Přejít na obsah

Časté spínání ventilátoru chladiče - prosím o radu


ZubrCZ

Doporučené příspěvky

Čau chlapy,

 

před pár dny mě začal blbnout ventilátor na chladiči. Stačí někde zastavit na půl minutu/minutu a hned se mi sepne ta větrná elektrárna vepředu - dovnitř se přenášení lehké vibrace, ale to by tak ještě nevadilo. Ale ventilátor to sepíná i když teplota motoru je teprve na 50 stupních. Stalo se mi to i chvilku po nastartování. Co by to vše mohlo dělat? Nebo má s tím někdo nějaké zkušenosti? Moc děkuji za cokoliv.

 

Jinak jsem to měl napíchnutý a psalo to tam chyby - 05658, 01025 a recirkulace výfukových plynů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj,

 

robi mi presne to iste co kolegovi vyssie. Teplota motora ukazuje ani nie 70°C a roztoci sa mi sahara. Taktiez som si vsimol, ze ked v sucasnom "zimnom"pocasi (povedzme +/- 4°C) idem pohodovou jazdou (~90km/h, rovne cesty), tak mi niekedy mierne klesne rucicka teploty. Ak napriklad idem z kopca, t.j. brzdim motorom, tak klesne este viac.... sedliacky rozum mi hovori, ze by to mohlo mat nieco s termostatom, pripadne nejakym cidlom teploty? diagnostika neukazuje ziadne chyby... motor BXE 350t km

 

Predpokladam, ze na Octavii II a toboz 1.9 TDI neexistuje zavada, ktora by sa tu na fore nevyriesila, takze budem rad za kazdu radu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj,

mám  také podobný problém. Mně se ale začíná spouštět při 90°C. Začalo to dělat až někdy v září. Přes léto ne. Když ráno jedu do práce(teplota venku je někde kolem 0°C) tak se spouští sahara(jen ten větší ventilátor). Všechny tři chladiče jsou přitom studené. A teploměr na palubce mně ukazuje teplotu OK(ručička přesně na 90°C). K přehřívání určitě nedochází. Zapíná se ten větší ventilátor. Je jedno, jestli mám zapnuté topení nebo ne. Když zastavím a nechám běžet motor, sahara se chvíli točí a pak se vypne. Myslím, že by se zapínat neměla, ne?

Kde hledat závadu? Je to vůbec závada? Dá se provést nějaká diagnostika? Kabel mám, kde najdu ty čidla a jejich teploty v diagnostice? Může někdo pomoci?

 

Dík moc.

Editováno: , autor: PetrL
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...