Přejít na obsah

25W HID Xenónové výbojky


Lordiik

Doporučené příspěvky

Zdravím,

má niekto skúsenosti s použitím 25W HID do 2000lm? Podľa legislatívy takéto výbojky nepotrebujú ostrekovače ani auto-leveling (viď. Rapid).

 

Rozmýšľam že by som niečo také poriešil do svojho auta, tak by som chcel počuť nejaké vaše skúsenosti, resp. rady.

 

Diky

Editováno: , autor: Lordiik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1. Stále nebudú legálne, lebo samotný svetlomet nie je na ich použitie prispôsobený. Takže ak sa rozhodneš pre HID sadu, tak tam rovno môžeš dať rovno aj tie 3500 lumenové výbojky

2. Videl si už niekde v ponuke takéto výbojky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

6000 K je farba svetla, to nemá so svietivosťou ktorú si na začiatku riešil nič spoločné. Ak ti ide o to, aby to nebolo okaté, tak potrebuješ 3000 K, max. 4300 K HID sadu. Tá 3000-ka je na tom farbou svetla podobne ako bežné žiarovky, len svieti asi 2x tak silno (3000-3500 lm oproti 1500 lm najlepšej H7-ky).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

25W sady jsou na nic, nehledě na to že jsou stejně nelegální jako normální xenony.. Jestli ti jde jen o barvu světla, kup žárovky podle toho.. Pokud ti de o výkon kup plnohodnotné Xenony, ale připrav se na to, že tě sem tam někdo problikne protože ty světla na to stavěné nejsou a ve větší či menší míře budeš oslňovat a štvát některé řidiče...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ledky jsou super, už mi pár sad rukama prošlo. Bohužel zatím všechny, které jsem viděl nebo montoval měly jednu zásadní nevýhodu a to nutnost aktivního chlazení. Ventilátor nemůže být uzavřený ve světle, protože tam se to vyhřeje hned a nemá se kam už odvádět teplo a když čouhá ze světla, zase se do něj dostává bordel a po chvíli se zastaví a ledka spálí.. Tu druhou situaci jsem už viděl, kamarád dával ledky už asi před rokem do H7 světel, ledka odešla asi po 2 měsících a opět se vrátil ke klasickým žárovkám..

Jinak na e-bay se dají sehnat do cca 1500,- kup teď, nebo sem tam v dražbě i za litr..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V dnešní době už jsou HIDky přežitek. Zkoušel jsem LEDkové H7 a to je lepší. Bohužel zatím nejsou nikde na světě legalizovány pokud jsem teda něco nepřehlídnul. Cena za sadu byla 2.999,-. Až budu mít zbytečné peníze tak tam jdou homo nehomo :kol-46:  

 

No, ak si o tom niečo naštuduješ, tak zistíš, že H7 LED nikdy poriadne fungovať nebudú, lebo jednoducho nemôžu. A chladenie je najmenší problém. Aby si bol v obraze, LED-ka s päticou H7 nikdy nebude mať lepšie svetlo ako pôvodná H7 žiarovka. Totiž LED nevyžaruje svetlo v 360° uhle. Takže nie že plne legálna, ale ani plne funkčná LED náhrada namiesto H7 žiarovky nikdy nebude existovať. Jedine, že by sa vytvoril kompletne nový svetlomet s novou optikou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

No co dodat, škoda že ti nesebrali řidičský průkaz, snad jednou potkáš někoho tvé krevní skupiny a ve správný okamžik budeš oslněn stejně jako ty oslňuješ ostatní účastníky silnčního provozu! Jenom doufám že kvůli tobě a ostatním úpravářům osvětlení nikdo nezemře!!!!!!!!!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

šak dojdi a uvidíš že to tak neni, možno oslnujem tak isto ako každé iné auto ktoré má od výroby xenony tak radšej buď ticho......nemám to v parabolách ale v šošovke a to je dosť podstatný rozdiel.

