Přejít na obsah

Jizda s prevodovkou DSG


zzshmp

Doporučené příspěvky

Myslim ze se to tu uz resilo, podle me je uplny nesmysl, ze by se tim nicila prevodovka, DSG je velmi zjednodusene robotizovany manual to cele 2x. Manual se pri jizde na neutral take nerozpadne. A DSG na neutral udela v podstate uplne to stejne co manual.

Zaroven je teda imho jeste vetsi nemysl neco takoveho delat. Proc proboha pri jizde z kopce nebo kdykoliv jindy vyrazovat? To sis koupil automat, abys pak radil. :) Uspora benzinu pri tom neni veskera zadna, spise naopak. Automat pri jizde z kopce bez plynu radi tak, aby to zralo nula.

Editováno: , autor: mike_k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Presne tak, radenie N z kopca je hlúposť. Weithfisto má asi pravdu s tým prehrievaním. V manuály sa píše o ťahaní vozidla že sa smie na neutrály vozidlo ťahať len pár km z dôvodu prehrievania oleja v prevodovke. To isté by malo platiť pri jazde z kopca s neutrálom.

Editováno: , autor: zelo7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Jen pozor na toto:

N - Neutrál (volnoběh)

V této poloze je zařazen neutrál (volnoběh).

Chcete-li nastavit volicí páku z polohy N (pokud je páka v této poloze déle než 2 s) do polohy D, musíte při rychlostech do 5 km/h, stejně jako u stojícího vozidla a při zapnutém zapalování, sešlápnout brzdový pedál.

Chcete-li nastavit volicí páku z polohy N (pokud je páka v této poloze déle než 2 s) do polohy R, musíte při rychlostech do 5 km/h, stejně jako u stojícího vozidla a při zapnutém zapalování, sešlápnout brzdový pedál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...