Přejít na obsah

Clintův pirátský klub


Clint

Doporučené příspěvky

Jenže tohle není auto. A co to umí? Ve skutečnosti prakticky nic víc, než normální telefon, který v práci potřebuji hlavně na volání. Tohle se nikam nevejde, baterie nic nevydrží, je to křehké, atd. Teď jsem z toho krámu vyházel všelijaké srágory (hry, různé podivné aplikace, které mají přístup ke všemu možnému i nemožnému), co tam jen zbytečně zabírají místo, spustil aktualizace a nestačil se divit, jak je to všechno profízlované. Fuj. Ani na tu práci to ve skutečnosti nepotřebuji. Když se na to dívám, tak stačí jeden pád a můžu to vyhodit, zatímco předchozí mobil se klidně mohl utopit ve vodě (což se občas někomu povedlo) a nic se nedělo. Ne, doma se budu držet mojí celokovové Nokie dokud bude fungovat - a že léta spolehlivě funguje. Tomuto plasťáčku dávám tak dva roky. Grrr.

  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Petrrr napsal:

Takovych uz jsem slysel a dnes frci a nemuzou si to vynachvalit az zjistis co to vse umi a vyuzijes nektere moznosti ku svemu prospechu. Stejne jako by si furt jezdil v S120 a tvrdil ze O2 nepotrebujes.

 

Ani u mě žádné velké nadšení není, snad jen offline mapy jsou bezva.

Pravda pro práci nepotřebuji být na netu a mailu takže asi proto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zacnu ja. Mapy ofline presne. Vyuzivam stale. Stejne jako casto navigaci offline bez pristupu k netu. Co vyuzivam nejvic je fotak jak pracovne, tak soukrome. V praci, pomoci aplikace z terenu zjistim kdekoliv kdykoliv cisla pozemku a jejich majitele napriklad..Blesk (diodu)diky aplikaci vyuzivam casto jako baterku. Doma klasicky PC uz ani nezapinam jen pri nutnosti pristupu na ucet archivaci fotek a dat a nebo strihani videi. Doma pri serfovani na netu, skodahome, facebook nebo email nemusim jako vocas drepet u PC ale valim se na gauci jsem na mobilu pres wifi a zaroven cumim na TV jako treba ted. Za 2h si vzpomenu ze chci vedet jake bude pocasi. Dva kliky. Za hodinu si vzpomenu ze potrebuji vedet ceny pohonnych hmot na mych oblibenych benzinkach protoze treba zitra budu potrebovat tankovat atd. atd. atd.. Kdyz ovsem nekdo chce zit jako v praveku. Misto emailu posila dopisy, misto sms pohledy ok. S tema se pak tezko argumentuje kdyz jim to v zivote staci. Vzdyt uz obycejna sprava kontaktu, muzu si je archivovat synchronizovat s kontakty v Outlooku atd. kdyz se ten telefon rozbije nemusim se posrat z toho, ze jsem prisel o kontakty. Takhle bych mohl psat cely vecer. Moznosti je nepocitane a neverim tomu, ze i u tebe se nenajde nic cim by ti v praci chytrak v necem tu praci usnadnil i kdyz prim je u tebe volani.

  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na válení na gauči můžu mít třeba noťas, nebo tablet.

Foťák v mobilu není pro mě foťákem, a abych si kupoval nějakej dražší phone jen kvůli focení..

Ne nejsem zpátečník, ale všeho s mírou.

Holt pro mě je to stále jen telefon a kvůli volání jej mám.

 

  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No Petře není v něm nic, co by mi ji usnadnilo - přinese mi to jen problémy, protože, kromě výše popsaného, mně hrozí, že budu muset sledovat podělanej korporátní G mail i na telefonu, a to opravdu nechci. Zatím to můžu dělat tak, že při odchodu z práce ten krám vypínám. Na PC se mi daleko lépe pracuje - ten ubohoučký displej na founu nikdy nenahradí pořádný monitor. Taktéž fotky, na to mám foťák. S mobily šla kvalita pořízených fotek do háje, místo toho, aby se díky digitálním foťákům zlepšovala - a toto forum je toho příkladem. A mimochodem, já nejsem živ správou a synchronizací nějakých kontaktů, či čeho, na to skutečně nepotřebuji smartphone, záloha jde udělat i u klasického mobilu. Problém je v tom, že vy jste závisláci a ani si to už neuvědomujete - viz srazy, kde v hospodě namísto debaty pořád šudlíte prstem po displeji. Jo, a i tu blbou TV můžu sledovat současně s prací na PC, tos střelil vedle. Dopisy a pohledy neposílám, ani nevím, kolik stojí známka. Jo, a FB s Twiterem z toho letěl jako první. :kol-48:

