Přejít na obsah

Octavia II vs. LED žárovky


Stringo

Doporučené příspěvky

před 8 hodinami, Stringo napsal:

Jinak jsem koukal, že ta světýlka mají 6-7w takže podle mě nic extra, jde ale oproti sufidce o to, že to je na větší ploše.

6-7W LED vykonu nahrazuje min 20W obyčejnou žárovku, takže se mi moc nechce věřit že to takový příkon mít bude, navíc by se to hodně hřálo, a LED by za chvíli odešly.

Taky jsem už pár aut S LED osvětlením SPZ potkal (nevím jestli to byly jen LED žárovky nebo celé moduly), a čitelnost SPZ byla podle mě horší než s obyčejnýma žárovkami, protože značka nebyla osvícená rovnoměrně - pod LED to bylo přesvícené a na okrajích nedosvícené.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Stringo napsal:

To víš, že to neoslňuje, to jen někteří hodnotí něco podle fotek a dělají z toho velké závěry emoji6.png

A jiní tady do nekonečna obhajují svůj kinder tuzing.

Kdyby tam ty LED chtěli dát už ve výrobě, byly by tam a ne že bys je musel objednávat z Číny, frézovat dveře a dělat nevím co.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady někdo frézoval dveře? :D Že o tom nevím. Nezlob se na mě, ale musím se už trochu smát tvým názorům. Nechápu o co ti vlastně jde. LEDKY neoslňují a pokud se to někomu líbí, tak ať si je tam klidně dá, sám mám taky ledky a nikdy mi nikdo neřekl že to oslňuje, jak tady furt dokola tvrdíš. A tvrdit to, že je tam měli dát už ve výrobě u auta které pochází z doby, kdy se LED technologie začínala teprve rozšiřovat, byla značně drahá a diody neměly ani zdaleka takový výkon jako teď mi přijde taky trochu nemístné :D. Teď už se LEDky cpou taky všude, ale před 13 roky? Taky tam tehdy mohli dát LED přední světlomety že? ...

Editováno: , autor: Scarecrow
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, mischicka napsal:

Že ti nikdo neřekl, že led oslňují, ještě neznamená, že to tak není, takže k smíchu jsi tak trochu sám.

 

Já ti k tomu svoje už řekl, dál s tím nemíním ztrácet čas nebo je to furt to samé dokola. Na lampičkách je homologace E5 jestli jsem to dobře přečetl. Jestli tomu věřit nebo ne, to ať si udělá už obrázek každý sám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevěřím tomu, že to má homologaci (ať už je tam vylisováno cokoli), ale zrovna tohle nikomu nic nedělá. Nikomu neříkám ať si to na auto dává, jen jsem ukázal jak to mám já a co se dá vymyslet. Nic víc nic míň, tím bych toto téma ukončil

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj všem, předem díky za zajímavé téma, ale k věci. 

Objednával jsem podle Stringa a vše tak nějak funguje a svítí pěkně, ale mám 3 dotazy. 

 

1) máte někdo vyzkoušené osvětlení SPZ, které nehlásí chybu na Octavii s faceliftem? Rok výroby 2011. Ty co mi přišly sice svítí, ale ukazuje se chyba. 

 

2) jak se policie dívá na LEDky v parkovačkách? Vím, že tam nemají asi co dělat, ale máte někdo reálné zkušenosti ze silniční kontroly atp. V potkávačkách mám H7, takže ty LEDky jsou možná více vidět, než kdyby zapadly v bílém světle xenonu. 

 

3) co vyzařované teplo právě z parkovaček? Mám obavu, že při delším svícení se podepíšou na světlometu. 

 

Díky. 

Editováno: , autor: Rozic
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ad 1

SPZ u faceliftu řešit buď vypnutím hlídání v jednotce, nebo to někdo řešil obrácenou polaritou, nebo tak nějak, bylo na to na fóru téma.

 

ad 2

LED v parkovačkách pokud nebudou barevné nikdy PČR v mém případě neřešila a ani když jsem měl LED v mlhovkách jako denní svícení, ale záleží na koho narazíš. Každopádně LED i vůči xenonu svítí víc do běla.

 

ad 3

Pokud budou nějak moc výkonné s odporem, je možné že se začne kolem žárovky plast vypalovat (dokonce tu bylo pár případů, že v zimě i plast světla popraskal)

 

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V ‎7‎.‎4‎.‎2017 na 20:06, Effendi napsal:

Len na okraj sa opýtam, sú tie ledky homologizované pre daný typ auta ?  Sú vôbec schválené pre premávku na pozemných komunikáciách ?

