Přejít na obsah

Problémy s odemykáním a zamykáním auta a se světlem v kufru Fabia II


Kubinna

Doporučené příspěvky

Zdravím,

před časem nám přestalo svítit světlo v kufru, proto jsme zkusili vyměnit žárovku, bohužel se problém nevyřešil. Nejenže nesvítí světlo v kufru, dále při odemčení celého auta, poté otevření kufru se celé auto po chvíli zamkne a po zavření kufru i kufr. Další chybou je, když je zamčené celé auto a odemknu a otevřu kufr, tak po zavření kufru zůstane kufr odemčený.

Poté mi známý poradil, že bude možná závada v zámku kufru, proto jsem si půčil na zkoušku jiné (možná mi jen příjde, že poslední číslo je místo B 0, ale mělo by se jednat o stejný typ), bohužel i toto nepomohlo. Na různých fórech jsem jen našel další řešení v podobě různých úprav v zámku kufru, upilování plastového "ručky", která plně nezapla mikrospínač atd., ale tyto řešení nejspíš nemá ani cenu zkoušet, když s půjčeným zámkem se problémy nevyřešily.

Napadá Vás nějaké řešení?
Předem děkuji všem za pomoc! :kol-28:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Roomster 1,6 M.R. 2010, před FL, origo z výroby centrální zamykání s DO. Mám problém s otevíráním 5. dveří. Mikrospínače ve všech dveřích jsou OK, mikrospínač v otevíracím tlačítku 5.dveří je taky OK (kontrolováno VAG-COMem, že mikrospínače skutečně spínají, takže bych asi vyloučil i kabeláž) přesto dveře nejdou otevřít, nevíte někdo kde hledat závadu?

Editováno: , autor: Salus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za prvé by to mohla být pojistka 24.

Potom obvyklý zlomený drát v průchodce dveří. To by se dalo poznat, že na pinu 4, co vede k zámku by v klidu měl být mínus pól. Změřit obvod ohmmetrem proti kostře.

A dále by to mohlo být v relátku v řídící jednotce. Při požadavku otevření dveří by relátko v ŘJ mělo cvaknout, a na tom 4. pinu by se mělo mínus změnit na plus 12V.

 

Taky by to mohlo být vedení od tlačítka na dveřích. Máš DO s možností otvírání kufru a tím to taky nefunguje? 

Editováno: , autor: jipol57
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pojistka to není - prověřeno, mám DO s možností otevírání kufru - taky to nejde. Při stisknutí tlačítka zámku relátko v ŘJ slyšitelně cvakne, ale jestli skutečně jeho kontakty sepnou to zatím nevím. Zítra prověřím změny polarity na pinu 4 u zámku. Zatím díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Závada odstraněna. Bylo to tak jak psal "jipol57" úplně přerušený drát v průchodce do 5.dveří. Vlastně se nelze ani čemu divit, protože takové "nitě" co tam výrobci dávají nemůžou nic moc vydržet, ten vodič co byl přerušený tak má vnější průměr včetně izolace 1,5mm a izolace na těch vodičích taky není zrovna z těch měkčích. Ještě byly načnuté další 2 vodiče ve svazku - kostra a  přívod do vyhřívání skla - na nich byla zatím popraskaná izolace, žíly byly ještě OK

 

Díky "jipol57" :kol-47:  :kol-47:  :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...