  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Stringo napsal:

Začali dělat Pawouku retro Nokii 3310, právě pro lidi jako ty, kteří chtějí telefon na to, na co byl primárně stvořen - na telefonování

Viděl jsem, jenže tahle se mi nikdy nelíbila. A je to plasťák.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak, v některých věcech jsem konzervativní. Pokud tam nevidím výhody, nemá pro mě smysl se tím zabývat a utrácet za to. Navíc nechci skončit jako někteří, co musí vyřizovat pracovní věci i ve svém volnu - což tady u toho je realita, bohužel i u naší firmy. Někteří pomatenci tam rozesílají maily o víkendech, svátcích, večer, v noci...

  • Pozitivní 3
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pokud je stará škola to, když chci aby mi mobilní telefon něco vydržel a aby mě díky němu nikdo "nešmíroval", tak sem taky stará škola :) Jak psal Pawouk, houno to dneska vydrží a cokoli instaluješ tak to chce přístup k poloze, do kontaktů, do kalendáře atd. Synchronizace kontaktů je taky dobrá, všechno nasrat někam na server. Nikdy sem to nepoužil a nikdy sem nepřišel ani o jeden kontakt. Když v práci začal služební Android po Symbianu, tak tam ajťáci lítali s velkou hlavou aby z těch služebních Symbianů dostali kontakty do Androidů. Samozřejmě s pomocí PC a serverů, přitom to šlo velice jednoduše ale bohužel, drtivá většina měla potřebu někam vyvěsit svá data. Už nejsem nejmladší ale moderní techniku se snažím využívat, pokud funguje jak má, ale abych povolil např. aplikaci my škoda, šmejdit v mým kalendáři, tak to ne soudruzi, mě stačilo že naší rodinu šmírovali estébáci. Než ležet na gauči, tak jdu radši za známejma, abych si nemusel patlat displej kvůli fejsbůku :) Nejsem proti technickým vymoženostem a spoustu toho taky leckdy využiju, ale lidi z toho začínají pomalu a jistě blbnout, je to bohužel vidět už na dětech ve škole. Nedávno sem někde shlídl jak se to všechno pěkně vyvíjí kupředu a došlo tam i na sex, nějaký virtuální souložení. Hezký, s kým chceš a kdy chceš.To bude fajn, můžeš na tom gauči a bez následků, jen se při tom neudělaj děti, to si aspoň zeměkoule uleví :D Tak mě napadá jestli to s náma IS nemyslí nakonec dobře :D

  • Pozitivní 5
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokrok nezastavis Pawouku at se Ti to libi nebo ne. Treba kamarad v Tvem veku s autoservisem mel stejne reci. Ted si uz koupil taky smarta pac ho okolnosti donutily. Ma toho odolnyho CATERPILARA. Proc? Protoze zakaznici posilali fotky technicaku atd. Rozbitych dilu kvuli objednavce dilu a on proste jako mechanik nema prostor pokazde to resit u PC pres emaily.
Pises ze mas fotak, ok ty tahas u sebe fotak vetsinu doby? Ja ne, ale telefon ano. Ne vzdy vis dopredu ze budes potrebovat neco fotit. Ja nejsem umeleckej fotograf se zrcadlovkou za 20tis. Tedy mne je buh vi jaka kvalita u zadku. Muj phone s 5.7" displejem mi nahradi a to plnohodnotne externi navigaci do auta treba. O5 navigaci co mam vzdy u sebe nebo alespon mapy kdyz mas jed (jit) nekam kde to neznas. A ano souhlasim s 24h pracovnim otrokem to mas pravdu. Reseni- proste ty mejly cist nebudes mimo prac. dobu. Telefonat preci taky muzes nezvednout. Stejne jako s mymi rodici, kde lenost se ucit novym vecem je problem. Oni nepotrebuji internet ani chytrak atd. Ale ted kdyz chce mamka prejit k jinemu operatorovi tak ji s tim pomaham pac si bez internetu neuprdnes v tomto. Ano nerikam ze by to neslo, ale bylo by to vse zdlouhavejsi, komlikovanejsi a drazsi. Vypoved smlouvy jde poslat naskenovana podepsana emailem. Jinak chodit nekam na pobocku 20km daleko, posilat postou atd.
Jinak taky souhlasim kdyz se lidi sejdou live a furt nekdo v kuse do toho cumi nebo neco pise tak me to sere. To mas pravdu.
Holt Stan a Pawouk, bratri dinosauri co se sekli nekde v tretihorach. [emoji23]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to trochu prekrouceny vzhledem k vseobecne problematice digitalnich technologii ve 21. stoleti a priklad vztahu nekterych lidi k nim. Rodice byl jen priklad.

