Přejít na obsah

Pískání při jízdě 1.2 TSI


los pakos

Doporučené příspěvky

sTebliczek, prosimta, mal si to podobne ako popisuje tu Mav07(vid nizsie) v teme Climatronic ? Podla toho, co popisujes, Mav07 to mal tiez  a v servise to uzavreli, ze je to normalne. tak je to ina zavada alebo ako? Piskanie a bublanie tiez pocitujem znacne, po precitani prispevku Mav07 som sa na to chcel vykaslat, ale ked vravis, ze tebe to predsalen uznali ako zavadu... :unsure:

V 19. 5. 2016 at 12:01, Mav07 napsal:

Nechci zakládat nové téma co se týče Climatronicu. Chci se podělit se zkušenostmi se syčícím, bublajícím a různé další zvuky vydávajícím Climatronicem.

Často při zapnuté A/C slyším někde v místě ofuků čelního skla zvuky podobné, jako když je zavzdušněné topení, nebo stará lednička (jakési "přelévání tekutiny") - celkem nepříjemný zvuk.

Dával jsem do autorizáku, kde se jim naštěstí moje "závada" projevila a začali tedy jednat.

Servisní mašinou zjistili, že chladiva je plný stav a tedy nikde žádný únik. Po konzultaci s výrobcem je závěr Škoda auto takovýto:

zvuky jsou provozní a tedy se nejedná o reklamovatelnou závadu, je to prý zkapalňováním plynu v klimě a následné "stříkání" na výparník. A ve F3 je to konstrukčně řešeno prý tak blbě, že je to dost slyšet.

Pravdou je, že i jiná F3 na prodejně se takto projevuje.

Ach jo ... - snad si zvyknu

 

Najeto cca 8000 km

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jsou to dve uplne odlisne veci, komu to piska pri ustalene rychlosti a pri hybnuti plynem to hned prestane tak je to hadice, komu to piska dal tak to bude klima, u m hadici vymenili a prestalo to ale klima piska dal takze s tim casem pujdu taky...

proste tohle auto je i nadale jedna velka beta verze a uz nikdy neudelam tu chybu ze poridim auto co bylo na lince teprve rok, idelane vzdy az tak rok po faceliftu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem neska byl v autocentrum, řekl jsem jen že když zapnu klimku tak píská, takovej jemnej piskavej zvuk ale obtěžuje to, já mu to v motoru ukázal a chlap automaticky dle vin objednal novou hadici a řekl že se o problému ví, pak mě ukazoval myslím v Else už ty problémy co se s tím řešily i fotky. Takže za týden jdu na bezplatnou výměnu. :)     Zatím mě to tam zafačovaly aby to nerezonovalo a pak se uvidí dál, prý klidně se může měnit i celej kompresor. Tak pak napíšu jak dopadnu. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pitrsman to asi motá dohromady a technik buďto hraje jeho hru nebo nevim. Pokud píská klima po zapnutí při stojícím autě tak přece nestačí vyměnit hadici. Hadice při pískající klimě asi moc nepomůže pokud se nejedná o hadici co ma co do činění s klimou. Tak to mohl technik rovnou objednat i klimakompresor, ale necháme se překvapit :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, MilanHos napsal:

Pitrsman to asi motá dohromady

 

Nic dohromady nemíchám, vytáhni si třeba hadici od puštěného vysavače a pak mluv. ;)  Husí krk prostě rezonuje. Zatím se řeší hadice, kompresor když tak po sléze a je mě jedno kolikrát tam pojedu, hlavně že to bude opravený. Pak napíšu jak to dopadlo, teď tam maj plno tak se mě ptali jestli to nějak vadí, říkal jsem klidně za týden, teď to mám při jízdě stejně vyplé..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale však v pohodě, píšu že pokud nemá ta hadice co dočinění s klimou, ale myslím že ta hadice ke klimě nepatří. Klima má přece hliníkový nebo nerezový trubičky ne? A někdo tu už psal že mu hadice nepomohla ale však uvidíme až ti to udělají třeba budeme mile překvapení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mě ta hadice nějakou spojitost s klimou měla. Pískalo to při ustálené jízdě, mělo to vliv na polohu plynu, ale jakmile jsem klimu vypnul tak byl klid. Po výměně je to OK. Možná to má spojitost s množstvím dodávaného paliva do motoru, které může být při zapnuté klimě vyšší. Hadice totiž vede do nádržky s aktivním uhlím. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Climatronic vypneš tak, že otočíš větráky úplně doleva, aby si neviděl, žádné "čárky" větráku a pak ještě jednou stáhneš víc a pak se to celé vypne včetně displaye.

 

 

Editováno: , autor: vejbuch
Přidal jsem video, co jsem asi před měsícem nahrával
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 hodinami, sTebliczek napsal:

Ten husi krk 1) nema ni spolecneho s klimou a za 2) rezonuje pri jizde, nikoliv ve stoje.

 

Takze tvoje radost z toho, ze ti to technik hned meni, je celkem neopodstatnena, jelikoz technik vubec nevi, co dela

a jak víš co mě to dělá a nedělá, psal jsem že to píská, a po třetí, první se vyřeší hadice protože ta na výměnu je a pak se bude řešit třeba kompresor, mě je to fuk, hlavně že klima nebude pískat. Za čtvrté, já auto potřebuju a nemíním jim to tam nechat týden (dle zákoníku měsíc na odstranění závady) na nějaký zkoušení až se k tomu slavnostně dostanou, objednám se na výměnu v přesnou dobu, popř. na výměnu kompresoru...  Jinak technik moc dobře ví co dělá...

Editováno: , autor: Pitrsman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...