Přejít na obsah

Po výměně klapky a nastavení vagem nejde nastartovat


Bloodmaster

Doporučené příspěvky

Vyměnil jsem klapku za novou po základním nastavením VAGem jsem normálně nastartoval nechal jsem Feldu "zahřát",pro dosažení teploty(kolem 83st.),připojil na VAG,smazal chyby,dal přizpůsobení a základní nastavení. Na 2min vypl zapalování. Poté jsem chtěl nastartovat ale bohužel, startér točí a nic,prostě nenastartuji???? 'Prosim o radu,co může být špatně...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Nevím jestli je to opravdu shoda náhod nebo nějakým špatným postupem, ale mám stejný problém na golfu III 1.6, motor AEE. Vyměnil jsem nefunkční klapku za druhou, smazal chyby, přizpůsobil, dal základní nastavení a klapka si najela min a max polohu. Po vypnutí a vytažení klíčku na 30 sekund krásně nastartoval, nechal jsem to zahřát a když jsem ještě jednou kouknul na chyby, tak tam bylo něco se spínačem volnoběhu, tak jsem to jen vymazal. Pak jsem to chcípnul, že připojím plynový lanko a už to ani neškytlo! Prvně jsem myslel, že se to jen přechlastalo - svíčky byly řádně mokrý, ale po vyzkoušení na jiskru ani ťuk. Vše jsem měřil podle příruček, hodnoty by měly být OK, ale asi to vypadá taky na tu cívku? Ještě jsem ji nekoupil, ale hodlám, tak snad to bude ono... Kde jsem udělal chybu?

 

 

EDIT:

Tak jsem se dnes stavil na vrakáču a za vydřidušských 500 Kč koupil tu zapalovací cívku. Po namontování auto chytlo hned na otočení klíčku, takže je to potvrzeno, že se jedná opravdu o stejnou závadu! Tyhle motory se prostě nepovedly - co už mě to stálo peněz a nervů, abych auto udržel při životě. Škoda, že už je neprodejný, tak to musím ještě pár let vydržet - dojezdit gumy a pak budu muset udělat pá pá...

 

PS: myslíte, že je to opravdu shoda náhod nebo cívka takhle běžně odchází. Napadá mě, že třeba dlouho zaplé zapalování bez nastartování, při výmazu chyb a nastavení, to mohlo způsobit??? Ale že až po úspěšném nastartování a chcípnutí????

Editováno: , autor: Wojnar
Edituj příspěvky!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...