Přejít na obsah

Vyjmutí ventilátoru topení


Lukas234

Doporučené příspěvky

Zdravím.

Mám ten problém, že především v zimě mi při určitých otáčkách lehce píská něco kolem ventilátoru topení (zřejmě jeho ložisko), jenže ventilátor je umístěn pod spolujezdcovým airbagem, na příčce mezi motorovým a interiérovým prostorem, ví někdo jak se k němu dostat a nějak bezpečně ho vyjmout? DÍKY :)

post-43719-0-62485000-1387454759_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K ventilátoru se dá dostat jen po sundání komplet přístrojové desky. Je to pěkná pakárna cca 2 hodiny na demontáž, pak 5 min práce na výměnu ventilátoru a zase 2 hodiny montáže zpět. Absolvoval jsem to celkem 3x (výměna v záruce) - více o ventilátorech je v jiném vláknu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to jste mě moc nepotěšili, ale moc díky  :kol-47: Mě u FII přijde tak nějak vše řešené na limitu přístupu, výměnou žárovek u čočkových světel počínaje, přes tak akorát vypočtený prostor pro motor 1,9 TDI a tímhle konče, to celkový dojem trošku kazí, ale jinak je to fajn auto....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já výměnu ventilátoru absolvoval minulý týden, naštěstí ještě v rámci záruky. Pískal když byla zima a jel na dvojku. Výměna byla docela zajímavá. První měněný ventilátor pískal pořád, druhý měl tak silné vibrace, že se to přenášelo až do sedadel a až třetí byl OK. Chudák mechanik co ho měnil. Ještě, že servis měl tři kusy. Ještě měnili pravý světlomet a to museli sundat i nárazník. Kdo toto vymýšlel? :kol-44:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Užil som si to, keď mi LEDkové obrysové žiarovky vpadli do svetlometov. Ale zase som aspoň o niečo múdrejší. :)

 

Ináč čo sa týka tej palubovky pri výmene ventilátora, najhoršie na tom bolo zohnať mnohohran na odmontovanie volantu a samozrejme prísť na to, ako dať zo stredu volantu dole airbag (a to som mal návod).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...