Přejít na obsah

Cvaknutí při sešlápnutí spojkového pedálu


peter roapid

Doporučené příspěvky

  • o 4 měsíce později...

nejsi paranoidní...mě to taky lupne když pouštím spojku...dobře je to slyšet s otevřeným okýnkem třeba když jedeš kolem zdi nebo svodidel.... nevím co to je, dělá to občas a jen když to pustím prudčeji...nějak to neřeším, nicméně jsem se nad tím před časem taky pozastavil :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

huraa, tak nejsem sam. :) diky za info.

 

no je to divny ze to dela. u funglovky, bych teda neocekaval, ze se clovek bude citi jakoby ridil zebrinak, kdy pri zarazeni to bude lupat a klepat.

technik mi rikal, ze na te leve strane je ulozena spojka, takze dle meho sleskeho rozumu to jsou nejaky silentbloky, protoze se ten zvuk mirne podoba, jak kdyz jsem mel na starym aute v prdeli prave silentbloky napredku, kdyz to pri plne vytocenem rejdu lupalo.

 

asi to tedy neni nic dulezityho, takze na to prozatim kaslu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dělá mi to taky, též funglovka a přesně, jde to jakoby zlevé spodní části. Začalo to ale asi při 500km nájezdu, teď mám 1900km a dělá to už běžně. Čím rychleji spojku pustíte a "nejhůř" z velkýho záběru tím mi to lupne hlasitěji. Hlavně to dělá u rychlostí 2, 3 a 4 a pouze pokud řadím nahoru. Při vyšlápnutí spojky a podřazení mi to jaksi nedělá nebo to není skoro slyšet. No tak heuréka, nejsem sám (nic proti :D). Ono je to celé u mě jaksi divné, při sešlápnutí to dělá ale dělá mi to někdy zvuky i při vrácení pedálu když zapadá rychlost. Nevím ale asi to řešit zatím nebudu, pokud se to nezhorší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

tak pánové mně to dělá čím dál vice , tedy cvaknuti spojky při akceleraci , a nebo při puštní spojky po zařezení :(:kol-26:  a pokud muho říci tak se ten to zvuk z dalšími km zesiluje :(

už to nekdo mněl v servisu ? a jak dopadl

 

mně odbyly že to dělaji i nové auta co maji jako testovačky !!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám 3,7tis najeto a mám momentálně dva zvukové projevy. Pořád zvuk zleva zepředu od spojky (někdy to dělá, někdy ne tak ve 3/4 případů ano, třeba včera 7°C a za 15km ani jednou, předchozí den zase pořád i po zahřátí motoru) a další je zezadu zleva směrem od kufru nebo od zadních sedaček a to pouze při přejezdu příčných nerovností/děr. Někde mi prostě něco bouchá za zádama, dutý zvuk jakoby nadskakoval plast/kov a o něco bouchal ? To začalo asi u 2tis, spojka se projevuje od cca 500km. Jinak zatím "pohoda". Pěknou neděli z Brna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

cvaknutí něčeho při prudkým puštění spojky mi zmizelo s příchodem klepání...ale zase se objevilo po výměně silentbloku převodovky a vyřešení problému klepání...tak si vyberte :D ale řekl bych že to cvaknutí je víceméně normálnější jev než klepání a při velmi šetrném pouštění spojky to slyšet není :D

Editováno: , autor: rogerer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Mám najeto 1700km a cvaká mě to taky. V podstatě podstatě to takhle cvaká od koupě, ale dokud jsem si tohle nepřečetl tak mě to nijak nevzrušovalo. Nejvíce je to slyšet když stojím na místě a rychle mačkám spojku nebo při prudším rozjezdu. Při pomalém pouštění nic slyšet není. Každopádně to asi nedělá žádný spínač, protože když je motor vypnutý tak nic slyšet není.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Dneska jsem ještě zjistil, že k tomu cvakání, když je auto zahřátý tak při sešlápnuté spojce je klid, ale jak jí pustím tak něco na volnoběh jemně šolichá. Jde to slyšet jenom fakt když je ticho a když se na to člověk zaměří, ale změna zvuku tam je. Při nájezdu 4000km mě to dost zaráží :-( že by hned ložisko nebo nějaká vůle? nebo dělá to ještě někomu? či je to normální? Chápu, že se připojí převodovka, ale zajímavý je, že ten zvuk to někdy dělá a někdy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejspiše to cvaknuti při pouštění spojky dělaji "přižiny" ve spojce , nejspiše jsou volnějí uložené a nebo tam daly slabší pružiny ,  jsem zvědavý jak dloho vydrží spojka :)

 

Zatím najezd 15640Km a cvakaní pokračuje :)

Editováno: , autor: vikyviky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nedalo mě to a zajel jsem s tím do servisu. Cvakání je normální, je to daný konstrukcí spojky, dělá to nějaká pružina když spojka dosedá. Dělají to i předváděčky a u někoho je to prostě hlasitější a u někoho tišší. Otázka je co to vydrží, ale prej zatím žádná reklamace u nich s tím spojená nebyla :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...