Přejít na obsah

Co udelat s Octaviou s cz spz ?


MarkusDelRey

Doporučené příspěvky

Ahojte potrebujem poradit pripadne riesenie, otec pracoval v cz a mal tam kupenu octaviu na cz spz no stala sa taka vec ze otec nahle umrel a teraz musim ist pre octaviu, stk a ek bi mala bit platna no neviem do kedy no problem bude poistenie musim zistit kde ma octaviu poistenu a nastava problem ze ci mi ju prepoistia na mna a ci sa to vobec da kedze som slovak zijuci na sk, alebo ak budem auto prehlasovat na sk ci mam poistenie riesit a ako vlastne postupovat, zrejme musim pockat na dedicke konanie a octaviu zdedi mamina no a potom je potrebne cestovat s auto do cz mesta kde je prihlasene? Alebo staci ist kdekolvek za hranice do cz a vybavovat to tam? Aky je postup pri akoze dovoze auta z cz na sk? Dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevim jak je to za hranicemi pokud auto prevezes, Ale ja to mel tak ze do dedickeho rizeni auto bylo stale pojistene u stavajici pojistovny a po dedickem rizeni to teprv slo zrusit a akorat vyplatili zbytek pojistky. A pokud si pamatuji tak pojistovna a notar mi moc nedoporucovala s autem jezdit. Nejlepe bude pokud se zeptas v kterekoliv pojistovne i na slovensku a oni ti urcite poradi budou toho vedet daleko vice a presneji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tohle je dost napytel, podobně zdědila auto manželka a celé to trvalo skoro rok, než se dědictví vypořádalo. A to šlo všechno hladce, žádné hádky o majetek. Důležité teď je, nějak prokázat, že k tomu autu máte nějaké dispoziční právo - vaši byli manželé? SVJ neměli zúžené? Auto bylo ořízeno za trvání manželství? - asi jo, že? V tom případě je předmětem dědictví jen polovina vozu, tou druhou může máma disponovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...