Přejít na obsah

Columbus a Blackberry Q10


Doporučené příspěvky

Ahojte, mám Columbus verziu FW neviem (pri podržaní SETUP mi vypíše iba AM FM) auto 2009, žiadny FW som neaktualizoval, iba mapy na V10 East. Po pripojení telefónu Blackberry Q10 mi zobrazí operátora a stav siete. Pri aktualizácii kontaktov mi pripojenie spadne a začne sa znovu pripájať, ale už sa nepripojí až pokiaľ nevypnem a znovu nezapnem buď rádio alebo BT na telefóne. Keď vyťukám cez Columbus číslo, hovor po chvíli padne a zasa sa pokúša pripájať. Neviete kde môže byť problém_

Ďakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Zdarec, bohužel nepřispeju k řešení, ale připojím se k prosbě. Mám Supa pár dní (2008, 3.6 FSI sedan) a telefon BB Z10. Pozoruji v podstatě to samé, jen k vytáčení hovoru jsem se (zatím) nedostal.

Nejdřív mi to psalo jen suše, že je telefon nekompatibilní. Vytrval a zkoušel jsem to dál. Nakonec jsem se dostal ke spojení, to prošlo, vyťukal jsem PIN karty a Maxidot zobrazil signál sítě a symbol BT. Po chvíli to spadlo, jak píšeš. Stejně tak, když jsem to opakoval a dostal se až na sync kontaktů. Opět pád.

Nevim, možná je to značkou telefonu :D Telefon je služebák, takže s tím moc nenadělám... kdyby se našel někdo s radou, byli bychom určitě vděční. 

Editováno: , autor: Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

budete mít nejpíš starou BT jednotku, chtělo by to poptat asi novou, s lepší podporou. Já mám Amundsen+, borůvky mi na něm fungují jedna báseň vč. Q10. Jakýkoliv android je ale pro něj problem. Nefungují seznamy volání (jen address book telefonu) a občas mi to ustřelilo hovor, nevim proč (hláška telefon byl odpojen), BB to nedělají. Myslim, že co do funkčnosti telefonu jako primární funkce, jsou prostě BB stále napřed.

Editováno: , autor: Kazimir80
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako já jsem s Z10 moc spokojený. A to je pro BB od mně, jako skalního applistu, poměrně velký kompliment! :D

Když už jsme lehce OT, u nás ve firmě rozdávají Z10 / Q10 nebo Galaxy S4 mini. Na robota všichni nadávaj, nás pár s borůvkami jsme v cajku.

 

Takže říkáš novou BT jednotku? Kolik taková sranda stojí?

Zkusím ještě manželíny iPhona, jen jako benchmark.

Editováno: , autor: Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no, u nás tomu tak bylo, teď je zas výmysl vedení, že telefon každej svůj, nahrát Lotus Traveler a pa. Ve výsledku všechny pokusný Android aparáty byly v něčem závadný, Samsung, Sony, HTC.... Jako tamagoci dobrý, ale spolehlivej telefon na hony vzdálenej. Koupil jsem si tedy bokem Q10, abych byl ušetřenej těm chronickým "nevíme co chceme" rozhodnutím a taky nelituju. Jen proti BB9xxx jí chybí par super funkcí - ohledně pouzdra, autom. vypínání na noc/nočního režimu, apod. Možná s OS 10.3 dodělají.

 

Přemýšlím, že si nechám dodělat columbus + BT, naštěstí žiju v cizině, kde se moc nekradou, resp. nevím o nikom a na ČR bych si nechal Amundsen, že ho prohodim v garáži na dobu v ČR. Poptal bych se dle území, kam máš nejblíž, Ferda, Milhausek, Vaša. Chce to prohledat, je tu spousta lidí, velmi dobrých na různé oblasti servisu, sám teda jezdím k Ferdovi, sice to není nejblíž, ale přesvědčil mně svým náskokem....

Editováno: , autor: Kazimir80
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, problém částečně vyřešen včera u ferdy (resp. Jirky). Po omezení přístupu BT pouze na práci se SIM kartou spárování funguje. Lze normálně volat / přijímat hovory, jen se vše musí ovládat přes Columbus / volant, telefon jako takový je tímto v podstatě "vyřazen" ze hry. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ferda má hlavně výhodu v tom, že ty strávené tisíce hodin výzkumem, analýzami, pokusy, omyly, vývojem software, bázi firmwarů a postupů jsou znát, má prostě náskok, kterej težko někdo za léto dožene.

 

Neříkám, že ostatní servismani na foru jsou břídilové, každej se specializuje na něco a to je potřeba respektovat. Nicméně, proti lecjakým i oficiálním servisům, kde si řeknou 500,- za to, že VAGem/VCDS nastaví nějakou volbu, zatímco Ferda vidí za šestero hor a kopců (co jaká HEX hodnota v EEPROM pamětech dělá), jaká revize jednotek se dorozumí s čím, vč. možnosti že ti přeflashuje pomalu i svícení SPZky, je nutno uznat, že těžko jen tak někoho stejnýho namátkou najdeš....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nahodou som urobil reset telefonu a hned potom pripojil ku Columbusu aktualizoval zoznam a vsetko funguje. Pricina je v google kontaktoch. Ked spojim telefon s googleom a potom dam sparovat s Columbusom, zacne sa pripajat a odpajat. Vsetko funguje aj na starych rj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...