Přejít na obsah

Rozvody 1,6 TDI CR


sr5

Doporučené příspěvky

  • Pawouk umístěno následující téma
  • o 4 týdny později...

Ahoj poraďte. Čeká me vymena rozvodu na f2 1.6tdi cayc. Servis nabídl výměnu s mým materiálem a prace za 2000. Potom jejich materiál za 4600 rozvody INA a čerpadlo GRAF. Já jen nevím jestli je tato značka dobra? Graf neznám vůbec. Chtěl jsem koupit rozvody contitech a skf čerpadlo.  Nebo oreginal oboji. Co myslíte? Raději origo nebo jejich značky nebo me značky? Rád bych aby to vydrželo ne aby se to rozpadlo za 2 roky :( 

 

A taky jít do ne origo servisu za cenu te prace, nebo oreginal škoda servis kde mi cenu raději ještě ne sdělili? :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji ještě mě napadlo jestli nemám ještě pár měsíců čekat.  Mam najeto pres 171 000. Jenže ted mam zlomenou nohu a auto ještě tak měsíc nebudu moct ridit tak bych toho chtěl využít. No a co když me servis ojebe a vymění jen řemen a zbytek necha? :/ a než najedu 230 000 tak uběhne 2 roky na reklamaci prace:( asi to jedině risknout co :)

Editováno: , autor: Petrkiller
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok děkuji risknu to bohužel. Já se spíš bojím vodní pumpy. A jak se uzdravím, nebude čas na servis tak je třeba takové věci řešit teď a využít toho že nemůžu řídit. Jen poslední věc, jde nějak lehce oddělat kryt rozvodů třeba z části abych se podíval jaký řemen tam skutečně dali po výměně bez demontáže okolí motoru?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Výměna rozvodové sady, včetně výměny klínového řemene v autorizovaném servisu Škoda hotova v celkové ceně 5 611,- Kč.

 

Materiál (vlastní): 3537,- Kč (rozvodová sada, vodní čerpadlo + klínový řemen)

Práce: 2074,- Kč (včetně ceny za výměnu chladící kapaliny)

 

Sada: 530 0550 32

Klínový řemen: 6PK1070 (GATES Micro-V)

Editováno: , autor: abyssis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je teda luxusní cena. Já si to nechával dělat v neoreginál servisu protože se mě nebyli ani ochotni ve škodě ozvat na kolik to u nich vyjde a kupoval jsem teda oreginál sadu rozvodů takže ta vyšla i s pumpou něco přes 5 tisíc a 2000 za práci + 700 klínový řemen, napínací kladka klínového řemene a voda do chladiče trochu.. Kde jsi dostal tak luxusní cenu? :) A co to je za výrobce rozvodů a pumpy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díly a jejich specifické označení je již v předchozím příspěvku, každopádně se jedná o rozvodovou sadu od společnosti INA a klínový řemen Gates Micro-V.

 

Nabídku jsem dostal od autorizovaného servisu Škoda Červený v Mariánských Lázních.

 

Absolutní spokojenost, po 600 km auto funguje, jako hodinky.

 

Musím uznat, že z motoru slyším zvuk, který tam předtím nebyl, ale je prakticky nemožné slyšet ho za jízdy.

 

Podivný zvuk přicházející od řemene při nastartování studeného motoru je pryč.

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, Petrkiller napsal:

A nenainstalovali tam už rovnou i tu mřížku a nový software pro dieselgate? Toho jsem se nejvíc bál u autorizaku. Mě se Teda na motoru nic nezměnilo. Možná jen jak byla zima tak jsem trochu slyšel na volnoběh řemen klinovy. To by teď mělo přestat.. A ta kladka už drhla. 

 

Nejsem schopný říct, nemám jak ověřit verzi softwaru.

 

To je normální, že provádí takový zásah, bez toho aniž by majitele uvědomili?

Editováno: , autor: abyssis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já myslím, že by informovat měli a otázka je jestli z toho servisu taky něco kápne od škodovky do kapsy. Jak ne tak si myslím, že z vlastní iniciativy se do toho nepustí.. Ale prý to budou dělat při výměně oleje, nebo při jiném servisním zásahu. A při servisní prohlídce která je 30 000/2 roky by měli automaticky kontrolovat software jestli není novější pro auto takže při tomto by to určitě udělali.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Koupil jsem si Octavii 2 facelift r.v. 2012 najeto 120tis. km a po pár km mi z auta vytekla chladící kapalina odvezl jsem do autoriz. servisu a tam mi bylo sděleno že teče vodní pumpa a že se musí vyměnit, cenu mi řekli za komplet rozvody 16 tisíc :D Auto jsem si odvezl, dal do normálního servisu a vyšlo mě to na 6400,- (sada INA) . Nejlepší bylo když mi mechanik řekl že vodní pumpa skoro netekla a že ty rozvody ještě vypadaly dobře :D  ale co aspoň mám klid... Každopadně do autoriz. servisu už nikdy !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Kolega v práci našel pod autem (1.6TDI, 77kW) vodu. Zjistili mu vadné čerpadlo. Po rozebrání na 185.000km bylo vidět naprosto rozdrbaný rozvodový řemen, který by dle mechanika nevydržel už ani 500km. Je otázkou, zda-li se jednalo o přirozené poškození řemenu, či poškození od váznoucí pumpy, která řemen zatěžovala. Každopádně to bylo za 5 minut 12. Na rozvodech a všech olejích a náplních se šetřit rozhodně nevyplatí. Zejména slovo "doživotní" náplň je hodně nebezpečné...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...