Přejít na obsah

300.000 km Klub Roomsteru


Misubaro

Doporučené příspěvky

Založil jsem tento klub věrných příznivců Roomsterů. Věřím, že kdo najezdí toto množství km,  je důsledkem spokojenosti tohoto typu vozu. Již od počátku výroby se vytvořily dva tábory lidí. U Roomstera si myslím obzvláště. Jeden, který mu nemohl ani přijít na jméno a druhý /ke kterému se hrdě hlásím/ tábor je úplně na jiné planetě. Prostě se mu líbí a nemůže se ho vynachválit. Myslím si, že pravověrci Roomstera dokonale odhalili možnosti tohoto auta a dovedou ho naplno využit. Za mě můžu napsat, že nebyl a ještě nebude dlouho doceněn. Měl jsem v životě mnoho vozidel, kde částka přesahoval i 1milion Kč.

Ale tak, jak využívám a využil jsem tento typ, jsem nikdy nedělal. Doprovází mě každý den a po těchto najetých km jsem s ním neměl ani jeden problém na cestě. Vždy mě dopravil z místa A do místa B. Těch pár závad se vždy vyskytly u bydliště. Naposledy, asi před měsícem, když mi odešel vstřikovač na 4 válci jsem do servisu ke kamarádovi měl cca 20 km. Po spadnutí do nouzového systému, jsem však bez problému do servisu dojel. Využívám ho pro rodinu, pro firmu a pro svůj koníček rybaření. Nebudete mi ani věřit, ale jak já se těším na spaní v autě. Není na to někde v klidu v přírodě při úplňku měsíce si lehnout a přes panorámu sledovat nebe. Pro mě obrovský relax!!! Vzhledem k tomu, že jsem na počátku zakoupil od Milotecu zadní sítě do oken, využívám plně čerstvého vzduchu v autě bez přítomnosti komáru, much a všelijaké jiné létající havěti.

Taktéž si myslím, že bychom si v klubu mohli pomoci ať už verbálně tak i fyzicky při problému  s autem. Najetých 300.000 km je docela slušná dávka a v budoucnu s dalšími najetými km se zákonitě bude projevovat únava materiálu. Zkušenosti a vědomosti členů klubu by měla být  jedna z deviz pro nové přicházející členy. Mám představu, že bychom se nestyděli za to, že jsme v 300.000 Klubu Roomsteru a byli označení např. samolepkou. Dělali společně s rodinami srazy, výlety, dovolené.

Všemožně si pomáhali i když v dnešní době to zní jako utopie. Vzhledem k tomu, že by se jednalo o podmínku mít najeto 300,000 km by nás nemuselo být větší množství. Těch pár co by nás bylo v klubu by snad bylo schopno vytvořit jednu větší rodinu. Ano jsem idealista a celý život jsem jim byl. I když po životních zkušenostech vím, že v tomto světě pro idealisty není místo. Toto je můj pohled na možnosti založení takového klubu věrných. Třeba se to povede a nebo také nepovede.

Přejí všem mnoho šťastných km a pěkný den.

Pro prvních deset mám jako bonus připraveny ŠAMPUS!!!!!!!!!

Editováno: , autor: Misubaro
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 2 měsíce později...

Ahoj....jak jsem se zmínil v jiné sekci "měření výkonu" tak to dávám i sem /snad to není problém/ vzhledem k najetým km.

Na změření výkonu jsem šel proto, že jsem byl zvědavý na výkon motoru mé Berušky po ujetí více jak 315.000,-km. Co ještě můžu od ni vyžadovat. Byl jsem překvapen a nejen já, že motor je v takovém perfektním stavu. Měření jsme provedli jak pro benzin tak i pro plyn. Markantní rozdíl mezi oběma palivy není skoro žádný. 68.1 kW /benzín/ oproti 66.9 kW /plyn/ není schopen poznat nikdo. Viz přiložené grafy. Musím poděkovat firmě konkrétně Petrovi za milé uvítání s občerstvením s odborným výkladem o autech a ženách...... :kol-44: ...néé to si teď dělám srandu. Příprava firmy veliká, bohužel přijelo velice málo lidí a to jistě zamrzí. Snad příště, jestli ještě příště za takový peníz bude. Za mě  :kol-47: a ještě jednou díky Petře.......

post-7773-0-88484400-1445240563_thumb.jp

post-7773-0-45176400-1445240591_thumb.jp

Editováno: , autor: Misubaro
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je vidieť, že motor sa oplatí vytáčať. Nemal by mať motor o 10Nm väčší točívý moment ?? čipom by sa to nedalo dohnať ??

 

Je to asi po dlhšej dobe čo vidím nejaký graf z motora 1.4 16v BXW, vzhladom na to že mám o 100tkm menej tak predpokladám, že výkonovo asi bude na tom podobne, keďže tak ako to je v tom grafe tak ten motor jednak ťahá a aj nechá sa pekne vytočiť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • o 2 měsíce později...

Ahoj, snad ti nebude vadit, že jsem se sem tak trochu vetřel, jelikož mám Fabii a navíc najeto o více než polovinu méně než ty. Když jsem se zaregistroval na tohle fórum, pamatuji si, že jsi měl najeto pár desítek tisíc km a já pouze pár tisíc a říkal jsem si, že mám ještě co dělat. Několik let jsem tu nebyl a ty už máš momentálně přes 300 a já téměř 150,pořád mám co dělat.:-) Vzpomínám si, že tu byla, dá se říci, parta nebo spíše skupina lidí, kteří sem pravidelně přispívali. A já je jako partu bral. Hodně z nich už tu dlouho nebyli, např. "Blacky" a jiní, tak ani nevím, co s nimi je. Jsem rád, že ty jsi zůstal jako jeden z mála, se kterými jsem se tu kdysi potkával. Do další třístovky tobě a roomíkovi přeji všechno nej a třeba někdy za pár let založíš klub "600.000 km". :-) Tak tedy hodně šťastných kilometrů. :-)

Editováno: , autor: mambo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...