Přejít na obsah

1.2 HTP 2002, nepretoci motor


Matusino

Doporučené příspěvky

Zdravím, rád by som vás poprosil o radu ak ma niekto podobnú skúsenosť.

Matka ma škodu htp 1,2 2002 40kw. Odomknem central, všetko pekne blikne, zasuniem klúčik, kontrolky zasvietia aj spustí čerpadlo, chcem naštartovať no motor pretočí možno raz niekedy len napol a zhasne. Minulí rok bol podobný problém no baterka bola stará, kúpil som jej druhú a všetko išlo pekne ako malo. Tento rok opat rovnaký probém, tak som vybral baterku nabil, no o cca mesiac znova. Dnes som skontrolvoal napetia v baterke ukazuje 11v, čo je myslim v poriadku, takže v nej to nebude.

Neviete kde by mohla byt chyba? Stane sa to vzdy na zimu.

Inak dnes som si vsimol, ked som nasadol a otvaral kufor, ze svieti kontrolka volantu, len tak slabo, ale svieti aj ked som nemal kluciki v zapalovani, mohlo by to s tým nejako suvisiet? 

Dakujem za kazdu radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

11V je hluboko v nepořádku. nabitá baterka by měla mít 12,6V, skoro mrtvá baterka cca 11,8 - 12,1V. Ta kontrolka s tím určitě souvisí, nic by nemělo svítit když není klíč v zapalování. Proměřit klidový proud v soustavě (cca do 15mA). Pokud bude proud vyšší, nějaký sociálně nepřizpůsobivý obvod krade šťávu.

Editováno: , autor: Supermarine_Spitfire
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ďakujem za odpovede, ja som lajk, nevyznam sa v tom, no tiež mam pocit že tam bude nejaky kontakt robit problem. Hold asi bude muset ist teda do servisu. Podotazka, a preco prave na zimu sa vyskutuje tento problem? cez leto chyta na ihned. Viem ze zima znizuje kapacitu, ale ekd nieco vybija baterku, tak by ju malo vybijat aj v lete

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkontroloval bych servo , 2x  Fábie v mém okolí mělo problém se spínáním serva při zamknutém autu.Mám dojem že byla zjištěna chyba ukostření nebo něco takového.Na straně řidiče před předním kolem je schováno servo poslouchal bych jestli se nespíná čerpadlo serva když je auto zamknuto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...