Přejít na obsah

Výměna halogenů za Bi-Xenony AFS s LED denním svícením


zdenytumig

Doporučené příspěvky

Prošel si někdo již touto úpravou na nové Octavii?

Jde to vůbec?

 

Dá se to napojit přímo po klasice?

Vím, že to není jednoduché ale budu rád za každý příspěvek.

 

Vím, že někdo autonivelaci řeší fake autonivelací.

 

Budou se muset vyměnit řídíci jednotky?

 

Nemám ostřikovače, nevím jestli se dají dodělat. Popřípadě výměna nárazníku. Nevím co je potřeba k dodělání ostřiku (jednotka, motorek)?

 

PS: Bral jsem skladový vůz bez možnosti změnit konfiguraci.

 

Díky :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

přesně tak, díky online nejde skoro nic co auto nemělo již z výroby.v tom je zásadní problém... podobně objednávání dílů, kdy auto mělo původně např. stříbrné mlhovky, nyní vyměněny za černé... v případě objednání ND v autorizovaném servise, dojdou zase stříbrné...  trochu děs.... ale chápu, že jinak to moc nejde....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak asi nejlepší řešení je to už koupit s xenonama... pokud to budeš chtít mít udělaný tak jak to má být tak to bude za raketku. Sehnat světlomety, jednotky, kabeláž, dodělat ostřiky, nakodovat..... nevim jak u škody, ale známej co dělá servismana v  audi tak říkal, že cokoliv dodatečně dodělaný  mimo továrnu i když to dodělával autorizák se při on line napíchnutí odpojí. Takže tam dojedš s autem máš dodělanej třeba multi volant, navi, tempomat, xenony atd. A nic z toho ti nebude fungovat....musí se to pak znovu zaregistrovat v tý jejich databázi a bohužel ani to nepomůže při dalším napíchnutí se to zas odpojí. .... prostě pakárna :kol-44:  dost na to nadával. Mám trošku i podezření, že to dělaj schválně aby si tam člověk sám nemohl nic dodělat a s každou blbostí musel jezdit do autorizáku...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja hlavne nechapu, proc si lidi nekoupi rovnou to, co na aute chteji a pak vymysleji kde a jak to nejlepe z kradenych dilu dodelat (netvrdim, ze je to zrovna pripad autora topicu). Kdyz vim, ze chci xenony, tak proste nebudu brat skladovy vuz a pockam par mesicu na novy. Jestli je to opravdu takto omezene, tak to povazuju za uzasne reseni. Alespon se bude o neco mene krast a trh s kradenymi dily take tolik nepokvete.

Editováno: , autor: mike_k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U xenonů bych to tak problematicky neviděl...spíš je problém ty věci sehnat.

Jen světlomety:

http://www.mihocar.cz/skoda-octavia-iii-svetlomet-predni-levy-xenon-5e1941015b/d-87150/

 

http://www.mihocar.cz/skoda-octavia-iii-svetlomet-predni-pravy-xenon-5e1941016b/d-87151/

 

Čidlo na přední nápravě:

http://www.mihocar.cz/skoda-octavia-iii-cidlo-urovne-podvozku-5q0907503/d-87240/

 

+ zadní náprava + xenonová jednotka + ostřiky.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tak jsem pokročil. Mám kompletní světla. Tedy xenon, řídící jednotky xenonu, řídící jednotku pro světlo do zatáčky a regulaci délky světla a také řídící jednotku pro LED modul.

 

Chybí mi tedy: čidlo úrovně podvozku předek + zadek

                        řídící jednotka pro automatické nastavení dosahu světel.

 

Je to z řídících jednotek všechno?

Nevíte kde dohledat jakou bud potřebovat ještě kabeláž (mezi čidly) a další?

Stávající výbava je Ambition Plus.

Díky :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ŠA mi řekli, že se do toho pustí a že to půjde. Ale myslím že budu první u O3.  Na světlech mám 3 řídící jednotky a tak si nejsem jist jednou jednotkou. Podle ETKY je jedna řídící jednotka pro světlo do zatáčky a regulaci délky světla. Takže nevím jestli budu potřebovat další jednotku pro nivelaci.  Kde by se dali objednat ty správný konektory na přpinování? 

kokta7: ano připojistit má opravdu smysl. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Píšeš, že ŠA se do toho pustí, tak máš vyřešeno(oni mají přístup ke všemu potřebnému a najít VINko se schématem xenonů pro ně nebude problém)....vše potřebné ostatní jsem napsal v příspěvku výše. Komplet světla rozumím včetně těch třech jednotek(. A celé světlo je napojeno na další řídící jednotku nivelace umístěnou v autě. K té vedou informace od čidel na nápravě. Seznam jednotek, které bys měl najít na světlech: 8K0 941 597 B(výbojka), 1T0 941 329 B(nivelace), 4G0 907 697 D(LED modul).

