Přejít na obsah

Kódování funkcí na Fabii III (VCDS)


kokta7

Doporučené příspěvky

Ahojte,

 

Je tu niekto z Bratislavy, kto mi prekoduje predne hmlovky? Sucasny stav je nasledovny: povytiahnem tlacitko do polohy 1., na pristrojovke sa rozsvieti signalka prednych hmloviek ale tie zostanu vypnute. Potiahnem do polohy dva, zapnut sa predne aj zadne naraz. Rad by som vedel zapnut najprv predne, potom predne+zadne. Dakujem.

 

Z.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kopíruju jako inspiraci, na FIII je to stejné:

 

Tady je moje video, jak mám udělané světla pro CH / LH. 

 

Zadek je tusim 23 / 24, predek 3/4

 

 

a potom cely zadek v upravach:

 

Pri dennim sviceni jen prouzek, ten pri blinku pohasina (mam to kvuli lesum atd) tj. 50 % resp. 25 %, parkovani pres blinkr je taky stejne
Brzda vcetne mlhovek, samo dve mlhovky

Obrysovka / tlumene taky jen prouzek,  ale zacina to na 100 % aby to svitili lehce i do celeho cecka a pri blinku pohasne

Spodni a horni zarovka z C je deaktivovana. A LED blinkr, zpatecka a RZ :-)

 

 

A pak predek:

Obrysovka jen na blinker, ten pri blikani jde z vypnuto do blinkru

Parkovaci svetlo taky jen na blinkr

Svetelna houkacka na cely predek

Denni sviceni pohasina pri blinkru

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem si přečetl po dlouhé době příspěvky a napíši jen toto ke kódování. Auto je po první garanční prohlídce a teď mě čeká 60 tisícová. Nechal jsem si  dokódovat to,  co asi většina z nás a v servisu ani ťuk. Nehledě na to, že vzhledem k tomu, že jsem docela dost reklamoval, několikrát mi dělali testy a dvakrát mi komplet stáhli celé data a posílali do škodovky s tím, aby vyřešili problém a nikdy se nestalo že by mi někdo řekl, že tam mám něco dokódované. Takže bych se toho nebál. Ale při kódovaní jsem zažil, že mi kolega něco dělal a já zjistil že mi to začalo blbnout a k tomu  i něco jiného. Výhodou bylo, že měl stažené původní data a pak to sice hledal a chvíli to trvalo ale našlo se to a dalo do správného nastavení. Stačila malá nepozornost a bylo vymalováno. Takže spíše bych se bál tohoto než toho, že mi něco provedou a zjistí v servisu. Sorry jsem po noční snad jsem to napsal dobře.

Editováno: , autor: Hkubes
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

nenájde sa niekto, kto ovláda angličtinu/nemčinu/polštinu na trošku pokročilejšej úrovni a chcel by spolupracovať? zárobok bohužiaľ z toho zatiaľ asi nebude. len rád by som mal dokument aj v iných jazykoch a moja angličtina (dosť často cez translator) nie je na bohvieakej úrovni. stačí aj cez správu, nech tu nespamujeme. dokument poskytnem vo Worde, screeny ostávajú tie isté, videá sa snažím otextovať anglicky, nemám problém zverejniť meno a poďakovanie vo všetkých jazykových mutáciách ;) . 

 

a aby to nebol príspevok len tak, včera som si opäť nastavil blikanie DRL spolu so smerovkou. pri klasickej žiarovke to nevyzerá pekne, no pri LED smerovke už je to pozerateľnejšie :) 

 

 

taktiež som si otestoval pár ďalších možností, väčšinou sú to drobnosti. dokonca sa mi podarilo na chvíľu zobraziť "Komfortný spotrebič", no po chvíľke opäť chýbal v ponuke :(  budem asi hľadať ďalej ak sa budem nudiť

 

20170320_170657.thumb.jpg.0171fe7b758080586676d03541195419.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj všem, nakodoval  jsem si některé funkce co mi ale nejde je vypnutí hlášení o chybě osvětlení led SPZ. Kodovani je Modul 09,  Adaptation 10,  Leuchte 25KZL HA60 Type of Load 25,  změnit na Allgemeine LED  (generál Led) a tady už tu položku Allgemeine LED  (generál Led) nemám. FIII 2015 STYLE VCDS 16.8.0 viz foto. Prolezl jsem celou sekci kodovani a nic podobného jsem tu nenašel a ještě jedna prosba jak restartovat ECU. Předem moc děkují.

20170323_152741.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Staci raz. Ale:
- ak ukoncis proces Adaptation, musis zadat znovu
- ak dlho nic nenastavujes (a mas vypnute radio), pocujes ako cvakne pravdepodobne rele a odpoji ta to. Vtedy je fajn jednotku nacitat a opat potrebujes security access. Asi to doplnim niekde do dokumentu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, tak bych chtěl poděkovat  wirerovi  za radu v kodování allgemeinelLEDmitOpenLoadDiagnose opravdu zabralo, co se tyče ztlumení led spz tak jsem nejspíš udělal chybu v zadávání security code ale stejně nefunguje chybí položka Heckdeckel offen, zhasnutí led funguje. Ještě jedno vám moc Děkují za radu.

Editováno: , autor: Mrštik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...