Přejít na obsah

Automatické sklápění zrcátek po zamknutí


lada1973

Doporučené příspěvky

Tak už taky patřím do rodiny snežných mužů. Ale na jednu věc jsem ještě nepřišel. Když mi prodejce chtěl ukázat, že jde v MFD nastavit automatické sklápění zrcátek po zamčení vozu, tak jsem ho odbyl, že to přece zvládnu. Ale nezvládl. Nikde jsem to nenašel. Mohl by mi některý ze zdejších expertů poradit jak na to? Láďa

 

PS: Jde mi přesně o to, že když zaparkuji vůz někde na parkovišti a zamknu vůz, tak aby se mi zrcátka sklopili automaticky tzn. i na krátké stisknutí zamykacího tlačítka. O možnosti držet ho na dvě sekundy vím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Volba v MFD se netýká sklápění zrcátek, ale jen sklopení pravého zrcátka k obrubníku při zařazené zpátečce. Můžeš sklopit zrcátka vnitřním ovladačem při zapnutém klíči(měla by být volba: pravé, 0, levé, výhřev a sklopení)?? Pokud možnost sklopení schází tak je vůbec na autě nemáš. Jinak tlačítko na klíči se drží déle než 2 sekundy určitě minimálně 5. Na kratší dobu mohu nastavit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Tak mi přestalo fungovat sklápění zrcátek pomocí dálkového ovladače po zamknutí vozu tlačítko můžu držet 2 i 20 sekund zmáčklé a stejně se nepřiklopí dříve to normálně fungovalo jinak sklápění zevnitř normálně funguje :(

Tak už zase z ničeho nic normálně funguje to sou věci.

Editováno: , autor: fabiahtp
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 9 měsíců později...
  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Taky mi přestalo fungovat sklápění zrcátek pomocí dálkového ovladače takže jsem podle rad na fóru zkusil okna na koncáky, a při tom jsem zjistil další kopanec, že okno u řidiče na ovladač taky nereaguje. Ruční ovladání funguje jen na 1 polohu, u okna spolujezdce je ale vše ok. Když sedím v autě a držím déle ovladač pro sklopení zrcátek, tak v momentě kdy by se měly sklopit je slyšet 2x cvaknutí od pravého zrcátka. Další blbej zvuk je slyšet po zapnutí zapalování z pravého zadního rohu (možná ze dveří) asi nějaká ŘJ. Odpojil jsem baterku na noc a ráno uvidím jestli to pomůže (15 min. nepomohlo). Co se tam mohlo po...? Postup opravy "koncáky" nefunguje nevíte co s tím? Asi servis co :-(

Editováno: , autor: perbin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě k tomuto problému přidám asi dost podstatnou věc, praskla mi pojistka na 12V zásuvce (zkrat v kabelu) tu jsem vyměnil, a po nastartování se najednou sklopily a zase narovnali zrcátka a od té chvíle to blbne. Je možné že se vyzkratuje nějaká ŘJ která se zásuvkou vůbec nesouvisí? Ještě jsem si všiml že okno spolujezdce někdy nezajede úplně dolů ale zůstane tak 5-10mm nad spodním koncákem. Moderní auto je super ale někdy bych toho moderna radši míň, když se to s..e, tak mě to s..e, ach jo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
V 12. 9. 2017 na 10:24, perbin napsal:

Tak opraveno, paměť koncáků oken se musí najet klíčem v zámku dveří, přes dálku to nefunguje. Oprava na 1 minutu:)

Mohl by jsi být konkrétnější? Mně se zrcátka taky přestala sklápět (Yeti 2017). Pravděpodobně po zavření oken přes DO. Našel jsem někde návod jak nastavit dojezdy na oknech. Zkusil jsem to ale nepomohlo. Okna normálně dojížděla i před tím do koncových poloh, ale zrcátka se nesklopí. Samo se to také nespravilo, jak tu někdo psal. Asi dělám něco špatně. Přes otočný čudlík v autě sklopit jdou. Mohl by, prosím, někdo poradit?

Editováno: , autor: SpeedyG
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...