 

Tak samozřejmě nemá. Já ale prošel úplně bez problému minulý týden STK, ani že to hlásí chybu mu nevadilo jelikož vše svítilo(jen se ptal proč :-)). Pokud narazíš na soudného člověka není problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To som tak nejak predpokladal. Len je otázkou, či pri súčasnom pohone na kvalitu práce staníc technických  kontrol na toho " soudného člověka " natrafíš. Osobne mi je jedno, čo si majiteľ nalepí na auto, pokiaľ ma nebude oslňovať nepodarkami formátu čínska HID sada bez nivelácie  a podobne.
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

Pozorně pročítám toto téma, ale zdá se mi, že není aktualizované téma DENNÍ svícení u OII FL.Tyto žárovky nabízí spousta českých obchodníků (nehlásí chybu) za 1000Kč/sadu. Já jsem je koupil u číňana.

30W CREE White Error Free 1156 BA15S P21W 6 Led Backup Reverse Light Canbus

http://www.ebay.com/itm/262215577445?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

 

Včera jsem jednu namontoval, bohužel mi chybu hlásí! Zkusím dnes namontovat obě současně a nebo mě napadlo ještě odpojit na chvíli baterku (někdo psal), ale obávám se že mám smolíka. Máte s těmito žárovkami nějaké zkušenosti?

Díky za info.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 24 minutami, 15degren napsal:

Mě by kontrolka svítící nevadila, stejně si LED žárovky do auta montuji proto aby to víc svítilo a bylo cool, tak vlastně dostanu to co chci... víc světla :-D

Dobrej fór, mně by ze svítící chybové kontrolky asi prasknul ču*** ve švu :) Ostatně nechci ani v diagnostice, aby byla jediná závada. Proto jsem všude dával sám keramické odpory 5W a není problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

V práci jsem kolegovi na rapidu nastavil HHC a pak jsme začli řešit ledky. Jeho rapid má v kufru jenom jedno světlo. Tak jsem vytáhnul moje světlo z auta, kde mám ledku a dali do jeho na ukázku. Potom co jsem si světlo dal zpátky do svýho auta, tak už nesvítí. Přitom jde o stejný světla, na stejnou žárovku, se stejným konektorem, napětím. No ale kromě toho jsem zjistil, že mi nesvítí komplet celej introš v autě. Takže v kufru ani jedno světlo, v autě na stropě ani jedno, ani lampičky, nejde mi ani footwell. Prostě v autě tma jak ve sklepě. Jediný co jde, jsou světla ve dveřích a v klikách. Zkoušel jsem pak světlo v kufru zase odpojit, odpojit i druhý, prohodit je, napojit tam jeho s klasickou žárovkou a ani u jedný varianty žádná změna, v autě furt tma. Navíc když mám nastavený osvětlení přední i zadní na stropě na svícení při otevřených dveřích, tak mi po zavření najednou ty prostřední ledky svítí asi na 10%. Otevřu dveře a zhasnou, přepnu na svícení a nesvítí, přepnu na vypnuto a nesvítí. Prostě mi tam svítí na 10% ty prostední ledky jen se zavřenýma dveřma a nastavením, že se má svítit při otevřených. Nechápu. 

Hned jsem napíchnul diagnostiku a tam závada.

Neví někdo co s tím? Čím to může být?

1 Fault Found:

00059 - Terminal 30 for Interior Lighting

            011 - Open Circuit

             Freeze Frame:

                    Fault Status: 01101011

                    Fault Priority: 1

                    Fault Frequency: 1

                    Reset counter: 108

                    Mileage: 153876 km

                    Time Indication: 0

                    Date: 2012.14.03

                    Time: 20:30:49

 

             Freeze Frame:

                        Term 15 On

                    Voltage: 11.75 V

                        ON

                        ON

                        Term 50 Off

                        OFF

                        OFF

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Poradte mi niekto LEDky do denneho svietenia.

Aby nevyhadzovali chybu na maxidote a fungovali na 100%.

Na nete je milion ponuk a typov no a co som cital tak vela z nich tu chybu vypisu aj ked maju odpor.

Ak by ste mali link bolo by to super.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...