Přejít na obsah

Střešní nosič


kuprt

Doporučené příspěvky

Taky ho budu potřebovat. Z HAKRu Brno mě odpověděli:

 

Dobrý den,
nosiče na škodu Rapid vyrábí firma Thule a to s fe tyčemi za 4200 kč a s alu tyčemi za 5200 kč.
S pozdravem Autocentrum Hakr

 

Mělo by to být toto: http://www.sportobchod.cz/stresni-nosic-thule-skoda-rapid-12-wingbar.htm nebo toto http://www.patro.cz/objects/1076003751.html?

Editováno: , autor: miklisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty jo seš dobrej. Tam jsem je taky hledal, ty aero tyče vypadají zajímavě ale že je maj pod fabii jsem nečekal :D Mě to čeká až za měsíc, tak uvidim okolik budou levnější ty origo, jestli už budou. Kdyby si je pak koupil tak dej vědět jaké sou ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

k tomu nosiči jen, Škodovce to beztak vyrábí Thule, takže tam takový rozdíl nebude, co mám origo na FII, tak tam ty tyče nepřečuhují jak tady, je to estetičtější, ale zas jak říkáš, toto co máš je praktičtější, protože to pak můžeš použít na jiný vůz :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nyní něco příjemějšího. Pro ty z vás co uvažují koupi střešního nosiče a třeba stále čekají, až si bude moci koupit ORIGINÁL škoda, který přes všechna ujištění v katalozích (bude v prodeji v prvním čtvrtletí 2013) stále k dostání není. Došla mi trpělivost a objednal od značky Thule (u které mám už nosiče kol) a absolutní spokojenost, hliníkové tyče v nejmodernějším aero designu a kit přímo na Rapida. Je teda pravda, že jsem to doma skládal celý večer včera, ale výsledek se povedl, a nyní montáž na střechu či demontáž je okamžik. No vzhledem k tomu, že cenu origa neznám, ale předpokládám dle obdobných modelů 4500 Kč ( s hliníkovými elipsovými tyčemi) a Thule s lepšími tyčemi stálo 5000 Kč tak to není tak zlé. Navíc Thule člověk může použít i na jiná vozidla po zakoupení pouze jiného uchycovacího kitu na konkrétní vůz, což u škody nehrozí. No já původně chtěl orig. škoda. Nyní ovšem musím poděkovat Škoda auto, že díky nim jsem si pořídil jiné a dle mého názoru lepší.

post-10015-0-88340800-1367130980_thumb.j

post-10015-0-60902400-1367130999_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam pocit, ze jsem to uz psal - nicmene, original Skoda bude opet Thule, cili to co mas.

A proc jeste nejsou v nabidce? Ptal jsem se u obchodnika - Skoda finisuje svoje vlastni testy - nez to pusti do sortimentu originalniho prislusenstvi, musi mit vlastni testy tykajici se predevsim bezpecnosti a bezchybne funkcnosti.

Prichazeji tak ted o zakazniky, na druhou stranu to chapu, nemuzou pustit do prodeje neco, co by neodpovidalo pozadovane kvalite.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj psal, ale ten příspěvek byl nevhodně umístěn, jako jiné ve vlákně Můj Rapido u Hollywooda z nedorozumění a tak po domluvě s Pawoukem nyní děláme reorganizaci, u Hollywooda bude smazáno. Nebudu tvrdit, že jsem to věděl, že origo jsou od Thule, ale zase je to logické, proč ne. Zvláštní ale, že Thule má svoje testy zdaleka dříve než Škoda své. Rozumím, že se to musí dělat pořádně, pak ale nemají psát, že budou k dostání v 1. čtvrtletí 2013, máme skoro květen a stále nic, což mě jako zákazníka štve, mít auto x měsíců a nemožnost si koupit střešní nosiče (hlavně že vak na ně už prodávají, což je směšné), teď když začíná sezona dovolených, cyklo atd. Prostě auto se prodává už půl roku a mnohé z příslušenství stále není k dostání, což je špatně, bral bych toleranci 1měsíc od zahájení prodeje. Ještě k těm tyčím, orig. bude mít tyče aero (tedy klasik elipsový průřez). Tyto od Thule jsou Wingbar s průřezem tvaru leteckého křídla a i když přečuhují do stran od patek uchycení narozdíl od orig. je to myslím si plus (hluk, spotřeba atd.) a možná výměna na jiný vůz taky plus.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