Pawouk neni zas az tak starej na to aby mel nazory 80let stareho cloveka. I kdyz memu dedovi je 80 a jiz davno pochopil vyhody chytrych telefonu ac sam jich nevyuziva protoze na nej uz je to slozite. Ma takovej ten polochytrej.

Ale Pawouka chapu, kdyby totiz napsal ze ho nepotrebuje a v praci potrebuje jen volat bez toho aniz by psal o tom jak jsou ty smartphony na hovno atd. atd. bylo by to lepsi.To ze on jej nechce, nemuze, neumi vyuzivat je jeho zalezitost a ne zalezitost smartphounu.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, tohle vlákno čtu asi  nejradši z celýho škodahome a vždycky se dokonale pobavim...

 

Jak jsem to teď tak v poklidu četl tak jsem si popřemýšlel, zkoukl svoje faktury za telefon a zjistil jsem že pošlu cca 5-10 sms a cca 20 minut hovoru za měsíc.. ale data využívám pravidelně.

Foťák používám místo poznámek.nač si cokoli přepisovat, prostě cvaknu a hotovo stačí

Navigace, baterka, počasí, diagnostika, všechno po ruce v jednom stroji.. a výdrž baterky? s přehledem dva dny a než jdu večer spát tak to píchnu do nabíejčky..

 

Pro pracovní účely mam druhý stroj. vyplá data, pouze hovory sms, no vydrží nabitý týden takže tak černě bych to pánové neviděl....

 

A jen tak bez urážky, jedna fotka často řekne víc jak deset vět v nepřehlednym textu...

  • Pozitivní 3
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 hodinami, Petrrr napsal:

Holt Stan a Pawouk, bratri dinosauri co se sekli nekde v tretihorach.

Haha, a teď mi napiš skutečné výhody pro uživatele mobilního telefonu kromě volání .

Nevidím žádný důvod k tomu abych platil předražené tarify operátorům, když už mám připojení doma.

Pokud to jde využívám Wi-fi (a to spíše jen na pracovišti).

Nepotřebuji neustále kontrolovat mail, takže připojení k netu je pro mě u telefonu pouze doplňkem.

Navíc jak píše šulda, dnešní školní mládež s tím problém nemá, ovšem dochází k tomu, že místo toho aby děti běhaly po venku, sedí vedle sebe  a čumí na displej, pak se pobaví o super hře a jdou domů.

Jestli si přeješ, aby Tvoje děti zajímala obrazovka víc než třeba výlet do přírody, kup jim smartphone co nejdřív.

Já už to vidím doma a dá to dost práce ukočírovat to, aby to bylo v mezích.

Co na tom, že dnešní generace umí perfektně obsluhovat moderní telefony, když se pak nemá o čem jiném bavit.

FB, Instagram a podobné věci mě neoslovují - já práci ani kontakty nehledám.

Mě stačí jen opravdu pár dobrých známých s kterými se můžu naživo o všem pobavit a ne spousty nějakých virtuálních "přátel" co Ti všechno odkejvou a když se Ti nehodí, tak je smažeš...

 

  • Pozitivní 6
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk uzamkl následující téma
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit nový...