v Číně nedělají, takže bych je klidně koupil, taky jsem kupoval nějaký z netu. Zkus se poptat schválně v tom shopu, kdo to vyrábí, příp. dodává.

Dělají se i v Číně a jedny takové ségra před čtvrt rokem reklamovala a po měsíci dostala peníze zpět. Po týdnu provozu na těchto plecháčích jí to začalo kmitat a házet, že nemohla dojet domů a honem do nejbližšího pneuservisu. Neříkám, že jsou všechny takové, ale co vyprávěla, tak to jsem čuměl. Zeptat se na výrobce a raději bych stovku na disku připlatil a koupil značkové u prodejců pneu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja osobne zadni sterac nemam a vubec mi nechybi. Sunset mam a myslim, ze to klidne mohlo byt jeste tmavsi. Klukovi (2 roky) i tak to slunicko svitilo do oci a maly rval, tak i tak jsem tam musel davat plinu. Tak jsem tam dal jeste derkovane folie, ktere drzi elektrostaticky (z aliexpress) a ted je to uplne bomba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si kupoval disky KFZ (7760 jsou přímo na Rapida) a maximální spokojenost. Uvádím ceny před rokem a půl na pneu-kvalitne.cz Tam mi ty pneu nasadili i vyvážili a účtovali si za dopravu kola a ne disku a pneu zvlášť. Jinak pneu Continental - oproti třeba Barumkám byly jen asi o 300 Kč dražší, tak nebylo co řešit. Na Camelotech jsou rozdíly na pneu 1500 třeba, to je pak jiná... Jo a doporučuji originální ikdyž drahé poklice. Jsou designovány přímo na to auto a když je někdo má z Tesca apod. a jiný styl, vypadá to jak žigulík...
 

KFZ 6Jx15 5x100.0 ET38.0 57 plechový disk 7760 4 Bez daně: 2 608,26 Kč 
vč. daně: 3 155,99 Kč
185/60 R15 84T TL ContiWinterContact TS850 
Valivý odpor: E  Záběr na mokru: C  Hlučnost: 71dB  Hlučnost třída: 2
03533970000 4 Bez daně: 4 657,85 Kč 
vč. daně: 5 636,00 Kč
Služba Kompletace kol kompletace 4 Bez daně: 330,58 Kč 
vč. daně: 400,00 Kč
Mezisoučet (bez DPH 21%) 7 596,69 Kč
Dopravné (bez DPH 21%) 327,27 Kč
DPH 21% 1 664,03 Kč
Celkový součet 9 588,00 Kč
Editováno: , autor: Mariacek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk odbral (a) toto téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...