Přejít na obsah

OII anglicke svetla


OctavianusII

Doporučené příspěvky

zdravim chcel by som sa opytat kupil som, zohnal som si anglicke svetla s čočkou na moju octavku, lenze svietia presne naopak resp. ako v Anglicku kde sa jazdi nalavo. potreboval by som sa spytat co mam robit a ako ich prenastavit aby mi svietili na pravo? bude to jednoduche len pretocit s tymi srubkami alebo bude to vacsi problem?. dakujem velmi pekne

Editováno: , autor: OctavianusII
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Byl jsem ve stejné situaci, přišla mi světla určená do Anglie, takže jsem je vrátil. Nevím, jestli to jde nějak předělat, ale pochybuju o tom. Také jsem se díval dovnitř a ten plíšek tam je hádám proto, aby po jeho sklopení zafungoval jako clona pro případný provoz v zemi opačnou stranou řízení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Pokud se nepletu, tak prepnout se to sice da, ale je to jen nouzovka. Jak by to melo fungovat jsem nacmaral v malovani. Proste ti to nebude svitit jak ma. Kus kuzelu tam bude chybet... (Nacmaral jsem to naopak. Ty bys svetla pro pravostranny provoz prepinal na levostranny, ale princip je stejny.)

projektory.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 1 rok později...

Pokud vim, tak E8 znamena, ze svetlo bylo homologovane v CR, ale klidne mohlo byt homologovane pro levostranny provoz. Takze to ti nepomuze.

 

Co by ti mohlo pomoct je, ze na svetle jsou sipky, ktere to urcuji.

 

HR: dalkove, halogen (pripadne LED)

HC: potkavaci, halogen (pripadne LED)

DC: potkavaci, xenon

1a: blinkr

A: obrysovka

 

Sipky pod blinkrem a obrysovkou kazdopadne smeruji ven z auta. Je v tom trochu zmatek, ale pokud to chapu spravne, tak je to takto: Prave svetlo je oznaceno RH a bere se to po smeru jizdy. Sipky se ale berou jako by ses na svetlo dival z vnejsku auta, takze u prednich svetel vlastne naopak. Takze pokud na pravem svetle (oznaceno RH) smeruji sipky pod blinkrem (1a) a obrysovkou (A) vlevo, smeruji ven z auta, tedy k prave kranici vozovky. A ted kdyz se podivam na sipku pod potkavackama (HC/DC), vidim, ze smeruje opacnym smerem, tedy pri levostrannem rizeni ke stredu vozovky, coz je spatne. Sipka musi smerovat ke krajnici. Takze zrovna tato svetla jsou pro levostranny provoz.

 

znaceni_svetla.thumb.jpg.f486fb8a0c5de093bbd28ccf7c66c1e7.jpg

 

Pokud se pletu, nekdo me opravte. ;)

Editováno: , autor: LucasCZE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...