Přejít na obsah

Povinné ručení mládež <26yo


ehw

Doporučené příspěvky

Pokukuji po autech a ze srandy jsem si dal spočítaní povinného ručení
na mě:

20 Let
Můž
Bydliště P4
První pojištění

Pojištění na ičo osvč

na auta "Felicia 50KW 1,3" a "Citroen Xantia 97KW 2,0" benzin+lpg

Felicia 5500Kč a Xantia 10000Kč vč. daně. což bez daně dává 4545Kč/8264Kč a nikdo z mého okolí neplatí takové částky, přestože mají např. objem motoru 3,3.

 

Jezdil jsem docela hodně s traktorem, trochu v terénu, s auty 20-120KW,  mám nedodělané papíry na křídla a najeto celkově něco mezi 20-30KKm. Tím že jsme mladý, tak mě napálí vysoké povinné ručení? Schumacher nebo student s downovým syndromem mají stejný povinné ručení, fajnovka!  :kol-24:

Přihlašovat povinné ručení na někoho, kdoví koho atp. se mi nechce. 

Takové ceny jsou prostě za psychologickou hranicí sumy, kterou jsem ochoten platit. Povinné ručení je skoro 1/2~1/3 tržní cena automobilu. :kol-43: Už jsem si nafoukl pneumatiky na kole seřídil přehazovačku. 

Editováno: , autor: ehw
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den, a u koho vám vycházi takový ceny? Je to opravdu hodně, a i když jste mladý, takové závratné ceny byste neměli platit. Zkuste třeba pohledat na netu, existuje spoustu srovnávačů, kde vám za chvíli porovnají nabídky od poištoven. Ja tak uzavíram nové ručení každý rok. Můj prověřený je povinneruceni.biz tak třeba zkuste tam nebo si vyhledejte jiný. Pak to můžete i online uzavřít. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Dobrý den,

 

Také mi je 20 let mám auto SEAT Leon 1.9Tdi 81 kw.

Když jsem zašel do pojišťovny tak by mě to stálo údajně 14 500 Kč ročně. Koukal jsem na to úplně stejně, jestli si ze mě nedělají srandu.

Poté jsem vyzkoušel kalkulačku povinného ručení přes internet a dostal jsem se na cenu 4 200 Kč ročně.

Vyzkoušejte a uvidíte sám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Možná to nebude informace pro ehw, ale někdo jiný by z toho mohl mít větší užitek. Samotnému mi je 24 let a jako první auto jsem si koupil auto v 21 letech a ty pojistky jsou kruzý (O2,2009,2.0TDi-300k). Naštěstí jde všechno nějak udělat a pojištění jsem napsal na otce, který má přes 150 měsíců bonusy. 50% sleva jenom havarijku dělá 8000 Kč a na povinném cca. 4000 Kč). Vlastníkem vozidla můžeš být v pohodě ty, akorát pojistitel je někdo, kdo má bonusy. A až budeš mimo rizikový věk, tak si to začneš psát na sebe a budeš si budovat bonusy sám, ale každopádně s nižší částkou.

A ohledně online srovnání povinného ručení, mrkněte na www.povin.cz

V případě havarijního pojištění pak www.havarijko.com

Každoročně si přes ně kalkuluji nové ceny. Před měsícem jsem na povinném ručení oproti loňsku ušetřil 500 Kč a přitom tam mám vyšší limity a nějakou tu právní asistenci navíc. U havarijka pak ušetřím oproti předchozí smlouvě 2000 Kč, protože mi předchozí pojišťovna navýšila částku o 1400 Kč (a to mi ještě snížila hodnotu vozidla o 90k Kč!).
Používám to nejenom pro sebe, ale i pro známé. Kdybyste měli nějaké dotazy, pište, docela se v tom orientuji.

Editováno: , autor: Pawlisko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Mladý řidič z velkého města se silným autem je nejhorší kombinace a pro pojišťovnu nejvyšším potencionálním rizikem. Cena logicky vzroste bez ohledu na šikovnost řidiče... Variant jak se tomu vyhnout je několik.

  • První je skutečně uvést jako pojistníka někoho jiného. Má to dvě nevýhody: mlaďasovi se nenačítají měsíce a při škodě jde škoda za hodným dědečkem, který se uvolil napsat na sebe ještě jednu pojistku.
  • Druhá možnost je napsat si pojištění na sebe, ale je důležité nehledět jen na aktuální cenu, ale také na to, jakým způsobem se bude nadále snižovat pojistné během let a kolik mi pojišťovna načte malus při nehodě. Některé pojišťovny totiž po prvním roce bez nehod odečítají až 27% a jiné třeba pouze 10% .

Musíme se připravit na to, že cena povinného ručení poroste, stále jsme jednou z nejlevnějších zemí v Evropě a ČNB to do budoucna nechce nechávat být.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Osobně jsem prvně zašel do pojišťovny, tam na mě vyrukovali s cenou 11 200 Kč.


Tak jsem sedl k internetu , nyní platím 4 800 Kč.


Mám jedničkovou Octavku,je mi 21 let, řidičák mám půl roku.


 


 


EDIT Pawouk: odkaz na komerční stránky jsem odstranil. Právě jsi se zaregistroval a hned první příspěvek vypadá jako reklama. Není to poněkud podezřelé?


Editováno: , autor: Pawouk
Odstraněn odkaz.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...