Přejít na obsah

Elektrické stahování, zavírání předních oken


Petrrr

Doporučené příspěvky

Ahoj všichni, sice jsem to sem psal, ale v rámci reorganizace mých příspěvků apod. to nedopatřením zmizelo. Chci se optat ostatních rapiďáků na funkci zavírání předních oken. U mě, okno u řidiče při zavírání z otevřené polohy zavírá o něco rychleji, než okno u spolujezdce. Navíc okno u spolujezdce při tom vydává takový upocený kňouravý zvuk v porovnání s oknem u řidiče, zkoušeno hned za sebou na střídačku. Stáhnutí z úplně otevřeno do úplně zavřeno jsem stopoval každé zvlášť a rozdíl na stopkách je téměř 1s. Pak jsem stahoval naráz obě okna najednou a okno u řidiče je prostě i tak rychlejší. Více mě ovšem vadí ten jinej kňouravej zvuk u řidiče spolujezdce, jako kdyby ten motorek mlel z posledního. Napadá mě jestli třeba díky funkci one touch u okna řidiče při otvírání nemá jinej typ motorku a je tam takový rozdíl.  Díky za postřehy. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mi to nedalo a byl jsem to vyzkouset u sebe.

Auto nemelo nastartovanej motor, cili vyzkouseno pouze na baterku (vsechny ostatni spotrebice jsem vypnul).

Ve zvuku nepozoruji zadnej rozdil.

Stahovani obe okna stejne: 3,5s

Vytahovani: u ridice 3,6s, u spolujezdce 3,7s.

Casy jsou prumer z nekolika pokusu, rozdil mezi jednotlivymi běhy nebyl vetsi nez 0,2s, coz pada na chybu manualniho mereni.

Asi bude potreba i vzit v uvahu, ze TSi ma slabsi baterku, ktera nemusi dat tolik proudu jako ta ma.

Pokud jsi tedy nemeril s nastartovanym motorem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo, ale kdyby to bylo slabší baterkou, tak by se přece řidičovo stahovalo stejně jako okno u spolujezdce.. obě by byly na slabší baterii.. Spíš bych řešil ten divný zvuk jak píše.. Nemůžeš jej k něčemu přirovnat, případně nahrát? Možná by se tady někdo zkušený našel kdo by věděl podle zvuku co s tím.. :kol-28:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasná věc, u Rapida to tak je, u zavírání okna je třeba držet jako trouba, pojistky proti přiskřípnutí hold něco stojí, ale to už se tady na fóru někde řešilo.

Mave: díky za proměření, já to testoval jak se zapnutým motorem, tak s vypnutým, je to v obou případech obdobné.

Galvi: zkusím nahrát na diktafon na telefon a snad se mi to sem povede nějak dát, jestli to bude k něčemu stát ta nahrávka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Peťane promiň, ale tohle je fakt už mazec! Ty máš fakt smůlu a tu už nebude výrobou auta v pondělí ani v pátek. Motůrek okna jakoby chtěl, ale zjevně mu v jeho práci něco brání. Zní to jako když drhnou převody, to lanko se někde chytá nebo něco zadržuje samotné sklo v lyžinách. Prodejci bych už šlápl pro výstrahu na levé varle, když auto fofrem nedají do cajku!!!  

Editováno: , autor: fufal
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak píše fufal, něco někde drhne nebo je někde nějaký bordel... Dělalo mě to to stejné ale na Fabii II, již není v záruce, tak jsem dveře rozdělal a světe div se, byla tam zmačkaná A4 olepená izolepou, asi jak prodejce potřeboval nějakou důležitou věc nalepit na okno a pak ho otevřel  :angry: .. Akorát mě okno nešlo ani zavřít, vyjelo do pulky a pak se zase samo otevřelo, asi u Fabie II ještě Škodovce na bezpečnostní pojistky zbylo  :kol-28: .. Musel jsem oknu při zavírání pomáhat nahoru rukou, než jsem ty dveře nakonec rozebral a zjistil co a jak..

Rapida máš nového, takže s tímto určitě na reklamačku.. Rozdělat to sice můžeš, ale asi bych se do toho nepouštěl, když už je ta záruka, tak ať se v servise snaží..

Editováno: , autor: Galvi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fufal: To víš, já to beru s nadhledem, protože u mě je tak všechno, ať si pořídím co si pořídím, kdybych si pořídil trpaslíka, tak mi snad vyroste.

Galvi, Maverick: Díky za názor, pokusím se to vyreklamovat rovnou s tím lakem. Jen jsem zapomněl uvést, že tak to to funguje bez nastartovaného auta, s nastartovaným je to lepší ( o něco méně  ukňouraný), natočil jsem to tak, páč jsem nevěděl jak citlivý bude ten diktafon tak aby to bylo slyšet. Od vás vím, že prostě okno u řidiče by mělo vydávat stejný zvuk ať u nastartovaného nebo nenastartovaného auta a to jsem potřeboval vědět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Kluci, taktéž jsem nyní čekatel... a docela se začínám strachovat. Chápu to správně, že v Rapidu se nenechají ovládat zadní okna od řidiče? V konfigurátoru jsou zakresleny čtyři ovladače (+ zámek ovl.) a v příručce k voru je to psáno dost šalamounsky ... Koukněte a napište. Díky Tom

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak jsem ten můj problém s okýnkem ukázal známému, co měl stejný problém u jiného vozu a že prý to nic není, že vnitřní těsnění okna (resp. guma co je vidět při pohledu úplně otevřeno pod vnějším těsněním okna při pomalém otevírání) je prý na fest a tlačí na sklo a to dělá ten zvýšený odpor. Tu gumu drží ližina a stačí prý jí jen lehce promáčknout aby tak netlačila. Zní to docela věrohodně,  no v pondělí jedu reklamovat ten lak, tak k tomu přidám i toto a jsem naplej jak "profíci" servismani Simply clever si s tím poradí. Třeba jak je znám vymění celé dveře  :kol-48:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak výsledek z reklamace u Škody je následující:  Okno funguje, zavírá, otvírá. Vlivem nového vozu a přesného dotažení jednotlivých dílů, včetně vnitřního těsnění apod. může docházet ke zvýšenému tření a tím pádem odporu pro elektromotorek ovládání oken. Při běžném užívání by se měli vymezit jednotlivé vůle a vyběhat a vymačkat ta těsnění atd. atd. Jinými slovy není důvod k reklamaci.

Musím uznat, že s nastartovaným motorem je to výrazně lepší, ale není to úplně ono. Každopádně, dám tomu šanci do prvního servisu a pokud to nebude jak deklarují už se mě jen tak lehce nezbaví. :kol-29:  :kol-137:  :kol-134:  :kol-143:  :rtfm:  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...