 

A viac ťa oslní niekto kto má stále diaľkové alebo zle nastavené svetlá dosť často takých stretávam a 99% majú paraboli.

Editováno: , autor: marfan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Xenónové výbojky sa montovali sériovo aj do parabol, myslím že to malo Volvo. Čo sa ale týka reakcie ktorú sem písal ales-r, tak tá je pod úroveň. Jedna vec je, že dodatočná montáž výbojok je nelegálna a predpokladám že marfan si je toho vedomý. Druhá vec je ale to, že prečo praješ, aby niekomu zobrali papiere iba preto, že chce lepšie vidieť? Treba si uvedomiť, že tie jeho svetlá si reálne nevidel, nevieš či niekoho oslepujú alebo nie. Ak oslepujú, tak najprv nastaviť, a ak to nepomôže, tak preč s tým, ale dovtedy nemáš právo hodnotiť. A ako to tu marfan spomenul, oveľa horší sú experti ktorým stretávacie svetlá svietia do neba a oslepujú ako keby zabudli zapnuté diaľkové.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, rozdíl to je, to s tebou souhlasím, ta čočka totiž není navržena ani schválena na používání s Xenon HID! Že nikoho neosňuješ víš jak to máš schválené a změřené? Nevím proč bych měl být ticho takových rádoby úpravců potkávám ze strany řidiče hodně a nepřeju jim nic jiného než ve správný okamžik potkat stejného úpravce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

osobne som videl zatial jeden roomster a jednu fábiu ktorý mali namontované HIDky v šošovkách všimol som si ich len preto, lebo roomster mal farbu do modra a fábia do biela neoslňovalo ma to, ale videl som aj fabiu ktorá mala HIDky v parabolách a to som išiel pred ním a v spätných zrkadlách ma to oslňovalo, viacerým čo sa ma pýtali na HIDky som povedal že pokial nemá šošovku tak nemá význam tam dávať jednak H4ky svietia lepšie ako H7 a bude určite oslňovať.

 

Ja som išiel do tejto úpravy s cieľom vidieť viac v noci a večer. Už sa mi stalo že som zbadal dosť neskoro neosveleného (myslím z odrazkami) chodca mimo dediny a často zhodou náhod keď išlo auto oproti a svietilo do neba.

 

Čo sa týka oslňovania vodičov, tak včera večer som išiel 10km večer a nikto mi neblikal, takže asi je to OK. Možno v česku je prípadov viac, ktorý si nevedia nadstaviť blbé svetlá.

Editováno: , autor: marfan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

už som zistil, už som aj kúpil a aj namontoval a svietia parádne oproti klasickým žiarovkam, dneska ma zastavili police mani a nič nepovedali na to takže asi som dobre nastavil aj výšku.

To si děláš prdel néé. Sice to neschvaluji, je to nelegální, ale v těch čočkách je to asi nejmenší zlo. Ale úplně jsem se mohl vyvrátit ze židle, že po této úpravě napíšeš, asi jsem to dobře nastavil........ to sis to nenechal ani odborně seřídit, aby jsi měl alespoň něco okované? Koho chceš tady přesvědčovat, že jsi asi nikoho neoslnil, když na tebe protijedoucí neblikali? Já také každého kdo má jedovaté světlomety neproblikávám jako <> .

Sorry, ale ty jsi úplně mimo, někde mezi zločinci na silnici. A ta podpora odborníka na oleje, ta stojí také za to !

Editováno: , autor: dick
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To, že na tebe nikdo nebliká, ještě neznamená, že nikoho neosňuješ, nemusí to být přímý směr, ale stačí trochu z úhlu a už je to osňování hodně patrné, mě když někdo osňuje tak většinou nemám čas na někoho blikat, ale snažím se nikoho nezabit (sebe ale třeba i chodce). Ty si sice možná přilepšíš ale taky si můžeš pohoršit, řidič na proti tobě chce taky vidět a né být oslněn. Prosťě nelegální zásahy do osvětlení jsou neomluvitelné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...