No na obrázcích mají všude možně jen nosič hliníkovým s elipsovým profilem (jestli se zámky či bez nevím) a když se kouknu na cenu na obdobný nosišč na Fábii II tak ten myslím stojí 4300. Ale POZOR! Nosič si sice nekoupíš, ale vak na něj už ano, můžeš si ho dát do kufru a koukat se na něj  :kol-28: . Ať si celej nosič i s vakem strčí za klobouk.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dle sdeleni meho prodejce nosic ma stat 3490Kc a zatim ho nemaji. Uz jsou z toho taky nervozni. Za tuhle cenu to myslim bude asi obycejny ctvercovy profil a urcite bez zamku.

já myslím, že to bude ten Alu se zámky jak píše Petrrr, třeba na tu FII se taky prodávala jen jedna varianta

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj. Tak jsem mel nedavno cestu do Skody a kdyz uz jsem tam byl tak mi to nedalo a o5 jsem se zeptal na stresni nosic na Rapida a hadejte.Spravne, stale neni v prodeji. Tak ze v zime letos si ho mozna koupite na lyze :-) .Prodejce sam priznal ze tam meli nekoho ohledne tohoto z vyssich mist a ze je to zatim v prdeli.pac skoda zacla jednat s vicero vyrobci a tak nejak se to zasmodrchalo.To same plati samozrejme i u O3.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak dotaz na vas znalejsi s timto debilnim systemem stresnich nosicu zahakovanych za vnitrni strop pres dverni tesneni do kotvici dirky. Ja mam tyto zkusenosti.zpracovani kotveni vynikajici pres to ze je to kovove tak je to potazeno takovym mekcenym materialem na povrchu jakoby mekkej kov.tedy nehrozi poskrabani.Coz me ovsem leze na nervy tak pri ukotveni zespoda je lehce vycnivajici cepicka od navareneho kotviciho cepu z druhe strany ktery prichazi do kontaktu s dvernim tesnenim - tim chlupatym co je tam na dverich nalezato a toto tesneni se v tomto miste od toho vycnelku docela vymackava a lehce ztraci ten chlupatej efekt a protoze v tomto miste kvuli tomu kotveni nedoleha uplne presne to vnejsi jakoby bocni tesneni tak za deste je to misto navic vlhke to otlacovane od toho vycnelku.No blbe se to popisuje a lepe udelam kdyz to nafotim. Samozrejme do auta nezateka abych nekoho nepolekal je tam jeste jedno vnitrni klasicke tesneni primo na aute ne na dverich.Co me ale trapi vice. Tak od toho kotveni tahylka s cepem tak jsem zjistil ze od toho tahylka ciz je videt z vnejsku i na vyse mnou umistenych fotkach mi zevnitr na hrane karoserie vznikli drobne otlaky ktere sice nejsou az na jednu vyjimku viditelne okem ale po prejeti prstem je ro tam lehe citit ze se to v tom miste dotykalo a udelalo to ten mikro otlak. Vse jsem delal presne dle navodu a i utahovani pomoci klicky s orientacnim ukazatelem utahovaciho momentu.Nemate s timto systemem zkusenosti? Na Fabii 2 je obdobny system. Zlaty system O1 kdy to uchyceni se kotvilo o drazky na strese a s dvermi to vubec neprichazeli do kontakru

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No auto už mám skoro 4  měsíce. Jeden mezi prvními tady.  :kol-28:  No a tady zasílám fota, musím přiznat, že to vymačkané těsnění se po dvou dnech začíná vracet do své původní polohy a ta chlupatina na něm také, ve skutečnosti to vypadalo hůře než nyní na fotce a zdá se, že ani ta chlupatina z toho těsnění se neodřela jak jsem si původně myslel. Fotka otlaku v laku stojí za prd a není to moc vidět, ono ai ve skutečnosti, spíš je to cítit po projetí prstem když se člověk soustředí. No příště to budu utahovat o něco méně, než radí manuál. :kol-46:   Nejlepší hagusy kdo má combi a nebo systém uchycení kleští do drážky na střeše jako u O1. I když to má Thule vymyšlené opravdu dobře, nasazení je otázkou mžiku, blbovzdorné a pevné, tak mě se tento systém moc nezamlouvá.

post-10015-0-51565400-1369235315_thumb.j

post-10015-0-84126800-1369235339_thumb.j

post-10015-0-78620300-1369235353_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...