 

VINko s xenony(to jen, že se mě někdo už ptal přes soukromou zprávu k čemu je dobré počítat VINko z dlouhého kódu ABSa. Tohle auto i splňuje dle mého to co tvoje: bez jízdního profilu s oběma čidly, přední náhon, obyčejná zadní náprava):

 

http://forum.skodahome.cz/topic/126239-abs-dlouhé-kódování/?p=1834627

 

 

Jednotka - 7P6 907 357 A(doporučuju koupit tuto použitou jinak budou problémy.... :rolleyes: a doufat, že není jiná datová sada pro auto bez drive select a jen s jedním čidlem na nápravě):

http://www.mihocar.cz/ridici-jednotka-svetlo-do-zatacky-skoda-octavia-iii-rs-7p6907357a/d-91573/

 

Ještě je otázka zda tvé auto má drive select...zadní nápravu obyčejnou či čtyř prvkovou a náhon přední nebo 4x4.

 

Auto s výběrem profilu jízdy(nemá přední čidlo):

 

Čidlo je jen na zadní nápravě a náhon na přední:

typ obyčejná: 5Q0 512 521 F

typ víceprvková:  5Q0 512 521 E 

 

Čidlo je jen na zadní nápravě a náhon 4x4:

5Q0 512 521 G

 

Auto bez možností výběru jízdního profilu:

u zadního čidla platí to samé stahující se k typu náhonu a typu zadní nápravy jako u auta s výběrem jízdního profilu

Přední čidlo: 5Q0 412 521 C

 

Potřebné materiál k uchycení čidel:

přední:

N   102 058 02 2x

N   106 532 01 2x

 

Zadní:

N   106 808 01 2x

N   106 536 01 1x

 

U tebe bude nutné změnit kódování v té jednotce(7P6 907 357 A) a mohl bys mi pak poslat to kódování co tam bylo původně:

 

Kódování jednotky(7P6 907 357 A) bez jízdního profilu s oběma čidly, přední náhon, obyčejná zadní náprava:
03CA02003F000000
 

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Největší sranda je, zdyz pak takové předělané auto půjde po dopravní nehodě do servisu, nepujdou standardním způsobem objednat díly, neb vše je pres VIN a tedy by při objednání došly díly, které byly původně na autě z výroby.... majitel si to jisté sam ohlida, ale chudaci další majitele...

Jsem na tom podobně i když proti xenonum triviálně, když na autě byly stříbrné mlhovky a černá světla a já jsem mlhovky vyměnil za černé... nicméně mám dodelane i tažné, když auto mělo jen přípravu... v servisu mi to potvrdili, ze i tam může byt problém...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Počkej co to je za nesmysl...pokud jsi koupil tažné jako originální příslušenství a pak vše proběhlo kódem zásahu tak už je u tvého auta i správné PR číslo pro tažné...tj. vše už bude vždy pro auto s tažným. Zda tomu tak skutečně je lze vždy ověřit podle VINka. Pokud to nebude správně v systému chtít nápravu po servisu a vysvětlení.

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem o tom psal...co je oficiální příslušenství lze řešit touto metodou s výsledkem, že vše je tak jako kdyby to bylo ve voze od počátku...co se zakoupí se znalosti věci jen jako "náhradní díl"...případně u xenonů jako více náhradních dílů.....nelze zavést do systému a tuto informaci uložit pod správným PR číslem. Malá ukázka toho kam to směřuje lze nalézt u objednávání tapeců na dveře u Superba2. Veškeré tapeci lze objednat jen s VINkem a to jsou všechny verze tapeců stále navedeny v systému. Nemluvě, že rozdíl mezi tím, pokud člověk použije tzv. starý kód, který rozlišoval barvu atd. a novým na VINko je cca. 4.000,- navíc. To ale patří jinam.

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To u rozumim, protoze mně ty černé mlhovky museli objednat na vin jiného auta s černými mlhovkami z vyroby, tedy čekali az budou mit takové auto skladem, protože podle mého vin by jim přišly zase stříbrné...

Tedy opravdu po tom co jsi napsal, trochu mozny problém při objednávání dílu po případne nehode... tedy si myslím, ze by to servis mohl v takovém případě alespoň zapsat do servisky, ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty si to pohlídáš sám a dalšího majitele na to upozorníš(případně dáš do prodejní smlouvy)...to objednávání na VINko pokud má ten druhý vůz z kterého použiješ VINko již majitele může být celkem zajímavý dotaz na právníka. Dá se říct v extrému, že touto metodou si můžeš objednat i klíče k vozu a večer si pro něj dojít. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Výměna halogenů za Bi-Xenony AFS s LED denním svícením

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...